Πάμε για ποτό στα Πετράλωνα;

Ροκ μουσικές, πανέμορφες αυλές, ψαγμένα κοκτέιλ. Τα καλύτερα μπαράκια σε Άνω και Κάτω Πετράλωνα.
Πάμε για ποτό στα Πετράλωνα;
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι, κατά κοινή ομολογία, δύο από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας. Θα μπορούσαν να μην συγκεντρώνουν και μερικά από τα καλύτερα μπαράκια της; Παρεΐστικα και αρτιστίκ, ήσυχα στην πλειοψηφία τους, με πεντάμορφες αυλίτσες, εξαιρετικά κοκτέιλ, και μουσικές που ξεφεύγουν –επιτέλους– από την πεπατημένη της jazz-funk. Κυρίες και κύριοι, τα καλύτερα μπαρ των Άνω και Κάτω Πετραλώνων.

Upupa Epops  

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Δεν έχει καλά-καλά ένα δίμηνο που άνοιξε τις πόρτες του, και ήδη το όνομά του το βλέπετε παντού. Υπάρχει λόγος, αν το έχετε επισκεφθεί ήδη το ξέρετε πολύ καλά. Αν πάλι όχι, εμείς λέμε να σπεύσετε, γιατί –εκτός από την ωραιότερη αυλή που έχετε δει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, όπως έχουμε ξαναπεί– εκεί σας περιμένουν φοβερά και τρομερά κοκτέιλ, σαν το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple (επίσης 8€) με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι. Ανοίγει από νωρίς για ωραίο καφεδάκι, έχει και υπέροχο εσωτερικό χώρο για τα βράδια που πιάνει ψύχρα.

Κύριος Χου

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423972



Τι δεν σας έχουμε πει για την κουκλίστικη αυλή του εξίσου υπέροχου αυτού νεοκλασικού των Άνω Πετραλώνων τα τρία τελευταία χρόνια; Πάμε να κάνουμε μια επανάληψη: Σιδερένιες καρεκλίτσες και νοσταλγική ατμόσφαιρα έξω, ωραίες μουσικές μέσα, λαχταριστό brunch τα Σαββατοκύριακα, καφεδάκια από νωρίς και σούπερ κοκτέιλ στα 7,50€ αργότερα. Αν χρειάζεστε συστάσεις, εμείς δηλώνουμε fan του Deep Purple, με λευκό κρασί, μαστίχα, λάιμ, πικραμύγδαλο και άγριο μύρτιλλο και του 2Spicy, με τεκίλα, κόλιανδρο, chilli και mango.

Σπιρτόκουτο  

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462689



Το αγαπάμε εδώ και χρόνια, για τις σούπερ μουσικές του που ροκίζουν, το εναλλακτικό του ύφος και –βεβαίως βεβαίως– για τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουμε το ομώνυμο Σπιρτόκουτο με ρούμι και πράσινο μήλο, το οποίο σερβίρεται σε κανάτα και κοστίζει 9€. Τα υπόλοιπα, πιο φυσιολογικού μεγέθους, κυμαίνονται στα 6€. Εξαιρετική αφορμή για κουβέντα, η χειροποίητη διακόσμηση που περιλαμβάνει τοιχογραφίες από τα video games των παιδικών μας χρόνων, χειρόγραφες αφιερώσεις και κολλάζ από… σπιρτόκουτα. Έχει και επιτραπέζια, για τους λάτρεις του σπορ, ανοίγει και από νωρίς για καφεδάκι, για τους πρωινούς τύπους.

Επί της Δεξαμενής  

Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, τηλ.: 210 3466772



Στη γειτονιά των Κάτω Πετραλώνων που λέγεται (και) Δεξαμενή, απολαμβάνουμε σούπερ κοκτέιλ σε μια υπερυψωμένη αυλίτσα χάρμα οφθαλμών. Μια δοκιμή (και δυο και τρεις) αξίζουν, μεταξύ άλλων, τα Woman’s Perfume, με λεβάντα, λεμόνι, μαστίχα, μαρμελάδα πορτοκάλι, ζάχαρη και tonic και το In Love, με Amaretto, Porto, αγαύη, κανέλλα και λεμόνι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€ ενώ το απλό ποτό κοστίζει 5€. Σημειώστε ότι θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι.

Λόλα  

Κειριάδων 11, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 2130159902



Βιομηχανικό αλλά παρεΐστικο σκηνικό στην εσωτερική σάλα της και χύμα διάθεση για χαλαρό καφεδάκι και φτηνά ποτά (στα 5€) στα τραπεζάκια του πεζόδρομου μας προτείνει η Λόλα των Κάτω Πετραλώνων, που αγαπά τις τζαζ μουσικές και τις τέχνες που στολίζουν σε διάφορες μορφές τους τοίχους της. Από την διπλανή πόρτα, αυτή του «Λόλα Άλλο», ξεφουρνίζονται street γεύσεις – σε περίπτωση που πεινάσετε, πρωινά, σαλάτες, σούπες, σάντουιτς και άλλες νοστιμιές θα προσγειωθούν μπροστά σας.

Βραζιλιάνα  

Αρκαδών 4, Πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 211 7108428



«Ναός» της εναλλακτικότητας, ένα από τα πρώτα freestyle μπαράκια της Αθήνας, και αυτό που άνοιξε τον «χορό» των Άνω Πετραλώνων πριν από μερικά χρόνια. Συνεχίζει ακάθεκτο, χωρίς περίπλοκα κοκτέιλ και ψαγμένες συνταγές, αλλά με παρεΐστικο κλίμα, χαλαρό καφεδάκι και επιτραπέζια από νωρίς και φθηνά ποτά (στα 5€) αργότερα. Τα δύο χρωματιστά δωματιάκια της διακοσμούνται από ζωγραφιές στον τοίχο, ξύλινα έπιπλα, αταίριαστα μαξιλαράκια, μουσαμάδες με ζωγραφιστά φρουτάκια και λουλούδια να καλύπτουν τα τραπέζια. Η μουσική δεν παίζει πολύ δυνατά, παίζει όμως απ’ όλα: λίγο reggae, λίγο soul, λίγο ethnic, λίγο upbeat και λίγο… από τη διάθεση της ημέρας. Κάνει και μαθήματα (swing κάθε Τετάρτη, για παράδειγμα) φιλοξενεί και πολλά ενδιαφέροντα events, λεπτομέρειες για τα οποία θα βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook.  


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v