Βόλτες στο Φλοίσβο και δωρεάν μελωδίες στο Πάρκο

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου βολτάρουμε στη Μαρίνα Φλοίσβου, απολαμβάνουμε δωρεάν Παύλο Παυλίδη και ποτάκι στην ταράτσα.
Βόλτες στο Φλοίσβο και δωρεάν μελωδίες στο Πάρκο
Η Αθήνα σιγά σιγά γεμίζει, οι αδειούχοι επιστρέφουν και η θερμοκρασία πέφτει. Όχι μην τα βάφετε μαύρα, δεν ήρθε ακόμα ο χειμώνας. Αντιθέτως. Σε άκρως καλοκαιρινό mood (και) αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε βόλτες και καφεδάκι με θέα θάλασσα, σούπερ οικονομική κρεατοφαγία και μουσικάρες με ελεύθερη είσοδο.

Όχι και άσχημα για τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου.

Καφεδάκι στη Μαρίνα Φλοίσβου

Με ή χωρίς παρέα τα πιτσιρίκια, η Μαρίνα του Φλοίσβου είναι το place to be για χαλαρό σουλάτσο ή ποδηλατάδες, φωτοσύνθεση και βόλτες με φόντο 100% θαλασσινό. Προσφέρεται επίσης για στάσεις δροσιάς με καφεδάκι ή παγωτό σε χώρους άνετους με σούπερ θέα. Πιάνουμε λοιπόν θέση στο πανέμορφο Mare Marina, τα τραπεζάκια του οποίου απολαμβάνουν εξαιρετική θέα στα σκάφη της μαρίνας από ψηλά, ενώ το μπαρ της βεράντας θυμίζει πιλοτήριο πλοίου, και απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας συνοδεία φρέσκων γλυκών ημέρας. Μοναδικό μείον οι «τσιμπημένες» τιμές (4€ για έναν εσπρέσσο φρέντο), αλλά χάριν της θέας… χαλάλι.

Σούπερ οικονομική κρεατοφαγία στη Νέα Σμύρνη

Αφού χορτάσουμε ήλιο, θέα και βόλτες, βάζουμε πλώρη προς την Νέα Σμύρνη, εκεί όπου η Μυρτιά (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9370708) επιστρέφει από τις καλοκαιρινές της διακοπές και μας υποδέχεται στο δροσερό εσωτερικό της με τις κατάφυτες ζαρντινιέρες και τα ξύλινα τραπέζια της. Εδώ δοκιμάζουμε σούπερ μπριζόλες σε χορταστικές μερίδες, γιγαντιαία μπιφτέκια και λαχταριστό συκώτι – μεταξύ άλλων. Στα ορεκτικά, σημειώστε το «φονικό» τζατζίκι, το σαγανάκι και βέβαια τις τραγανιστές και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Οι μερίδες είναι τεράστιες, οι τραγανοί λουκουμάδες έρχονται στο τέλος κερασμένοι (βουτηγμένοι σε μέλι ή μερέντα, ό,τι προτιμάτε) και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο, μαζί με καλό χύμα κρασί.

Παύλος Παυλίδης και Katerine Duska με ελεύθερη είσοδο

Προσκαλώντας μας να ταξιδέψουμε νοητά και να ονειρευτούμε γαλήνια, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος δανείζεται για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας. Συγκεκριμένα το Σάββατο, στη σκηνή του Πάρκου ανεβαίνει ο Παύλος Παυλίδης για να μας θυμίσει στοίχους και μελωδίες από το μουσικό παρελθόν και παρόν του. Μαζί του στο πιάνο ο Ορέστης Μπενέκας. Τη συναυλία ανοίγει η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. Ώρα έναρξης 20.00.

 
Ποτό κάτω από τα αστέρια

Η βραδιά μας ολοκληρώνεται με δροσερό ποτάκι στην πιο arty ταράτσα της πόλης. Η όμορφη και γεμάτη βλάστηση ταράτσα του Gazarte με θέα τις εντυπωσιακές κόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης και την Ακρόπολη λίγο παραδίπλα να… κοιτάει αμέριμνη μας κρατά συντροφιά με τις jazz και soul μελωδίες της. Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€ και τα cocktails 8-10€. Το σέρβις είναι εξαιρετικό και η αναμονή ελάχιστη.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v