Τα φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Κόμικς, κινηματογράφος, μουσική και χορός μας δίνουν αφορμές για πλουραλιστικές εξόδους στα αθηναϊκά φεστιβάλ της Αθήνας.
Τα φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Μουσική, χορός, προβολές, σεμινάρια και vintage markets γεμίζουν τις φθινοπωρινές μας ημέρες στην πόλη και δίνουν αφορμές για ψυχαγωγικές εξόδους με την παρέα. Από μουσικά φεστιβάλ – θεσμούς μέχρι σινεφίλ αφιερώματα και εκθέσεις κόμικ, ιδού τα κορυφαία – μέχρι στιγμής – φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε στη φθινοπωρινή Αθήνα.

Smoke The Fuzz Fest

Το πρώτο και μεγαλύτερο festival της doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post σκηνής είναι γεγονός και το απολαμβάνουμε σε τρεις ολόκληρες ημέρες γεμάτες με μπάντες όπως Bongzilla, Sons of Otis, Causa Sui, Electric Moon, Yob, Earthless, Dopethrone, All Them Witches, Suma, Siena Root, Black Cobra και Cult of Luna feat. Julie Christmas.

Info: 17/10, 22/10, 5 και 6/11 στην Ιερά Οδό. Προπώληση: από 38€ στο Viva. 

The Meet Market

Ανανεώνει το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό για ακόμα μια χρονιά το «εναλλακτικό» φεστιβάλ της πόλης. Τι είναι το Meet Market; Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage και retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και ένα σωρό events.

Info: Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 13:00 - 23:00 κάθε μέρα. Πειραιώς 100. Είσοδος δωρεάν. Περισσότερα εδώ. 

Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Σινεφίλ επιστήμονες μαζευτείτε! Στόχος το μοναδικού στο είδους του φεστιβάλ είναι να γνωρίσουμε με προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο τα νέα επιτεύγματα της επιστήμης, σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ιατρική, η βιολογία, η ψυχολογία, η φυσική, η αστρονομία, κ.α. Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα υπάρχουν αφιερώματα σε ερευνητικά κέντρα διαφόρων χωρών, μαθητικές προβολές, διαλέξεις και συζητήσεις.

Info: 17/10 μέχρι 23/10 στην Λεωφ. Βασιλέως Κωσταντίνου 48. Είσοδος ελεύθερη. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

In-Edit | Athens Edition

Από τον Leonard Cohen στους Blur, από τον Bob Dylan στους National, από τη Nina Simone στην Janis Joplin το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο, το In-Edit Festival, φεστιβάλ – σημείο αναφοράς για φίλους της μουσικής και του σινεμά - έρχεται στη Στέγη. Bird On A Wire, Blur: New World Towers, Dont Look Back, Fonko, Janis: Little Girl Blue και το Oasis: Supersonic σε παγκόσμια πρώτη προβολή είναι μερικές από τις ταινίες που θα παρελάσουν από τη μεγάλη οθόνη.

Info: 20-23 Οκτωβρίου στην Κεντρική και τη Μικρή Σκηνή. Εισιτήρια από 3€ και ανάλογα την ταινία. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πιστό στο πνεύμα του για ακόμα μια χρονιά, το Πανόραμα συνεχίζει να αναδεικνύει τον ευρωπαϊκό, αλλά και τον ελληνικό κινηματογράφο, σύγχρονο αλλά και παλαιότερο, χωρίς να… παραγνωρίζει κινηματογραφίες από τον υπόλοιπο κόσμο. Για δέκα ημέρες, το "Τριανόν" και η "Ααβόρα", θα φιλοξενήσουν αφιερώματα σε σημαντικούς έλληνες και ξένους δημιουργούς, αβαν πρεμιέρ πολυαναμενόμενων ταινιών, εκδηλώσεις-έκπληξη, συζητήσεις, master-classes και προβολές μικρού μήκους ταινιών σπουδαστών κινηματογραφικών σχολών.

Info: 22/10 μέχρι 23/10. Θέατρο κολλεγίου Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό. Εισιτήρια: 12€ από Viva. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Plissken Festival

Στη δεύτερη χειμερινή εκδοχή του το Plissken παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line–up 40+ διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, σε τρεις ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας: Piraeus 117 Academy, Μεταλλουργείο & The Hub και σε τέσσερα stages. Από το γαλλικό surf psych pop των La Femme στο Λονδρέζικο old school hip hop των Four Owls και από το θρύλο του grime D Double E στην ανερχόμενη techno master Charlotte De Witte από το Βέλγιο, το φετινό line up του φεστιβάλ καλύπτει κάθε (μας) μουσική «ανάγκη».

Info: 2 και 3 Δεκεμβρίου. Προπώληση διημέρου 45€, μονοήμερο 25€. Εισιτήρια από εδώ. 

AthensCon 2016

Όλη η κουλτούρα του φανταστικού, σ' ένα φεστιβάλ το οποίο ανανεώνει για ακόμα μια χρονιά το ραντεβού του με τους απανταχού φαν των κόμικ, των games, των επιτραπεζίων, των σειρών και των ταινιών. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν νέες τέχνες συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα workshops που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους.

Info: 3 και 4 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Ημερήσιο εισιτήριο 7€, διήμερο 10€. Εισιτήρια από εδώ. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v