Ένας μαγικός Δεκέμβριος στο Μέγαρο

Ήχοι γιορτινοί, μουσικές του κόσμου και προγράμματα για πιτσιρίκια μας φέρνουν… πιο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής τον Δεκέμβριο.
Ένας μαγικός Δεκέμβριος στο Μέγαρο
Το μενού έχει απ’ όλα: και μουσικές από κάθε γωνιά του κόσμου, και φημισμένα μπαλέτα σε εμβληματικά έργα και παραστάσεις για παιδιά και αγαπημένα κλασσικά έργα που μυρίζουν Χριστούγεννα.

Ο Δεκέμβριος στο Μέγαρο αναμένεται πληθωρικός κι εμείς σημειώνουμε εκδηλώσεις και κλείνουμε εισιτήρια.

Ex Silentio: «Οι αυλές της Ανατολής»

Πολυφωνία από τον κυπριακό κώδικα του Torino, έργα των τροβαδούρων Raimbaut de Vaqueiras, Elias Cairel και των συνθετών της Πόλης Αγγελή και Νικολάκη θα παρουσιάσει το σχήμα των Ex Silentio στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (1/12 στις 20.30). Εισιτήρια από 10€. 

Hellenic Dance Company - "Tomorrow"

Η ομάδα Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης παρουσιάζει έργα γνωστών σύγχρονων χορογράφων όπως το Vertical Road το Akram Khan, το Steps in the Street της Martha Graham και το Tomorrow της  Jasmin Vardimon. Η παράσταση «Tomorrow», με την οποία εγκαινιάζεται και η νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την ΚΣΟΤ, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου στις 20.00. Τιμές εισιτηρίων από 10€. 

Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας  «Ο Καρυοθραύστης»

Το εμβληματικό έργο του Τσαϊκόφσκι βασισμένο στο παραμύθι «“Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών” του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν παρουσιάζεται στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριαντή στις 2 Δεκεμβρίου (20.00) από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας. Εισιτήρια από 30€. 

Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών

Η Ακαδημία αποτίει φόρο τιμής στον Sir Neville Marriner, ιδρυτή και ισόβιο αρχιμουσικό της, μέσα από έργα του Μπετόβεν (Κοριολάνος, Κονσέρτο για πιάνο αρ.2 και 4) σε μια συναυλία στις 4 Δεκεμβρίου στις 20.30. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 1958 από τον Σερ Νέβιλ Μάρρινερ, ο οποίος συγκέντρωσε τότε μια ομάδα από κορυφαίους μουσικούς και σχημάτισε ένα μικρό, ευέλικτο σχήμα μουσικής δωματίου. Πήρε το όνομά της από το Ναό του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, όπου έδωσε την πρώτη της συναυλία τον Νοέμβριο του 1959. Εισιτήρια από 16€. 

Shakespeare Lives In Schools

Μαθητές 20 σχολείων της Αττικής παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση στο έργο του μεγάλου Βάρδου, σε δύο ολοήμερες εκδηλώσεις (9 και 10/12 στις 17.00 και 20.00), μέσα από θεατρικά έργα, χορευτικά και βίντεο παρουσιάσεις. Γενική είσοδος 3€.

Οι πόλεις της μουσικής – Βιέννη

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσιάζει έργα του Θεμιστοκλή Μεταξά, του Μότσαρτ και του Μάλερ σε μια συναυλία αφιερωμένη στον βιολιστή Γεχούντι Μενουχίν, με αφορμή την 100ή επέτειο από τη γέννησή του. Στις 9 Δεκεμβρίου στις 20.30. Εισιτήρια από 10€. 

Βιεννέζικα βαλς στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν σε δύο λαμπερές συναυλίες (10 και 12 Δεκεμβρίου) που θα μας ταξιδέψουν στη μαγευτική Βιέννη. Εισιτήρια από 22€. 

"Είμαστε από καλή γενιά"

Μια ομάδα από μαθητές, με οδηγούς μια ρομαντική Μαθήτρια κι  έναν ονειροπόλο Καθηγητή, περιπλανιέται μέσα στους στίχους των μεγάλων ελλήνων ποιητών και τα τραγούδια των σπουδαιότερων ελλήνων συνθετών, προσπαθώντας να βιώσει τον τόπο και τον χρόνο της Ποίησης. Στις 10,11 και 12 Δεκεμβρίου στις 16.00. Εισιτήρια από 12€.

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Μουσικές του Χιονιού»

Μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσικές της Βροχής» που παρακολούθησαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο εκατοντάδες μικροί μας φίλοι, η Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο και η Ομάδα Λόγου Παίγνιον υποδέχεται παιδιά 3 ως 7 ετών και τους γονείς τους, αλλά και σχολικές ομάδες, σε ένα πρόγραμμα που παίζει με το χιόνι κάτω από τον ουρανό της τέχνης.. Εισιτήρια 8€. Αναλυτικά οι μέρες διεξαγωγής του προγράμματος εδώ.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη»

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική. Ο Χρήστος Θηβαίος με την ξεχωριστή φωνή και την πολυετή μουσική του παρουσία συναντά τους ιδιαίτερους String Demons σε μια ακόμη παράσταση, όπου η παράδοση συναντά το σήμερα. Από τις 17 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια 12€. 

«Κάθε ευχή και ένα τραγούδι!»

Τα παιδιά της παιδικής και νεανικής χορωδίας ROSARTE τραγουδούν για τα Χριστούγεννα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης με Κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και ευχές από όλον τον κόσμο. Στις 21 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια από 8€.

George Frideric Handel: Μεσσίας

Ο «Μεσσίας», το κορυφαίο Ορατόριο του G. F Haendel παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους  από την Καμεράτα και τη Χορωδία Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στις 23 και 25 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Εισιτήρια από 12€.

«Η Βασίλισσα του Χιονιού»

Οι σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου παρουσιάζουν σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από τις 17 έως τις 28 Δεκεμβρίου, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού, που βασίζεται στο πασίγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εισιτήρια από 28€. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v