6 χαλαρά swing μέρη στην Αθήνα

Έξι μπαράκια στην Αθήνα μας σερβίρουν φθηνά ποτά, ωραία κοκτέιλ και… ατόφια swing ατμόσφαιρα για τις χαλαρές μας εξόδους.
6 χαλαρά swing μέρη στην Αθήνα
Σας αρέσει η swing αισθητική, αλλά δεν θέλετε… επισημότητες, χορευτικές ομάδες και ενδυματολογικές υπερβολές. Θέλετε απλώς να απολαμβάνετε ωραίες χορευτικές τζαζ μουσικές με το χαλαρό ποτό ή το ωραίο σας κοκτέιλ. Τα παρακάτω αθηναϊκά μπαρ «σερβίρουν» αυτή ακριβώς τη συνταγή, στο ιδανικό ατμοσφαιρικό σκηνικό.

The Gin Goint
Χρήστου Λαδά 1, τηλ: 2103218646

Ατμόσφαιρα ποτοαπαγόρευσης, swing και soul μουσικές, χαλαρό κλίμα και πάνω από 100 ετικέτες gin θα βρείτε στο Gin Joint της πλατείας Καρύτση. Τα ποτά κυμαίνονται στα 7€ και τα κοκτέιλ στα 10€ - δοκιμάστε το Gin Crusta με τζιν, χαμομήλι, λεμόνι, ζάχαρη, πιπέρι καγιέν και παπαρουνόσπορο.

Blue Bird
Ηπίτου 4, τηλ: 2103249616

Ένα γλυκύτατο μπιστρό συναντά την αισθητική ενός jazz bar και το αποτέλεσμα είναι η κοσμοσυρροή σε αυτό το hot στέκι του πεζοδρόμου της Ηπίτου. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κρασιά by the glass, ενώ τα ποτά στοιχίζουν 6€. Διαθέτει δε βολικότατο happy hour καθημερινά από τις 18.00 ως τις 21.00 (ποτό στα 4,50€ και κοκτέιλ στα 6€). Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα μουσικά βράδια της Τετάρτης που είναι… «Blue Wednesdays» και μας λένε… keep rolling.

Παλιό Ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022

Μικρό και ατμοσφαιρικό, το Παλιό Ραδιόφωνο είναι η πιο τζαζ γωνιά στη γειτονιά του Μακρυγιάννη. Άκρως ατμοσφαιρικό και νουάρ, το μαγαζί σερβίρει καθαρά ποτά σε ρομαντικό περιβάλλον, με μουσική υπόκρουση που κινείται στους ρυθμούς των δεκαετιών του ’20 και του ’30. Το ποτό στοιχίζει περί τα 6€ και το ποτήρι κρασί από 4€.

Drunk Sinatra 
Θησέως 16, τηλ: 210 3313733

Στον μικρό πεζόδρομο του κέντρου, τον οποίο έκανε τάση από μόνο του, το Drunk Sinatra γεμίζει το πλακόστρωτο και τη μικρή στοά με jazz-swing-funky μουσικές. Η λογική είναι… ποτό στα όρθια και socializing στον πεζόδρομο, σε κεφάτη ατμόσφαιρα. Τα ωραιότατα signature cocktails φτιάχνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Φρανκ πάνω από την μπάρα και στοιχίζουν περί τα 8-10€.

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ: 211 0121099

Στο γλυκύτατο all day bar του Μεταξουργείου, η swing ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στον vintage εσωτερικό χώρο αλλά και στα τραπεζάκια της βεράντας και της πλατείας Αυδή. Δεν αποκλείεται να στηθούν και αυτοσχέδιοι swing χοροί στα θεματικά sets που οργανώνονται τακτικά κάθε εβδομάδα. Τα ποτά στοιχίζουν 6€ και τα κοκτέιλ περί τα 8€.

Θα σε κάνω βασίλισσα 
Βεροίας 13 και Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, τηλ: 210 3459299

Αριστοκρατική διακόσμηση με τα απαραίτητα βιομηχανικά στοιχεία και μία ενημερωμένη μπάρα που διαθέτει εξαιρετικές ετικέτες ουίσκι, ρούμι, κονιάκ, αρμανιάκ, μπάντι και άλλων αποσταγμάτων βρίσκουμε σε αυτό το κομψό, ιδιαίτερο wine/whiskey bar του Βοτανικού. Η μουσική κινείται πάντα σε swing-funk μονοπάτια, ενώ τα ποτά στοιχίζουν 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v