Η έξοδος του Σαββάτου: Βόλτες και punk rock στην πόλη

Αυτό το Σάββατο τρώμε μεζεδάκια στο Μοναστηράκι, ξεναγούμαστε σε όμορφους πεζόδρομους και ροκάρουμε με τους ήχους των Ramones.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βόλτες και punk rock στην πόλη

Μεζεδάκια, ξενάγηση στη σκιά της Ακρόπολης, Ramones και αρκετό… after «σκοτεινό» χορό περιλαμβάνει η πρώτη φθινοπωρινή σαββατιάτικη έξοδος μας, γιατί το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, όμως η διάθεσή μας παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα.

Στον Μαίανδρο για σούπερ μεζέδες

Στον πεζόδρομο της Ανδριανού η ατμόσφαιρα… μυρίζει μαμαδίσια κουζίνα και κρεατοφαγία. Είναι οι γεύσεις που βγάζει η κουζίνα του Μαίανδρου και δύσκολα τους αντιστέκεσαι. Στα τραπεζάκια στο cosy εσωτερικό του όπου όλο και κάποιο τρίο θα παίζει ζωντανή μουσική ή στην αεράτη ταράτσα του που βλέπει Ακρόπολη, απολαμβάνουμε ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές, όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, τζατζικάκι σπιτικό, μελιτζάνα γεμιστή με φέτα, ποικιλία θαλασσινών, χταποδάκι ψητό και σούπερ μουσακά. Συνοδεύουμε με ουζάκι, και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€. Μια «τίμια» γευστική όαση στην μονότονη  τουριστίλα της περιοχής.

Η πιο όμορφη βόλτα της Αθήνας…

… είναι απογευματινή και διοργανώνεται στη σκιά της Ακρόπολης από την Action Plus. Αφετηρία είναι ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (19.00), από όπου πορευόμαστε προς την πλατεία του Θησείου και την Ερμού, περνώντας από το μνημείο του Μακρυγιάννη, το κτίριο Βάιλερ, τον κήπο του λαού και την Φυλακή του Σωκράτη. Η βόλτα ολοκληρώνεται στο Γκάζι, στις 21.00 και κοστίζει 10€/ άτομο. Παιδιά έως 12 ετών, δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ εδώ. 

The KKK took my baby away ♫

Τραγουδάμε καθώς βάζουμε πορεία από το Γκάζι προς το 117 της Πειραιώς, εκεί όπου το μοναδικό εναπομείνον μέλος των θρυλικών Ramones, ο ντράμερ Marky ζεσταίνει τις… μπαγκέτες του και ετοιμάζεται να σπάσει τα τύμπανα με τους ρυθμούς από τα κορυφαία κομμάτια της μπάντας. Blietzkrieg pop, Sheena is a punk rocker, I Wanna Be Sedated και πολλά, πολλά ακόμα επικά τραγούδια των Ramones θα ακουστούν σε μια βραδιά που ξυπνά punk rock μνήμες δεκαετιών.

Σκοτεινά χορευτικά μονοπάτια στο Dark Sun στο Περιστέρι

Και αν έχουμε after διάθεση μετά το κοπάνημα με τους ήχους των Ramones, το πιο ατμοσφαιρικό, πιο σκοτεινό, πιο ιδιαίτερο, πιο gothic με την αυθεντική σημασία της λέξης club ανοίγει τις πύλες του λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα με ένα EBM (electro body music) μουσικό πανδαιμόνιο με έξι Djs στα decks και μουσικές ρυθμικές, σκοτεινές και σωματικά… ερεθιστικές. Είσοδος 5€, με μπύρα ή κρασί.

N.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v