Σούπερ μπαράκια για τις γιορτές

Τέλειες μουσικές, ακόμα καλύτερα κοκτέιλ, κόσμος, πολύς κόσμος, για να κάνετε και νέες γνωριμίες. Τα μπαράκια της Αθήνας βρίσκονται ήδη σε γιορτινό mood. Εσείς;
Σούπερ μπαράκια για τις γιορτές
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε λαμπιόνια, φωτάκια, γελαστούς αγιοβασίληδες και στολισμένα δέντρα; Θέλετε κόσμο, πολύ κόσμο, για να κάνετε καινούριες γνωριμίες και να μειώσετε τις πιθανότητες να αποχαιρετίσετε σινγκλ τη χρονιά που φεύγει; Θέλετε μουσικές που θα σας κάνουν να χορέψετε, και ωραία κοκτέιλ που θα εξαφανίσουν τις αρχικές αναστολές; Έχουμε επτά μπαράκια που τα έχουν όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα.

Noel 
Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο, τηλ.: 211 2159534



Ένα μπαρ που γιορτάζει τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο, δεν θα μπορούσε να μην έχει την πρώτη, τιμητική θέση στη λίστα μας, μέρες που είναι. Πιάνουμε τραπεζάκι στην υπέροχη, πληθωρική στοά του Noel –που είναι τώρα πιο στολισμένη από ποτέ– και απολαμβάνουμε κοκτέιλ σαν το Ziggy Stardust, με παλαιωμένο ρούμι οκτώ ετών, ροζ γκρέιπφρουτ, φραγκόσυκο, Cocchi Americano rosa και πικραμύγδαλο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Upupa Epops 
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Το μπαράκι που έκανε κόσμο να παραμιλά όταν άνοιξε τις πόρτες του τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, κουκούλωσε με διάφανο στέγαστρο την τόσο-τέλεια-που-μοιάζει-ψέμα αυλή του, και είναι πανέτοιμο να μας υποδεχτεί και σε χριστουγεννιάτικες θερμοκρασίες. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι από νωρίς, για καφέ και νόστιμα τσιμπολογήματα, και αργότερα για άψογα κοκτέιλ σαν το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple (επίσης 8€) με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι.

Barrett 
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373



Εκεί που θα συναντήσεις όλη την Αθήνα, εκεί είναι το σωστό μέρος για εορταστικό socializing. Το Barrett ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, στήνει και hip parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης (όπως οι Laternative) στα decks, παίζει ωραίες indie και funk μουσικές, έχει και καλές τιμές. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες 4€ και τα (κλασικά) κοκτέιλ 7,50€. Έχει κι ωραίο ντεκόρ, με βιομηχανικές πινελιές κι ένα σαλονάκι χάρμα οφθαλμών, κάπως πιο ήσυχο πατάρι και κοσμαγάπητο ισόγειο.

Boogie Bar  
Μεσογείων 236, Χολαργός, τηλ.: 215 5505908



Τόσο κόκκινο που πιο κόκκινο δεν πάει, το χολαργιώτικο Boogie έχει ένα από τα πιο funky ντεκόρ της πόλης. Σερβίρει, όμως, και καταπληκτικά signature κοκτέιλ, όπως το Eastern Remedy, μια παραλλαγή του Bramble που σερβίρεται με ένα μίνι… μαλλί της γριάς, και το Pyrat, με ρούμι, καρύδα, ανανά και βανίλια. Οι μουσικές κινούνται σε jazz-o-funk και soul μονοπάτια, χωρίς να λείπουν και οι θεματικές βραδιές με guest DJ’s. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, σπιτικά γλυκά και ελαφριά σνακ, μέχρι (πολύ) αργά. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€.

Σχοινοβάτης 
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια, τηλ: 211 1841596



Ένα από τα ατμοσφαιρικότερα μπαρ της Αθήνας, έχει μια από τις ωραιότερες μπάρες ολόκληρης της πόλης –λίγο speakeasy, λίγο ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου, λίγο γαλλικό καμπαρέ και λίγο από παλιά Αθήνα. Παίζει ωραίες μουσικές, που κινούνται σε funk, swing και world μονοπάτια, φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ (που στοιχίζουν κανονικά 8€, αλλά κάθε Τετάρτη τα απολαμβάνουμε όλη μέρα με 5€). Ανοίγει καθημερινά από τις 10.00 το πρωί, για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια με 2€, και έχει το ποτό στα 6-7€.

Μπελ Ρέυ 
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ.: 213 0326450



Μέρη για να δεις όλη την Αθήνα, μέρος δεύτερον. Το κοσμαγάπητο Μπελ Ρέυ στεγάζεται σε ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων και σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Frida Goes West, με τεκίλα, φρέσκο χυμό grapefruit, σπιτικό σιρόπι chili και lime, το Carribean Julep, με ρούμι, σιρόπι βανίλιας, δυόσμο, bitters και τριμμένη καρύδα, και το Rabbit Hole με μαστίχα αρωματισμένη με φασκόμηλο, φρέσκο χυμό καρότου, λικέρ μαρασκίνο και lime. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, ενώ αν πεινάσετε συνοδεύονται ιδανικά από λαχταριστά burritos, Croque Madame, δροσερές σαλάτες και πρωτότυπα σάντουιτς.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0125454



Είναι cozy, είναι χρωματιστή, είναι σούπερ παρεΐστικη και εντελώς καλλιτεχνική, είναι για το Χαλάνδρι ό,τι είναι η Κιμωλία για το κέντρο. Είναι η Κόκκινη Σβούρα, με την υπέροχη αυλή για τα καλοκαίρια και το χειροποίητο εσωτερικό της για τους χειμώνες μας, όπου είναι εξαιρετικά πιθανό να πας μεσημεράκι για καφέ και φρεσκοψημένα cookies (που ψήνονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις, με ό,τι γεύση προτιμάς εσύ) και να βρεθείς αξημέρωτα να τελειώνεις το πέμπτο κοκτέιλ με ρούμι και τζίντζερ, και να αναρωτιέσαι πώς πέρασαν οι ώρες. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v