5 ήσυχα μπαράκια για το Σαββατόβραδο

Όμορφο περιβάλλον, τζαζ μουσικές, ρομαντική ατμόσφαιρα και χαλαρό ποτάκι σε πέντε από τα πιο ζεν μπαράκια της Αθήνας.
5 ήσυχα μπαράκια για το Σαββατόβραδο
Έχετε κουραστεί με τα μπαρ του κέντρου στα οποία κάθε Σάββατο γίνεται το αδιαχώρητο, οι μουσικές παίζουν στην διαπασών και για να φτάσετε στην μπάρα και να παραγγείλετε ένα ποτό χρειάζεστε μισή ώρα; Σας έχουμε πέντε εναλλακτικές προτάσεις για πιο ήσυχα βράδια. Πέντε μπαράκια που μας σερβίρουν σε χαλαρό περιβάλλον, με ήρεμες αλλά ψαγμένες μουσικές και φθηνά ποτά ή κοκτέιλ.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ: 2114078639

Ανάμεσα σε δύο από τις πιο «παλιά Αθήνα» γειτονιές της πόλης, το Κουκάκι και του Μακρυγιάννη, αυτό το μπιστρό-μπαρ είναι μικρό αλλά θαυματουργό: Διαθέτει μποέμ καλλιτεχνίζουσα ατμόσφαιρα, φλοράλ κουρτινάκια, λίγα τραπεζάκια μέσα και άλλα τόσα έξω, ανάμεσα στις φυλλωσιές του πεζοδρομίου και είναι γεμάτο βάζα με λουλούδια. Με άλλα λόγια, ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό ραντεβού ή ένα χαλαρό ποτήρι κρασί το βραδάκι, υπό τους ήχους τζαζ ή ρετρό ελληνικών μουσικών. Αν πεινάσετε, σερβίρονται και ωραιότατες κις.

Montalbano 
Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 2130292931

Βρίσκεται στην καρδιά μίας από τις πλέον ζωντανές και «φασαριόζικες» πιάτσες της νυχτερινής Αθήνας, αλλά καταφέρνει να διατηρήσει έναν ήπιων τόνων χαρακτήρα. Το Montalbano με την ιταλική αισθητική, τον λιλιπούτειο αλλά cosy χώρο και τις εκθέσεις τέχνης είναι ιδανικό για ένα σύντομο, χαλαρό ποτήρι ιταλικό κρασί ή για κοκτέιλ αλλά και για δοκιμές γεύσεων από τη Σικελία (από pizza και focaccia μέχρι παραδοσιακό arancini), από όπου προέρχονται οι ιδιοκτήτες του. Οι τιμές είναι εξαιρετικές (τα ιταλικά πιατάκια κυμαίνονται στα 2-3€).

Στυλίτης 
Ηρώων Πολυτεχνείου 163, Καισαιριανή, τηλ: 21 0723 5572

Αυτό το κουκλίστικο all day bar γίνεται από μόνο του λόγος να επισκεφθούμε την Καισαριανή. Πιάνουμε θέση στο όμορφο πατάρι ή στην μεγάλη σάλα του κάτω ορόφου με τα ταξιδιάρικα διακοσμητικά και τις αναφορές σε παραμύθια, απολαμβάνουμε κινηματογραφικές μουσικές και πίνουμε χαλαρό ποτάκι. Η ρομαντζάδα δε θα μας στοιχίσει πάνω από 5€ για το απλό ποτό – ακόμα λιγότερα για μπύρες.

Mosaic 
Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 6560

Από τα πιο καλλιτεχνίζοντα στέκια του Χαλανδρίου, το Μωσαϊκό, κρυμμένο σε ένα μικρό πεζόδρομο, απλώνει λίγα τραπεζάκια εντός, εκτός και εμείς… αράζουμε επί τα αυτά για να απολαύσουμε τζαζ και groovy μουσικές μαζί με το ποτό μας. Κάθε Δευτέρα, τα πίνουμε οικονομικά, καθώς ισχύει happy hour με τα ποτά στα 5€ και τα κοκτέιλ στα 7€.

Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 2105298922

Χαλαρό, ατμοσφαιρικό και άκρως ρομαντικό, το Τρένο στο Ρουφ δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για ήσυχα βράδια. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, τα χαιρόμαστε κάτω από τον έναστρο ουρανό στα τραπεζάκια της αποβάθρας, όπου υπάρχει και «γεμάτο» καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανές μουσικές. Διαφορετικά, μπαίνουμε στο βαγόνι-μπαρ, ένα παλιό ξύλινο βαγόνι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με χαμηλό φωτισμό και ιδιαίτερη διακόσμηση. Παραγγέλνουμε δε από την ωραία λίστα των κοκτέιλ, τα οποία στοιχίζουν 8€ ή από τη λίστα του κρασιού και της μπύρας (από 3,50€). Τα απλά ποτά στοιχίζουν 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v