Η βόλτα του Σαββάτου από το Παγκράτι στον Παρνασσό

Καφεδάκι σε ένα γλυκύτατο μπιστρό, μαμαδίσιες νοστιμιές σε ένα παγκρατιώτικο μαγειρείο, και μουσικό ταξίδι στον χρόνο για το κλείσιμο της βραδιάς.
Η βόλτα του Σαββάτου από το Παγκράτι στον Παρνασσό
της Ηρώς Κουνάδη

Χειμωνιάτικες λιακάδες μας υπόσχεται ο καιρός για το δεύτερο Σάββατο του Δεκεμβρίου, κι εμείς λέμε να τις εκμεταλλευτούμε βολτάροντας στο πάντα αγαπημένο μας Παγκράτι πριν βάλουμε πλώρη για τον Παρνασσό, όπου μας περιμένει ένας παλιός φίλος με ένα Φορτηγό αναμνήσεων.

Πρωί με αχνιστό καφεδάκι στο Petit Fleur
Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 2155519685



Το πιο αγαπημένο «μπιστρουδάκι» της Αθήνας γιόρτασε κιόλας τα πρώτα του γενέθλια στην πιάτσα του Παγκρατίου. Πιάνουμε θέση στις νοσταλγικές πολυθρόνες του, που μοιάζουν βγαλμένες από γαλλικό μπουντουάρ, και απολαμβάνουμε τζαζ μουσικές από τα πικάπ, μυρωδάτο αχνιστό καφέ ή συγκλονιστική ζεστή σοκολάτα. Εννοείται πως συνοδεύουμε με λαχταριστά γλυκίσματα ημέρας.

Μεσημέρι με σπιτικές νοστιμιές στις Μουριές
Πλ. Βαρνάβα και Κρησίλα, τηλ: 2107016100



Χωρίς πολλά «φτιασίδια», με την συνταγή του παλιού καλού μερακλίδικου μαγέρικου, οι Μουριές πλημμυρίζουν μυρωδιές την πλατεία Βαρνάβα, κάθε φορά που ξεφουρνίζουν τα σουτζουκάκια, τους λαχανοντολμάδες, το παστίτσιο, τα όσπρια ή τις παραδοσιακές τους πίτες. Οι μερίδες κυμαίνονται στα 5-7€, ενώ για πλήρες γεύμα με ορεκτικά, σαλάτα και κρασί θα υπολογίσετε περί τα 10-12€ το άτομο.

Απογευματινά κοκτέιλ στην Αρμπαρόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, τηλ: 210 7019530



Νεανική και μονίμως κεφάτη, με μπάρες ανάμεσα σε διαφορετικά μεταξύ τους τραπεζάκια, η Αρbarόριζα σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, νόστιμα τσιμπολογήματα (ρολάκια τορτίγιας με κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες με τυρί και μπέικον είναι τα δικά μας αγαπημένα), ρακόμελα και κοκτέιλ. Ειδική μνεία αξίζει σε αυτά τα τελευταία, που είναι και οικονομικότατα και καταπληκτικά –δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 4,5€ και δεν ξεπερνούν τα 7€. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και ethnic μονοπάτια.

Βράδυ με ένα… Φορτηγό στον Παρνασσό
Πλατεία Καρύτση 8



Στον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός, για την ακρίβεια, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει μισό αιώνα από την κυκλοφορία του Φορτηγού του, του ιστορικού εκείνου βινυλίου, μαζί με τρεις υπέροχους νέους τραγουδοποιούς: την Κατερίνα Πολέμη, τον Θέμο Σκανδάμη και την Εύη Μάζη. Τους «ντύνουν» μουσικά επί σκηνής οι Γιώτης Κιουρτσόγλου και Δημήτρης Λάππας. Τι θα ακούσουμε εκείνη τη βραδιά; Τα δώδεκα τραγούδια και τις ιστορίες του Φορτηγού, αλλά και κομμάτια όπως η "Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α." ή η "Αμνηστεία ’64" -που μπορεί να κόπηκαν από την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 21.00 και τα εισιτήρια κυμαίνονται από 10€ έως 35€, αναλόγως θέσης. Αγοράστε τα από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v