Σαββατιάτικες βόλτες με παριζιάνικο αέρα και δωρεάν σινεμά

Το πρώτο Σάββατο του Νοέμβρη απολαμβάνουμε αχνιστό καφεδάκι στο Κουκάκι, δωρεάν… «Δράκουλα» στο ΚΠΙΣΝ και κοκτέιλ με μαρσμάλοους στο Παγκράτι.
Σαββατιάτικες βόλτες με παριζιάνικο αέρα και δωρεάν σινεμά
Το κρύο έκανε δυναμική εμφάνιση μεσοβδόμαδα, αλλά το Σάββατο υποχωρεί (κάπως) και μας δίνει… αέρα για να βγούμε βόλτα στην Αθήνα και να ζήσουμε παριζιάνικες και σινεφίλ καταστάσεις. Καταλήγοντας, πάντα, με ένα ωραιότατο κοκτέιλ ανά χείρας.

Στάση πρώτη: Το Κουκάκι μυρίζει Παρίσι

Το πιο αναπάντεχο μαγαζάκι στην πιο hot αθηναϊκή γειτονιά. Το Lotte είναι ένα κουκλίστικο café-bistrot από αυτά που ταιριάζουν γάντι στις γειτονιές κάτω από την Ακρόπολη. Η ατμόσφαιρα εδώ θυμίζει ταινία του Ζαν Πιερ Ζενέ: Φλοράλ κουρτίνες, λουλούδια στα βάζα, και αίσθηση που ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα σε Μονμάρτη και Αθήνα.  Εδώ θα πιάσουμε ξύλινο τραπεζάκι από νωρίς το απόγευμα, μέσα στον χουχουλιαστό του χώρο ή έξω στην μίνι πλατειούλα κάτω από τις σόμπες, για μυρωδάτο καφέ ή αχνιστό τσάι σε πορσελάνινες κούπες. Τα αχνιστά ροφήματα συνοδεύουν ολόφρεσκα γλυκίσματα, κις λωραίν, σπιτικές πίτες ημέρας (δοκιμάστε οπωσδήποτε την «μεξικάνικη») και βουτήματα.

Στάση δεύτερη: Ο Δράκουλας των… Τζιτζιφιών

Το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τον… χαβά του και μας καλεί σε μια ακόμα σινεφίλ προβολή με δωρεάν είσοδο. Φυσικά, ενδίδουμε αφού πρόκειται για την εμβληματική ταινία «Δράκουλας» του 1931, με τον θρύλο Μπέλα Λουγκόζι στον πρωταγωνιστικό ρόλο που τον καθιέρωσε στη συνείδηση κάθε φαν του είδους. Στην υπόθεση του έργου, ο κόμης Δράκουλας μετακομίζει από το κάστρο του στην Τρανσυλβανία και καταφθάνει στην Αγγλία με πρόθεση να κατακτήσει τη νεαρή Μίνα. Και να την δαγκώσει βεβαίως. Η είδηση ότι οι θεατές λιποθυμούσαν στο Roxy Theatre της Νέας Υόρκης (όπου η ταινία έκοψε 50.000 εισιτήρια μέσα σε 48 ώρες) κυκλοφόρησε αμέσως από τον Τύπο, μετατρέποντας το φιλμ σε τεράστια εμπορική επιτυχία, ενώ έγινε το νούμερο ένα hit της Universal για εκείνη τη χρονιά. Η ταινία προβάλλεται στις 19.30.

Στάση τρίτη – και αλκοολική: Πάμε βόλτα με το Magic Bus

Είναι νέο, ωραίο και μας καλεί σε ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο. Είναι το νέο καφέ- μπαράκι του Παγκρατίου με το όνομα Magic Bus και αποτελεί την στάση τερματισμού της εξόδου μας. Ο εσωτερικός του χώρος θυμίζει – τι άλλο;- λεωφορείο με τις απαραίτητες vintage πινελιές σε μπάρα και καθιστικά και διάσπαρτα μεμοραμπίλια όπως πικάπ, τηλέφωνα με καντράν και παλιακά καθρεφτάκια στους τοίχους. Τι πίνουμε εδώ; Ωραιότατα signature cocktails όπως το ομώνυμο Magic Bus με δύο ρούμια, πορτοκάλι, λάιμ, καρύδα, κανέλα και μαρσμάλοους ή ένα Skinos X με βότκα, λαιμ, ζάχαρη και λικέρ μαστίχα. Τις γουλιές μας συνοδεύουν ωραίες groovy μουσικές. Τα ποτά κοστίζουν από 6 μέχρι 9€, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί εγχώριους DJs που καλύπτουν όλο το φάσμα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής. Μείνετε συντονισμένοι εδώ. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v