"Εγώ θα κάτσω με τη νεολαία!"

Τέσσερις αθηναϊκές πιάτσες με την πιο νεανική ατμόσφαιρα, όπου συχνάζουν οι φοιτητοπαρέες και οι εικοσάρηδες της πόλης.
Εγώ θα κάτσω με τη νεολαία!
Πού βγαίνουν οι φοιτητές και οι παρέες των 20something της πόλης; Από τα κλασικά στέκια της Πανόρμου και την φοιτητογειτονιά του Ζωγράφου ως τα μοντέρνα μπαράκια στο Γκάζι και το Παγκράτι, ανακαλύπτουμε τις πιο νεανικές γωνιές της νυχτερινής Αθήνας.

Πανόρμου

Μπορεί να έχουν παρέλθει οι μεγάλες δόξες της, αλλά η Πανόρμου παραμένει «κόμβος» για τις φοιτητοπαρέες, που αράζουν ακόμη στα μπαράκια του πεζόδρομου, αλλά και σε νέα στέκια που άνοιξαν στις γύρω γειτονιές.
Οι must στάσεις: Στον πεζόδρομο, αράζουμε για καφεδάκι στη Santa Botella (Πανόρμου 115) ή στην ταράτσα του Panormix (Αλ. Παυλή 37), συνεχίζουμε με επιτραπέζια στο Playce (Β. Λογοθετίδη 14), ρακές και χύμα διάθεση στους 4 Νάνους (Καρύστου 23) και ολοκληρώνουμε με κοκτέιλ και δυνατές μουσικές στο Lab (Τριφυλλίας 71) ή το My Hood (Πανόρμου 16). 

Παγκράτι

Το «νέο κέντρο» της Αθήνας είναι γεμάτο πλατείες με χαλαρή διάθεση και «φρέσκες» φάτσες που ανανεώνουν το «προφίλ» της γειτονιάς.
Οι must στάσεις: Στην Αρbarόριζα (Πλατεία Πλαστήρα 10) της πλατείας Πλαστήρα απολαμβάνουμε φοιτητική διάθεση με πολύ φθηνό αλκοόλ (από 4,50€ τα κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα που γίνονται ανάρπαστα). Στο αντικρινό Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1) πιάνουν θέση οι 30άρηδες, ενώ στα στέκια κοντά στην πλατεία Προσκόπων, όπως το Τρίγωνο (Αμύντα 15) ή τον Βρούτο (Αμύντα 12) η διάθεση είναι φοιτητικο-καλλιτεχνική.

Γκάζι

Mainstream ή εναλλακτικά, τα στέκια του Γκαζιού παραμένουν γεμάτα κάθε βράδυ και δίνουν πολλές επιλογές στους 20άρηδες της Αθήνας.
Οι must στάσεις: Στο Flamme Rouge (Τριπτολέμου 26) για τους λάτρεις των ποδηλάτων και του βιομηχανικού design. Στις 45 Μοίρες (Ιάκχου 18) για ροκ διαθέσεις, ποτό και «χτύπημα» στην ταράτσα. Στο Καμπεθόν (Κεραμεικού 110) για χύμα διάθεση, ποτά, μπύρες ή ρακές με μεζέδες στην αυλή. Και στο Gazi College (Περσεφόνης 53) στην πλατεία, για ωραία κοκτέιλ, μοντέρνες μουσικές αλλά και νόστιμα τσιμπολογήματα.

Ζωγράφου

Κατ’ εξοχήν φοιτητογειτονιά, η περιοχή του Ζωγράφου κοντά στην Πανεπιστημιούπολη δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενεί τα πιο δυνατά φοιτητικά στέκια, με μέσο όρο ηλικίας πολύ κοντά στα 20.
Οι must στάσεις: Στο παρεΐστικο Anthropology (Παπάγου 100) με την φοβερή ζεστή σοκολάτα και τα καθαρά κοκτέιλ. Στον όμορφο χώρο του Phileas Fogg (Παπάγου 106) με την τζαζ διάθεση και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Στο Urban (Ούλωφ Πάλμε 48) και την Αρχιτεκτονική (Ούλωφ Πάλμε 23) για ολοήμερους φοιτητικούς καφέδες, που μας φτάνουν ως το βράδυ, οπότε απολαμβάνουμε ζωντανές μουσικές και καθαρά ποτά. Τέλος, στο Dolce (Γρ. Αυξεντίου 58) για φοβερή vintage διακόσμηση, δυνατά DJ sets, specialty καφέδες και ωραία κοκτέιλ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v