5 café τέλεια για χριστουγεννιάτικο καφεδάκι

Θέλετε παραμυθένια διακόσμηση; Ονειρεμένα γλυκά; Χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα; Αναμμένο τζάκι; Όλα τα έχουν τα αθηναϊκά café.
5 café τέλεια για χριστουγεννιάτικο καφεδάκι
της Ηρώς Κουνάδη

Παραμυθένια διακόσμηση, αναμμένο τζάκι, χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, κολασμένα γλυκά, χριστουγεννιάτικες μουσικές. Τι άλλο θέλετε για τα εορταστικά καφεδάκια σας; Πιάνουμε… καναπέ γωνία, σε πέντε αγαπημένα στέκια που τα Χριστούγεννα τους ταιριάζουν γάντι.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144



Η τάση των παραμυθένιων café που ξεκίνησε από τα προάστια έκανε τελικά την απόβασή της και στο κέντρο, όπου έχει πλέον στήσει το προπύργιό της ανάμεσα στα αφράτα καναπεδάκια και τις χουχουλιαστές πολυθρόνες του Little Kook. Η εντελώς παραμυθένια διακόσμηση εδώ αλλάζει ανά εποχή –αυτές τις μέρες είναι, φυσικά, Χριστουγεννιάτικη– ενώ στα τραπεζάκια μας καταφτάνουν ωραία καφεδάκια, ονειρεμένες ζεστές σοκολάτες και, βέβαια, λαχταριστά γλυκά. Σημειώστε ότι το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στα τραπεζάκια έξω.

Safe House
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693



Θέλατε μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή, αλλά τελικά «ξεμείνατε» στην Αθήνα; Ονειρεύεστε ξύλινα καταφύγια και αχνιστό καφεδάκι πλάι στο αναμμένο τζάκι; Τότε το Safe House είναι ο προορισμός σας. Μοιάζει με κανονικότατο καταφύγιο, έτσι όπως είναι περικυκλωμένο από την φύση του Διονύσου, έχει αναμμένα τζάκια για έξτρα αίσθηση παρεΐστικης θαλπωρής, παίζει και ωραίες lounge μουσικές. Τι λέτε, την αξίζει μια μονοήμερη εκδρομή στον αθηναϊκό βορρά; Αν δε σας πείσαμε ακόμα, σημειώστε ότι σερβίρει και απίθανα κοκτέιλ, όπως το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7,50€. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι, και το μεσημέρι για νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341



Το αγαπήσαμε ένα καλοκαίρι για τις δυο κουκλίστικες αυλίτσες του, το τιμάμε δεόντως και τον χειμώνα, που πιάνουμε vintage πολυθρόνες στον εσωτερικό του χώρο, ανάμεσα σε ήρωες παραμυθιών, χρυσαφιές κορνίζες με μάγισσες και στρουμφάκια και νάνους πλάι σε επιτραπέζια σε κάθε ράφι. Εδώ απολαμβάνουμε κολασμένα γλυκά, τούρτες bueno, απίθανα κοκτέιλ Lila Pause, πίτσες με μπισκότα Oreo και εξαιρετικά γλυκά ροφήματα εμπνευσμένα από γνωστά παραμύθια.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ.: 213 0417937



Συστάσεις μπορεί να μη χρειάζεται το πιο πολυφωτογραφημένο, κοσμαγάπητο, ρομαντικό café της Αθήνας, που απλώνει τραπεζάκια και μαξιλάρες στα σκαλάκια της Μνησικλέους, και πρωταγωνιστεί στα μισά αθηναϊκά posts στα social media. Αυτό που πολύς κόσμος αγνοεί, όμως, είναι ότι τον χειμώνα στο εσωτερικό του ανάβει ένα υπέροχο τζάκι, πλάι στο οποίο απολαμβάνουμε αχνιστό τσάι ή καφεδάκι, σπιτικά γλυκά (δοκιμάστε την ξακουστή του πορτοκαλόπιτα, θα μας θυμηθείτε) και τέλειο ζεστό κρασί με κανέλα και εσάνς χειμερινής Ευρώπης. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 το πρωί ως τις 3.00 το άλλο πρωί.

Myrtillo  
Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι, τηλ: 6949112927



Αν, μέρες που είναι, θέλετε να κάνετε και μια καλή πράξη πίνοντας το καφεδάκι σας, δώστε ραντεβού στο πιο ευαισθητοποιημένο κοινωνικά café της Αθήνας, το υπέροχο Μύρτιλλο, που απασχολεί αποκλειστικά ανθρώπους από ευάλωτες και αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμού, όπως άτομα με μαθησιακές δυσκολίες. Το Μύρτιλλο θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 9.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, να σερβίρει εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού, καφεδάκια, φρεσκοψημένες μηλόπιτες, λαχταριστά cupcakes, σφακιανές μυζηθρόπιτες με μέλι, ολόφρεσκα σάντουιτς, και χειροποίητα μπισκότα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v