Τα πιο κεφάτα μπαράκια της Αθήνας τώρα

Αυτά είναι τα καλύτερα μπαράκια για να χορέψετε, να φλερτάρετε, να παρτάρετε, ακόμα και να… βουτήξετε φέτος το καλοκαίρι.
Τα πιο κεφάτα μπαράκια της Αθήνας τώρα
της Ηρώς Κουνάδη

Υπάρχουν οι φορές που θέλεις το μπαράκι σου ήσυχο, να βγεις με την παρέα και να τα πείτε πάνω από κοκτέιλ ή παγωμένες μπύρες, με τη μουσική σε ρόλο «χαλιού» και ως εκεί. Υπάρχουν, όμως, και οι άλλες φορές, εκείνες που θέλεις να βγεις για να παρτάρεις, να χορέψεις, να φλερτάρεις, να γνωρίσεις κόσμο. Πού συμβαίνει αυτό;

Bolivar

Ακτή του Ήλιου, Καλαμάκι, τηλ.: 6980392325



Ένα από τα καλύτερα, μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα beach bars της αθηναϊκής ριβιέρας, το Bolivar παίζει ωραίες χορευτικές μουσικές, διοργανώνει… κάθε μέρα κι άλλο πάρτι, και φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ. Ειδικά τις Τετάρτες, που η φάση είναι All time classic Disco Pop Rock (νοσταλγο-κάψιμο, αν το προτιμάτε απλούστερα) και η είσοδος ελεύθερη, οι χοροί κρατούν μέχρι το πρωί. Έξτρα μπόνους, το ότι βρίσκεται και επάνω σε μια από τις λίγες «κοντινές» παραλίες που είναι καθαρές και με τη βούλα του ΠΑΚΟΕ, για να κάνετε άφοβα βραδινές βουτιές μετά μουσικής. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Dude

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0322 7130



Μια σταλίτσα μπαρ αφιερωμένο σε έναν «μεγάλο» χαρακτήρα της έβδομης τέχνης, τον Dude του Big Lebowski, δίνει πρώτης τάξης αφορμές για συζήτηση και γνωριμίες στους σινεφίλ θαμώνες του, οι οποίοι στριμώχνονται στον στενόμακρο διάδρομο γύρω από την μεγάλη μπάρα, που έτσι κι αλλιώς ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση. Βοηθούν και οι uptempo μουσικές, που κρατούν την ατμόσφαιρα σε σούπερ κεφάτα επίπεδα, καθώς και το γεγονός ότι το Dude γεμίζει σχεδόν πάντα ακόμα και τον πεζόδρομο μπροστά του –οπότε υπάρχει πάντα πληθώρα επιλογών για νέες γνωριμίες. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Four Twenty Break Bar

Αιόλου 57, κέντρο, τηλ.: 21 1408 3905



Μικρούλι αλλά κεφάτο, και συχνά γεμάτο κόσμο που απλώνεται και στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, δίνει την έμφαση στις μουσικές του και φιλοξενεί συχνά-πυκνά μουσικά events και DJ sets που περιλαμβάνουν ονόματα όπως αυτά των Cayetano, the Antilopes και Big Shine & Felipe, και ναι, κάνουν τον κόσμο να χορεύει. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Drunk Sinatra

Θησέως 16, κέντρο, τηλ: 210 3313733



Δημιούργησε… χαμό στον μικρό πεζόδρομο της Θησέως το 2012, όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, και κρατά ακόμα ψηλά τα σκήπτρα ενός από τα δημοφιλέστερα μπαρ της πόλης. Πλημμυρίζει τον πεζόδρομο μπροστά του με κόσμο κάθε βράδυ, έχει και μεγάλη μπάρα, και ανεβαστικές μουσικές, και μια στοά στο πλάι με ψηλά τραπέζια και stools που ενθαρρύνουν την κινητικότητα, και ωραία signature cocktails οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-10€.

Spiti Cocktail Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6833677



Άνοιξε, πριν από κάμποσα χρόνια, τον χορό των αυλών στο Χαλάνδρι, και κρατά ψηλά τα σκήπτρα του πιο χαρούμενου μπαρ της γειτονιάς, με εναλλακτικά DJ sets, συμμετοχές σε ψαγμένα φεστιβάλ, stand up comedies, καταπληκτικές μουσικές και, βεβαίως-βεβαίως, εξαιρετικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Maison Amical, με βάση το Μεταξά 7 αστέρων και σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας, και το Coronus, τζιν αρωματισμένο με αμύγδαλο, παντζάρι και κανέλα μαζί με Campari, κόκκινο γκρέιπφρουτ και αρωματικά bitters. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v