Οι πιο στιλάτες μπάρες της Αθήνας

Vintage αλλά και glam ατμόσφαιρα, ποτά με χαρακτήρα, μπάρες που σου «μένουν». Στιλ και αλκοόλ σε οκτώ διευθύνσεις.
Οι πιο στιλάτες μπάρες της Αθήνας

Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρά τους μοναδική. Τα ποτά τους άκρως ενδιαφέροντα. Η μουσική αξιοπρεπής, η «καλή βραδιά» εγγυημένη. Οκτώ μπαράκια με στιλ σε Αθήνα και προάστια που ξεχωρίζουν.

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα

Διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές… ισόγειες μπάρες αλλά και κάβες της Αθήνας, με έντονο το στοιχείο του ξύλου και χαμηλό φωτισμό που ταιριάζει άψογα με τον χαρακτήρα του στήνοντας ατμοσφαιρικό σκηνικό για δοκιμές spirits. Τo CV Distiller διαθέτει πάνω από 600 ετικέτες ουίσκι, 350 εκ των οποίων θα βρείτε σε… πανελλαδική πρώτη στο χώρο του. Προσθέστε και εκείνες στο κελάρι στο υπόγειό του, μαζί με πολλά ακόμα σπάνια αποστάγματα και έχετε κοντά 1000 ετικέτες. Σημειώστε ότι εδώ θα βρείτε και μπόλικες ετικέτες ρούμι (πάνω από 100), ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται και σεμινάρια γευσιγνωσίας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ (και φτάνει μέχρι τα 20€ ανάλογα με την ετικέτα που θα επιλέξετε), ενώ τα cocktails ξεκινούν από 9€ και περιλαμβάνουν δεκάδες επιλογές signature και κλασσικές.

Otto
Καλαμιώτου 18 και Ευαγγελιστρίας 33

Το όμορφο νεοκλασικό που στέγαζε κάποτε την εξοχική κατοικία του βασιλιά Όθωνα μετατράπηκε σε ένα γλυκύτατο all day bar restaurant με βίντατζ τόνους στη διακόσμηση και ροζ αποχρώσεις στους τοίχους. Πολυέλαιοι, ψηλοτάβανες αίθουσες, vintage κιγκλιδώματα, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, τζαμαρίες και άνετες αρχοντικές πολυθρόνες ορίζουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του, ενώ πρωτότυπα κοκτέιλ, εμπνευσμένα από τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας (όπως η Ωραία Ελένη, με τζιν, ροζ γκρέιπφρουτ, λικέρ παπαρούνας, κόκκινο γλυκό βερμούτ, ασπράδι αβγού και τόνικ), σερβίρονται στην μεγάλη μπάρα του. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα

Ήρθε και… έδεσε στην πιάτσα των Πετραλώνων με το ξεχωριστό του στυλ. Τα παλιά έπιπλα, οι «φθαρμένοι» τοίχοι, οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, η μεγάλη μπάρα και το θεατράλε σκηνικό καθιστούν το Upupa Epops των Πετραλώνων μία από τις πιο στιλάτες, προσεγμένες νέες αφίξεις. Το vintage σκηνικό συνεχίζεται και στην υπέροχη αυλή με τα ρετρό τραπέζια, τα αραμπέσκ πλακάκια και τα φωτιστικά, σκηνικό που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε… θερμαινόμενο, και τον χειμώνα. Τα κοκτέιλ του είναι ωραιότατα – δοκιμάστε το Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos- και στοιχίζουν περί τα 8€.

Enoteca da Salvatore
Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα

Το ολοκαίνουριο wine bar της Γλυφάδας έχει ήδη προλάβει να κάψει καρδιές, με τις 180 ετικέτες του, που προέρχονται από διάφορους αμπελώνες της Μεσογείου, και συνδυάζονται τέλεια με ένα εκτενέστατο ιταλικό μενού. Την παράσταση πάντως κλέβει το αστραφτερό μπαρ με τη φαρδιά χρυσή μπορντούρα όπου απολαμβάνουμε εκλεκτά κρασιά και νοστιμότατο finger food με αποκορύφωμα την εξαιρετική πίτσα. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 3€.

Low profile
Στοά Μπολάνη (Βουλής 7), Σύνταγμα

Το αγαπημένο whisky bar/ποτάδικο της οδού Λυκαβηττού μετακόμισε εδώ και δύο χρόνια στο Σύνταγμα, κρατώντας απαράλλαχτο τον μπαρίστικο χαρακτήρα του και άκρως στιλάτο: μια άνετη ξύλινη μπάρα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε δεκάδες ετικέτες ουίσκι (ξεπερνούν τις 60), άνετος χώρος, cool ατμόσφαιρα σε μαυροκόκκινο φόντο με τα πορτρέτα του Miles Davis και του Tom Waits να κυριαρχούν. Η μουσική αγαπά τη Jazz, τα blues και το rock and roll «δένοντας» άψογα με τον χαρακτήρα του χώρου, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Σχοινοβάτης
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια

Μια παλιάς κοπής μπάρα δεσπόζει στο κέντρο του εξαρχειώτικου αυτού «μπιστρό», με την ατμόσφαιρα καμπαρέ, τις ωραίες μουσικές και τα σούπερ cocktails δια χειρός του έμπειρου ιδιοκτήτη Ηρακλή. Ο χώρος είναι ταμάμ για γνωριμίες μιας και σφύζει καθημερινά από νεαρόκοσμο, ενώ τα Παρασκευοσαββατοκύριακα οι μουσικές κινούνται σε πιο ανεβαστικούς τόνους συγκριτικά με τις low profile jazz-o-funk επιλογές των καθημερινών. Τα ωραιότατα cocktails ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.

The Dalliance House
Κυριαζή 19, Κηφισιά

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό της Κηφισιάς, το Dalliance House συνδυάζει στο εσωτερικό του υποδειγματικά το παλιό με το μοντέρνο: τα σκανδιναβικά έπιπλα συνυπάρχουν με μπαρόκ διακοσμητικά στοιχεία και μοντέρνες τοιχογραφίες. Τα κοκτέιλ του, πάλι, διακρίνονται για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Ornamajo με ρούμι, μάνγκο, λάιμ και αγάβη και το T.Q.R με συνδυασμό ρουμιών, λικέρ Αβέρνας, orange champagne και τζίντζερ και το Tony G με tony blend, ελαιοσάκχαρα, chili και αλμπουμίνη. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 8€ και τα κοκτέιλ από 9€.

Παλιάτσος
Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 210 8100889

Το πιο cozy all day στέκι των βορείων προαστίων έχει κάτι για όλες τις ώρες: Καφέ από τις 9 το πρωί, διαλεχτές ετικέτες κρασιού από το μεσημέρι, κοκτέιλ και ωραία DJ set το βράδυ, με ενδιαφέρουσες θεματικές βραδιές, από black music και latino party μέχρι μουσικές της Νέας Ορλεάνης. Vintage πινελιές, αντίκες, ένα funky νεοϋορκέζικο μπαρ, βινύλια και γαλλικές μινιατούρες κυριαρχούν στο εσωτερικό του, ενώ από τη μπάρα απολαμβάνουμε εκλεκτές δημιουργίες όπως το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», με Diplomatico Reserva Exclusiva, κόκκινο βερμούτ και φρέσκο χυμό μοσχολέμονο. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 7€, των κοκτέιλ από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v