Τα πιο όμορφα καφέ και μπαρ σε Μουσεία και Πάρκα

Γυρίζουμε μουσεία και άλση στην Αθήνα και πιάνουμε τραπεζάκι στα πιο όμορφα και δροσερά café – bar και εστιατόρια.
Τα πιο όμορφα καφέ και μπαρ σε Μουσεία και Πάρκα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ανάσες δροσιάς (και καφέ) σε πράσινο φόντο. Κουκλίστικες αυλές με ιστορία, νόστιμα πιάτα και δροσερά κοκτέιλ. Πυκνή βλάστηση και λαχταριστά σνακ. Βόλτες και αραγματάκι στον ίσκιο. Τα καφέ των Μουσείων και των πάρκων της πόλης προσφέρουν απλόχερα στιγμές ραστώνης στην καλοκαιρινή Αθήνα και εμείς τα τιμούμε όπως τους αρμόζει.

Πιάνοντας θέση στα τραπεζάκια τους και απολαμβάνουμε μυρωδιές και γεύσεις καλοκαιριού.

Καφέ και restau-bars σε άλση


Το Πάρκο
Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα, τηλ: 210 7223784

Σε ένα από τα πιο πράσινα σημεία της πόλης, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, μέσα στο κατάφυτο πάρκο Ελευθερίας, το ομώνυμο all day café bar restaurant προσφέρει γενναίες δόσεις πρασίνου για τα μάτια μας και ποικιλία γεύσεων και ροφημάτων για τους ουρανίσκους μας. Πέρα από καφεδάκι, εδώ δοκιμάζουμε μεσογειακές γεύσεις (δείτε το μενού εδώ) αλλά και βραδινό ποτό ή δροσιστικά κοκτέιλ.

Υάδες  
Αττικό Άλσος, τηλ: 2106470936

Έχουν και τα… Τουρκοβούνια την γοητεία τους, τι νομίζατε; Στις Υάδες, το all day café του Αττικού Άλσους, θα βρεθείτε πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη, θα χορτάσετε θέα, θα παραγγείλετε το καφεδάκι σας ή το πιάτο της αρεσκείας σας από το πληθωρικό μενού και θα ατενίσετε την πόλη στο καταπράσινο φόντο του κήπου.

Το Άλσος της Πόλης  
Αγίου Βασιλείου 63, Άλσος Περιστερίου, τηλ: 2105744070

Από το Αττικό Άλσος μεταφερόμαστε στο άλσος Περιστερίου για να πιάσουμε τραπεζάκι στο ωραίο καφέ που εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει απλόχερα θέα στο πράσινο του πάρκου και ωραιότατα ροφήματα, αλλά και σνακ. Για τους βραδινούς επισκέπτες, το καφέ του άλσους προσφέρει και δροσιστικά cocktaills. Δείτε τον κατάλογο εδώ.

Green Park
Άλσους Βεΐκου, Γαλάτσι

Οι «παλιοί» το θυμούνται στο Πεδίο του Άρεως, οι «νέοι» μπορούν να το βρουν υπό τον ίσκιο των δέντρων στο καταπράσινο και πανέμορφο άλσος Βεϊκου, όπου απλώνει τραπεζάκια δίπλα στην πισίνα και σερβίρει από τις 8.00 το πρωί καφεδάκι συνοδεία ωραιότατων σνακ και αργότερα γεύσεις δημιουργικής ελληνικής κουζίνας (δείτε το μενού εδώ).

Alsos Cafe Bar Κηφισιά
Άλσος Κηφισιάς

Από το Γαλάτσι βάζουμε πορεία βόρεια, προς Κηφισιά, όπου στο επίσης καταπράσινο και γεμάτο λουλούδια άλσος του Δήμου, βγάζει τραπεζάκια στο λευκό χαλίκι το ομώνυμο καφέ και σερβίρει καφέδες, ροφήματα αλλά και αλμυρά/γλυκά σνακ για κάθε γούστο, όπως και ωραιότατη πίτσα. Θα το βρείτε ανοικτό από τις 8.00 το πρωί.

Κήπος – The Garden Café
Διομήδειος Κήπος, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Στον πανέμορφο Διομήδειο Κήπο, έναν από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους, το… local καφέ απλώνει τραπεζάκια κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και μας υποδέχεται για άραγμα από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και στην συνέχεια για ούζο ή χιώτικη σούμα με ελληνικό finger food.

Και στα μουσεία είναι ωραία…


Ilissia Café Bistrot
Βασιλίσσης Σοφίας 22, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Στον κήπο του περίφημου Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας, το κουκλίστικο αυτό καφέ αποπνέει απίστευτη «αύρα παλιάς αρχοντικής Αθήνας» στην καρδιά της πόλης, εκεί που σήμερα φιλοξενείται το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Απλώνει τα τραπεζάκια του στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου από τις 9 το πρωί για το πρωινό σας καφεδάκι, ενώ μένει ανοιχτό ως τις 21.00 το βράδυ, σερβίροντας εκτός από καφέδες ή ροφήματα, και ελαφριά γεύματα ή λαχταριστά γλυκά.

Café Νομισματικού Μουσείου 
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067

Το σχεδιασμένο από τον Τσίλερ Ιλίου Μέλαθρον, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κτίρια του κέντρου, διαθέτει και έναν από τους πιο δροσερούς κήπους της πόλης, με τραπεζάκια αραιά απλωμένα στο πλακόστρωτο, γύρω από καταπράσινα παρτέρια, δέντρα, λουλούδια και γλυπτά. Εδώ θα απολαύσετε καφεδάκι από νωρίς το πρωί και ποτό μέχρι τις 23.30 το βράδυ, ενώ τις Πέμπτες του καλοκαιριού «παίζουν» live εμφανίσεις με jazz προσανατολισμό και ελεύθερη είσοδο, όπως για παράδειγμα στις 25 Αυγούστου, όταν και τη σκηνή καταλαμβάνει η Tamuz με τον κιθαρίστα Γιώργο Νάζο.

Black Duck Garden
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Σε έναν κήπο σχεδιασμένο και οργανωμένο δια χειρός… βασίλισσας Αμαλίας, θα πιάσετε τραπέζι στη λιακάδα, ανάμεσα στα σιντριβάνια, τη στέρνα, τις σιδερένιες «αψίδες», τις πρασιές και τον φοίνικα, και θα απολαύσετε καφέ, δροσιστικά ροφήματα, καθώς και προσεγμένες γεύσεις για brunch, από ομελέτες και σάντουιτς γαλοπούλας μέχρι χορταστικές σαλάτες. Εξίσου «δυνατό» είναι και το κυρίως μενού του με επιλογές όπως καλύμνικες μακαρούνες, μυλοκόπι, καπνιστό χέλι και σολομό με κους κους. Δείτε το μενού εδώ. Παραμένει ανοικτό μέχρι αργά το βράδυ, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει και βραδιές με μουσικές από εγχώριους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Museum Café Restaurant
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ: 2108015870

Φερ φορζέ καρέκλες και άνετοι καναπέδες, ξύλινοι πάγκοι και κατάφυτα παρτέρια φτιάχνουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με την κηφισιώτικη δροσιά συντελεί στον χαρακτήρα του all day café του Μουσείου Γουλανδρή. Ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί στις 10.00  για καφέ από εκλεκτές ποικιλίες και breakfast menu, μέχρι το απόγευμα για brunch  ή το βράδυ για ρομαντικά δείπνα, κοκτέιλ και fine dining διά χειρός του chef Jean Louis Capsalas και του pastry chef Διονύση Αλέρτα. Δευτέρες κλειστά.

Γιατί το καλοκαίρι θέλει Τέχνη, πράσινο και δροσιά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v