Η βόλτα του Σαββάτου έχει ιστιοπλοΐα και χορό

Δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ και μεγάλο πάρτι με την αφρόκρεμα της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής έχει αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου έχει ιστιοπλοΐα και χορό
Όσο το φθινόπωρο δεν λέει να αποφασίσει αν θέλει να είναι φθινόπωρο ή όχι, εμείς επιμένουμε… παραθαλάσσια, και κατηφορίζουμε για δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας στο ΚΠΙΣΝ και φαγητό στον Πειραιά. Το ξημέρωμα θα μας βρει να χορεύουμε σε ένα μεγάλο, κεφάτο πάρτι στην Πειραιώς.

Πρωί με δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας



Στο υδάτινο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος είναι ακόμα καλοκαίρι, αφού τα σαββατιάτικα μαθήματα ιστιοπλοΐας για ενήλικες και παιδιά άνω των 17 ετών καλά κρατούν. Εδώ, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του Καναλιού, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Τα μαθήματα διαρκούν μία ώρα, από τις 11.00 ως τις 12.00 ή από τις 13.00 ως τις 14.00, και το μόνο που έχετε να κάνετε για να συμμετέχετε είναι μια ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Μεσημέρι με φαγητό στον Πειραιά



Επειδή η ιστιοπλοΐα, όπως το κολύμπι, ανοίγει την όρεξη, από το ΚΠΙΣΝ θα κατηφορίσουμε στον Πειραιά, για να πιάσουμε τραπεζάκι στο πανέμορφο νεοκλασικό που στεγάζει τον Δυόσμο, πλάι στα μεγάλα παράθυρα ή στην υπέροχη ταράτσα του, καιρού επιτρέποντος. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Πεντανόστιμο κόκορα με χυλοπίτες στη γάστρα, κεφτεδάκια από λουκάνικο με γλυκοκαυτερή σάλτσα, καγιανά με σουτζούκι και σπαράγγια, και φάβα Σχοινούσας με κρεμμυδάκι και καπνιστό χοιρομέρι. Για να κάνετε ακόμα περισσότερη όρεξη, ολόκληρο το μενού υπάρχει εδώ. Κρασιά, τσίπουρα και ουζάκια ρέουν άφθονα, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Για… τη χώνεψη, θα βολτάρουμε στην μεγάλη παραλιακή περαντζάδα της Πειραϊκής, με θέα στη θάλασσα, πριν επιστρέψουμε σπίτι για να μαζέψουμε δυνάμεις για το βράδυ.

Βράδυ με την αφρόκρεμα της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής στο Fuzz

Ένα μεγάλο πάρτι με χορό μέχρι πρωίας ετοιμάζει η Enter Events που κλείνει τα πέντε της χρόνια, και το γιορτάζει με καλεσμένους μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Για να πάρετε μια γεύση: Ο βασιλιάς της reggae Blend Mishkin, ο Fleck που μοιράζει τα μουσικά του φώτα στη γειτονική Ρώμη αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, o Billa Qause ιδρυτικό μέλος των Pad Trio με τους hip hop ρυθμούς του, ο Stiko και ο Wag που πρόσφατα εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά πριν το show του Panda Dub, το ιστορικό μέλος της dubstep σκηνης Dj Booker, ο Insom με την ανεβαστική και ρυθμική drum & bass του, οι πάντα δυναμικοί Θεσσαλονικείς Skg's Dub Alliance, o Rsn που εχει επιλεχθεί ως Dj απο τους Belleruche , οι Dub Riots για να μας δώσουν τη δική τους, ξεχωριστή δόση από reggae και dub, ο Bass Delight απο την Πάτρα για πολλές ευχάριστες καταστάσεις γεμάτες μπάσο.

Το line up έχει και συνέχεια: η ζωντανή ιστορία της drum and bass Harris, o νεαρός κι ανερχόμενος beatmaker από τη Θεσσαλινίκη mononome, o Mcd ιδρυτικό μέλος και πρώτος Dj των Active Member, o Timewarp Music που θα μας ταξιδέψει στα Nu-Funk, Dub, Breaks and Freestyle paths ηχοτοπία του, οι Balkan Riddims που παντρεύουν ιδανικά τους ήχους των κρουστών της Καραϊβικής με τους μονόχορδους ήχους των φυλών της Αφρικής, τους ήχους των Βαλκανίων και του διαστήματος, οι Fundracar για να μας παρασύρουν στο δικό τους ψυχότροπο χαρμάνι "μαύρης μουσικής κουλτούρας", καθώς και η πιο χαρακτηριστική φιγούρα της ελληνικής beatmaking κοινότητας που ακούει στο όνομα Kill Emil. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ και το πάρτι ξεκινά στις 20.00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v