Τι να κάνω γύρω από το Σύνταγμα;

Βολτάρουμε γύρω από την πλατεία των πλατειών, και ανακαλύπτουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για καφέ, φαγητό και ποτό στο Σύνταγμα.
Τι να κάνω γύρω από το Σύνταγμα;
της Ηρώς Κουνάδη

Αν η Αθήνα είχα «σημείο μηδέν», αυτό σίγουρα θα ήταν το Σύνταγμα. Η πλατεία από την οποία ξεκινούν όλα, εκεί που δίνονται τα ραντεβού, εκεί που ξεκινάς να κατηφορίζεις την Ερμού ή τα δρομάκια γύρω της σε αναζήτηση του πιο νόστιμου φαγητού, του καλύτερου καφέ, των κορυφαίων κοκτέιλ. Και δεν χρειάζεται να πας μακριά. Έχουμε μαζέψει, στη λίστα που ακολουθεί, τις καλύτερες διευθύνσεις για καφέ, ποτό και φαγητό, που δεν απέχουν παρά μιαν ανάσα από το Σύνταγμα.

Για φαγητό…

Goody’s Burger House
Όθωνος και Φιλελλήνων γωνία



Σε ένα υπέροχο, ιστορικό κτίριο σχεδόν δίπλα στο Σύνταγμα, άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες το νέο καμάρι της γνωστής και μη εξαιρετέας αλυσίδας, για να μας σερβίρει πλέον στην καρδιά της πόλης τα Angus Beef burgers του που γράφουν ιστορία, μαζί με όλες τις κλασικές γεύσεις που αγαπάμε από τότε που ήμασταν πιτσιρίκια –Chicky’s, club sandwich, κλασικά cheeseburger και λαχταριστές μακαρονάδες. Το ολοκαίνουριο Goody’s Burger House είναι φωτεινό και ψηλοτάβανο, με καθαρές γραμμές στη διακόσμηση και μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία –με digital πλατφόρμες και θεματικές γωνιές για ατελείωτο gaming.

Ergon 
Μητροπόλεως 26, τηλ.: 210 3315547



Το απόλυτο ελληνικό success story, που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη για να κατακτήσει τον κόσμο (ανοίγοντας καταστήματα από το Λονδίνο ως το Μαϊάμι) μας σερβίρει πλέον και στο Σύνταγμα πεντανόστιμα πιάτα βασισμένα σε τοπικά ελληνικά προϊόντα, όπως τα παστουρμαδοπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας και γιαούρτι, η φάβα με σύγκλινο, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι τρούφας, το μανιταροπίλαφο με άγρια μανιτάρια Γρεβενών και πεκορίνο Μυτιλήνης, και το πλοκάμι χταποδιού στη σχάρα με πέστο λιαστής ντομάτας. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο, με κρασί. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ. Ό,τι αγαπήσετε παράφορα, το παίρνετε και για το σπίτι φεύγοντας, από το παρακείμενο deli.

Koi
Νίκης 15, τηλ: 210 3211099



Φημισμένο εδώ και χρόνια ως το πιο low budget «σουσάδικο» της πόλης, το Koi μπορεί να μην διεκδικεί βραβείο για την ποικιλία του ή την διακόσμησή του, όμως αυτά που φτιάχνει τα φτιάχνει καλά και το κυριότερο δεν «βαράει» στις τιμές. Οι λάτρεις λοιπόν του sushi που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καλό και οικονομικό στο κέντρο της πόλης, βρίσκουν εδώ καταφύγιο για νοστιμότατα California Dream, Shrimp Roll και Spicy Crab, καθώς επίσης και nigiri salmon, το οποίο είναι από τα highlights του μενού. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο για να φάτε με την ψυχή σας και να χορτάσετε sushi.

Για καφεδάκι…

Κιμωλία  
Υπερείδου 5, τηλ: 211 1848446



Τι να πούμε για την σταθερά αγαπημένη μας Κιμωλία, που να μην σας το έχουμε πει άλλες εκατό φορές; Φοβερό καφεδάκι, σε τιμές που ξεκινούν από 2€, ταξιδιάρικες μουσικές, καλλιτεχνικές ανησυχίες, κουκλίστικη χρωματιστή διακόσμηση στο εσωτερικό της, και υπέροχα ρομαντίκ-χουχουλιαστή ατμόσφαιρα συνθέτουν το προφίλ μιας από τις πρώτες μας Συνταγματικές αγάπες.

Kaya  
Βουλής 7 (Στοά Μπολάνη)



Εξάπλωσε γρήγορα τη φήμη ενός από τους καλύτερους καφέδες της Αθήνας, και όχι άδικα. Αν δεν σας πείσουν τα διθυραμβικά σχόλια στο Facebook, σίγουρα θα το κάνει μια δοκιμή, στους ξύλινους πάγκους που απλώνει στη στοά, για εσπρεσάκι στα όρθια α λα ιταλικό café. Οι τιμές του είναι εξαιρετικές (από 0,80€ για έναν διπλό εσπρέσο) και οι jazz μουσικές του συνοδεύουν τέλεια τις καφεδογνωσίες μας, με χαρμάνια από την Αιθιοπία, την Κολομβία και άλλες… καφεϊνούχες γωνιές του πλανήτη.

Δείτε κι άλλα, εδώ – 8 υπέροχα καφέ γύρω από το Σύνταγμα

Για ποτό…

Ipitou 
Ηπίτου 4, τηλ.: 21 03254575



Ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτεϊλ-ο-μπαράκια της Αθήνας, απλώνει στον μικρό τρισχαριτωμένο πεζόδρομο μπροστά του φερ φορζέ καρεκλίτσες τις οποίες αγκαλιάζουν σόμπες, κουβερτούλες και τζαμαρίες για να μας προστατεύουν από το χειμωνιάτικο κρύο. Σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ, όπως τα Kiss Me Twice, με ρούμι, καφέ και καραμέλα βουτύρου, και το La Rambla με τζιν, grapefruit και μαχλέπι, που σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, επάνω σε τραπέζια στολισμένα με γλαστράκια. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 7€ έως 9€.

The Trap
Όθωνος 10, τηλ: 210 3215561



Ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν το 2016 στην Αθήνα, το σούπερ στιλάτο The Trap μας σερβίρει σπουδαία κοκτέιλ όπως το America America με Campari, μανταρίνι και κόκκινο πιπέρι, ή το υπέροχο Club Tropicana, με δύο διαφορετικά ρούμια (Havana Reserva και Wray Nephew), τζίντζερ, elderflower και Don’s Mix (ένα μείγμα ζάχαρης, κανέλας και γκρέιπφρουτ που χρησιμοποιείται πολύ στα Tiki κοκτέιλ) σε έναν χώρο που μοιάζει βγαλμένος από φιλμ νουάρ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.

Δείτε κι άλλα, εδώ – Τα αγαπημένα μας μπαρ γύρω από το Σύνταγμα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v