Η βόλτα του Σαββάτου είναι ζωντανή (στο Κύτταρο)

Γιοκαρίνη με Μηλιώκα στο Κύτταρο, μεζεδάκια με αμοργιανή ρακή στην Καλλιθέα και βόλτες στου Φιλοπάππου έχει το Σάββατό μας.
Η βόλτα του Σαββάτου είναι ζωντανή (στο Κύτταρο)
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, θα γίνουμε νοσταλγοί του ροκ εν ρολ –αφού προηγουμένως θα έχουμε περπατήσει μια από τις ωραιότερες γωνιές της Αθήνας, και ανακτήσει τις χαμένες μας θερμίδες με μεζεδάκια και ρακές στην Καλλιθέα.

Πρωί με βόλτα στου Φιλοπάππου



Ποιος είπε ότι πρέπει να οδηγήσουμε με τις ώρες για λίγο άρωμα φθινοπώρου; Ο λόφος του Φιλοπάππου, στην καρδιά της πόλης, έχει τα χωμάτινα μονοπάτια, τις ηλιόλουστες γωνιές και την υπέροχη θέα στην Αθήνα που ονειρευόμαστε για κάθε πρωινή μας βόλτα. Ξεκινήστε από το πλακόστρωτο του Πικιώνη, για να ανηφορίσετε ως το μνημείο του Φιλοπάππου, στην κορυφή του λόφου με την πανοραμική θέα που πιάνει από Ακρόπολη μέχρι θάλασσα, και να περιπλανηθείτε εν συνεχεία στα δρομάκια που κατηφορίζουν προς το Θησείο.

Διαβάστε περισσότερα - Φιλοπάππου: Στο μπαλκόνι της Αθήνας

…και μετά παραμυθένιο καφεδάκι

Από του Φιλοπάππου θα κατηφορίσουμε ως του Ψυρρή, για να πιάσουμε τραπεζάκι στο απόλυτα παραμυθένιο σκηνικό που έχει στήσει στο 15 της οδού Καραϊσκάκη το Little Kook. Εδώ, παραγγέλνουμε καφεδάκι ή ονειρεμένη ζεστή σοκολάτα, τα οποία συνοδεύουμε με ένα από τα εξαίσια γλυκά του καταλόγου –τα σοκολατένια κέικ είναι εγγύηση.

Μεσημέρι με ρακή αμοργιανή



Ακριβώς απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας απλώνει τα τραπεζάκια του ένα μεζεδοπωλείο συμπαθέστατο, το Αμοργιανό Πέρασμα (τηλ.: 210 9592080) η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά όρια της γειτονιάς του, κυρίως –αλλά όχι μόνο– χάρη στην καταπληκτική ψημένη ρακή που φέρνει απευθείας από την Αμοργό. Στα μεζεδάκια που την συνοδεύουν περιλαμβάνονται ωραιότατη κρεατόπιττα, τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, σπιτικά κεφτεδάκια με μυρωδικά, ζουμερή τηγανιά και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 12€ το άτομο, για ρακή μετά τσιμπολογήματος.

Και μια βραδιά ζωντανή στο Κύτταρο



Οι νοσταλγοί του ροκ εν ρολ το ξέρετε σίγουρα ήδη, οι υπόλοιποι κρατήστε σημειώσεις: Στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου ανεβαίνουν στη σκηνή του Κυττάρου οι Γιάννης Μηλιώκας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Λάκης Παπαδόπουλος και Νίκος Ζιώγαλας, για να μας τραγουδήσουν θρυλικούς στίχους από τα ‘80s, σαν αυτούς της Ευλαμπίας, του Greko Μασκαρά, του Τσικαμπούμ, του Κακοσάλεσι, και του Κιθαρίστας ή Ντράμερ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€, και περισσότερες λεπτομέρειες έχουμε εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v