Πάμε για ποτό στην αυλή;

Πέντε υπέροχα μπαράκια μας σερβίρουν ποτά, κοκτέιλ και συμπάθεια σε σούπερ καλοκαιρινές αυλές.
Πάμε για ποτό στην αυλή;
της Ηρώς Κουνάδη

Τσουγκρίζουμε χρωματιστά κοκτέιλ και καθαρά, οικονομικά ποτά κάτω από τα αστέρια, σε πέντε λουλουδιασμένες αυλίτσες στο κέντρο, τη Γλυφάδα και τα βόρεια. Τη δροσιά τους να ‘χετε!

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300



All day café και μπαράκι από εκείνα που κάνουν τις γειτονιές τους προορισμούς, το Momo έχει μια τέλεια, καταταπράσινη αυλή που διεκδικεί τον τίτλο μιας από τις ωραιότερες της Αθήνας. Φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ, σαν το Mediterranean Fizz ή το Vodka Cranberry, σερβίρει και καφεδάκια από νωρίς και το «γυρνά» όσο παίρνει να μεσημεριάζει σε εξαιρετικά burgers και την προσωπική μας αδυναμία που λέγεται «haute dog», ήτοι ψητό λουκάνικο σε φρέσκο λευκό ψωμάκι και σος γκοργκοτζόλα ή μπολονέζ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5€, ενώ εκείνες των κοκτέιλ στα 7€.

Snatch

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262



Η ωραιότερη ίσως αυλίτσα των βορείων προαστίων βρίσκεται σε ένα σχετικά “off” σημείο, μακριά από την βοή της χαλανδριώτικης πιάτσας. Το Snatch είναι ροκ, είναι cool, κι έχει και μια πανέμορφη αυλή με χτιστά καναπεδάκια, πολύχρωμες μαξιλάρες και πολύ πράσινο να την (μισο)κρύβει από τον δρόμο. Παίζει ροκ και indie μουσικές, προσκαλεί συχνά guest DJs να αναλάβουν τα decks του, και σερβίρει ωραία καθαρά ποτά στα 6€, και κοκτέιλ όπως τα Omerta (με disaronno, limoncello, vodka, triple sec, σιρόπι ζάχαρης-καραμέλας, χυμό λεμόνι και bitters) και Alice in Cocoland (με παλαιωμένο ρούμι 5 ετών, lime, λεμόνι, χυμό ανανά, σιρόπι καρύδα και passion fruit) στα 8€.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα



Η ήσυχη, κουκλίστικη αυλίτσα του νεοκλασικού των Πετραλώνων έχει ρετρό λευκά και κόκκινα πλακάκια-σκακιέρα και σιδερένιες καρεκλίτσες. Τον σούπερ ατμοσφαιρικό του χώρο συναγωνίζεται μόνο η λίστα των κοκτέιλ, που είναι όλα ένα κι ένα. Μην χάσετε με τίποτα το Deep Purple, με λευκό κρασί, μαστίχα, lime, πικραμύγδαλο και άγριο μύρτιλο, το 2Spicy, με τεκίλα, mango, chili και κόλιανδρο και το Grandpa’s, με τσίπουρο, αρμπαρόριζα, γλυκό του κουταλιού κυδώνι, πικραμύγδαλο και λικέρ πορτοκαλιού. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Momix

Κελεού 1-5, Γκάζι και Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα



Για το Momix σας τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές, που πια δεν χρειάζεται συστάσεις. Το μπαρ που έβαλε τη μοριακή γαστρονομία στα ποτήρια μας, έκρυψε τα σφηνάκια μας μέσα σε ζελεδάκια που σκάνε στο στόμα και μας έβαλε να τσουγκρίζουμε… σουπιέρες με κοκτέιλ, είναι πλέον… τριπλό: Ένα στο Γκάζι, ένα στη Γλυφάδα και ένα στη Σαντορίνη. Για τη νησιώτικη εκδοχή του επιφυλασσόμαστε μέχρι να την επισκεφθούμε, για τις αθηναϊκές βερσιόν του όμως μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε ότι διαθέτουν και οι δύο από μια κουκλίστικη αυλίτσα –αν και δική μας αδυναμία παραμένει η σαφώς ατμοσφαιρικότερη, και πιο πράσινη, αυλή της Κελεού. Σερβίρουν αμφότερα συγκλονιστικά κοκτέιλ που ανανεώνονται διαρκώς, αλλά και σταθερές αξίες όπως τα Jack Sparrow Daquiri με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, που πασπαλίζεται με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβίρεται με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€.

Big Spoon

Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405



Το «αδερφάκι» του γνωστού και μη εξαιρετέου White Spoon του Χολαργού ήρθε και φύσηξε νέα πνοή πέρυσι στην πιάτσα της Αγίας Παρασκευής. Διαθέτει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, με ξύλινο ντεκ, δεντράκια και παγκάκια α λα εξοχή. Μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και σούπερ πρωινά, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v