5 αγαπημένα wine bars στην Αθήνα

Ετικέτες σε γενναία ποικιλία, μεζεδάκια και χαλαρό κλίμα σε πέντε αγαπημένα wine bars στο κέντρο της Αθήνας.
5 αγαπημένα wine bars στην Αθήνα

Για μετά τη δουλειά, για office break, για το βράδυ χαλαρά με φίλους, για την ρομαντική έξοδο με το έτερον ήμισυ, για οινογνωσίες και γενικότερα για κάθε αφορμή. Τα wine bars ταιριάζουν σε κάθε είδους έξοδο και γι’ αυτό τα… αγαπάμε.

Και τα τιμούμε με ένα ποτήρι κρασί ανά χείρας σε πέντε οινικές διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης.

Oinoscent
Βουλής 45-47, τηλ.: 210 3229374

Η λίστα των κρασιών στο cosy wine bar της οδού Βουλής αλλάζει ανά 3-4 ημέρες, και περιλαμβάνει περισσότερες από 700 ετικέτες από εγχώριους αμπελώνες αλλά και “special” επιλογές που δε θα βρείτε εύκολα. Η απαραίτητη γευστική συνοδεία πραγματοποιείται με προσεγμένες ποικιλίες μεζέδων. Οι τιμές των ποτηριών ξεκινούν από 4,5€, ενώ μπορείτε να αγοράσετε τις ετικέτες και από το «κελάρι» του καταστήματος για το σπίτι ή για δώρο.

Fabrica De Vino
Εμμ. Μπενάκη 3, τηλ.: 210 3214148

Φανκι μουσικές που ανεβάζουν ένταση όσο περνά η ώρα, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και χαλαρή ατμόσφαιρα είναι τα δυνατά χαρτιά ενός από τα πρώτα wine bars της πόλης. Εδώ δοκιμάζουμε εκατοντάδες ετικέτες, του ελληνικού κυρίως αμπελώνα και τις παντρεύουμε με εκλεκτά μεζεδάκια. Οι τιμές των κρασιών σε ποτήρι (μικρό) ξεκινούν από τα 2,40€.

Warehouse Speciality Blends
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ. 6986214872

Καφεδάκια με χαρμάνια από ιδιαίτερες ποικιλίες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής (τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι) το πρωί, κρασί μετά μεζέδων α λα wine bar και ιδιαίτερα κοκτέιλ το βράδυ. Έτσι παίζει… μπάλα η «Αποθήκη» των Εξαρχείων, με πάνω από 100 ετικέτες που σερβίρονται σε μπουκάλι ή ποτήρι και συνοδεύονταιμε ωραία πιάτα όπως στριφτούδια Κρήτης, καπνιστό χοιρινό με βολάκι Άνδρου, μπρουσκέτες και ποικιλίες αλλαντικών. Οι τιμές των κρασιών σε ποτήρι ξεκινούν από 5,5€.

Vintage Wine Bar
Μητροπόλεως 66-68, τηλ.: 213 0296570

Στο σικάτο wine bar της Μητροπόλεως σερβίρονται σε ποτήρι όλες (ακόμα και οι πιο σπάνιες και πιο δυσεύρετες) ετικέτες κρασιών της κάβας, ενώ το «άνοιγμα» γίνεται με ειδική βελόνα έτσι ώστε να μην αφαιρείται ο φελλός. Περισσότερες από εκατό ετικέτες βρίσκουμε εδώ, οι οποίες συνδυάζονται με γευστικές προτάσεις από το μενού, όπως σάντουιτς με τραγανό bacon και σάλτσα αλμυρής σοκολάτας, νοστιμότατα ριζότο, παλαιωμένη πικάνια και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα ποτήρια κρασιού ξεκινούν από 4€.

Heteroclito
Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, τηλ.: 210 3239406

Χρωματιστό και funky, με χαλαρή διάθεση και ένα παταράκι ιδανικό για τα events οινογνωσίας που διοργανώνει τακτικά, το Ετερόκλητο σερβίρει «ψαγμένες» και αγαπημένες ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, με τη λίστα του να ανανεώνεται κάθε 1η του μήνα. Δείτε την τρέχουσα λίστα κρασιών εδώ. Οι τιμές ανά ποτήρι κυμαίνονται από 4 μέχρι 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v