Σαββατιάτικες βουτιές και μουσικές στο Λαύριο

Βουτιές στα Λεγραινά, νοστιμιές σε ένα μυστικό ταβερνάκι με θέα στο Αιγαίο (ναι, υπάρχει αθηναϊκή θέα στο Αιγαίο) και μουσικές στα παλιά μεταλλεία.
Σαββατιάτικες βουτιές και μουσικές στο Λαύριο
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, γεμίζουμε το ρεζερβουάρ βενζίνη, και φεύγουμε για μια μικρή… μεγάλη μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο, γεμάτη βουτιές, νοστιμιές και ωραίες μουσικές στο υπέροχο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο των παλιών μεταλλείων.

Πρωινές βουτιές στα Λεγραινά

Μια από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της Αττικής (θα τη βρείτε λίγο μετά το 60ό χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, στα όρια του Δήμου Λαυρίου) τυγχάνει και μια από τις καλύτερες. Ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμος, θαμνάκια και μικρές αμμοθίνες στο πίσω μέρος της, διαυγή γαλανά νερά και έκταση που εγγυάται πως, όπου και αν επιλέξετε να καθίσετε, δεν θα είστε ποτέ στριμωγμένοι.

Μεσημεριανό σε έναν νόστιμο Φόρο

Γι’ αυτό το καταπληκτικό ταβερνάκι στο Θορικό Λαυρίου (τηλ.: 22920 28018) σας τα έχουμε ξαναπεί: Σερβίρει ολόφρεσκα ψαράκια –μικρά και μεγαλύτερα– και όλα τα κλασικά μεζεδάκια των ψαροταβερνών άψογα εκτελεσμένα, συν κάποιες πρωτότυπες επιλογές όπως η πατατοσαλάτα με καπνιστό ψάρι και οι σουπιές με κρεμμύδι. Τα συνοδεύετε όλα με ουζάκι ή ροζέ κρασί, δροσερό και φρουτένιο, και την υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου –ναι, το Αιγαίο είναι αυτό που αντικρίζετε από εδώ, όχι ο Σαρωνικός. Στο τέλος έρχεται κερασμένο λαχταριστό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, μαζί με τον λογαριασμό που κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο.

Βράδυ με Κραουνάκη στα μεταλλεία



Στο σούπερ ατμοσφαιρικό Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης φέρνει… τρεις γενιές τραγούδια και την παράσταση «Όλοι Ένα - Φίλα Με». Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων […]Για δύο ώρες στο πιάνο μου και παντού, ανάμεσά σας, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες, Άρης Βλάχος μουσική διεύθυνση-πλήκτρα, Βάϊος Πράπας λαϊκά έγχορδα-κιθάρα, Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο και πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα. Αλφαβητικά: Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας».

Η συναυλία ξεκινά στις 21.15 και τα εισιτήρια κοστίζουν 16€ (Νεανικό/φοιτητικό έως 26 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ 12€) .
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v