Η Αθήνα πίνει ποτά με 6€ στην αυλή

Στο κέντρο, το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό και το Χαλάνδρι, τσουγκρίζουμε φτηνά ποτά κάτω από δεντράκια και αστέρια.
Η Αθήνα πίνει ποτά με 6€ στην αυλή
της Ηρώς Κουνάδη

Καλοκαίρι στην πόλη θα πει κάθε βράδυ να είναι ένα μικρό Σαββατοκύριακο: Με την παρέα να τσουγκρίζει δροσερά ποτά κάτω από τα αστέρια, με τη δροσιά από τις φυλλωσιές να εμπνέει διακοπο-συζητήσεις, και τις μουσικές να σε ταξιδεύουν. Και πριν βιαστείτε να πείτε πως όλα αυτά θέλουν λεφτά, έχουμε έξι υπέροχες αθηναϊκές αυλίτσες, στις οποίες το ποτό δεν κοστίζει περισσότερα από 5-6€.

Ποδήλατο

Ενδυμίωνος 4, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 213 0248821



Χρωματιστές καρεκλίτσες καφενείου, φυλλωσιές για δροσιά στη σκιερή του αυλίτσα, μεζεδάκια και ρακές το μεσημέρι, μέχρι και κοκτέιλ και σφηνάκια στο 1€, και βέβαια καθαρά ποτά στα 6€. Απ’ όλα έχει αυτό το happy καφενεδάκι του Παλαιού Φαλήρου, που φυσά εναλλακτικό αέρα στη mainstream πιάτσα του αθηναϊκού νότου.

Kapu

Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760



Δυο βήματα από το μετρό του Ελληνικού κρύβεται μια γλυκύτατη, χρωματιστή αυλίτσα με χτιστά πεζούλια, υφασμάτινες αιώρες και άφθονη σκιά από τα ψηλά της δέντρα. Ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, το «γυρνάει» σε ρακές και οινόμελα όσο πέφτει ο ήλιος, φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ, φιλοξενεί συχνά-πυκνά και live, όπως αυτό των Locomondo πριν από λίγο καιρό.

Το Κουδούνι

Τσακάλωφ 8, Ταύρος, τηλ.: 210 4816780



Μας συστήνεται ως καφενείο, είναι όμως πολύ περισσότερα από ένα ακόμα νέο-καφενείο: Το Κουδούνι του Ταύρου μπορεί να ανοίγει από τις 9.00 το πρωί για τα πρώτα καφεδάκια της ημέρας, ξενυχτάει όμως ως το άλλο πρωί, για να μας σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ στα 6,50€ και καθαρά ποτά στα 5€. Τα απολαμβάνουμε σε πολύχρωμες καρεκλίτσες καφενείου κάτω από τα δέντρα και συμφωνούμε πως η ζωή είναι ωραία.

Επί της Δεξαμενής

Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3466772



Μια πανέμορφη, υπερυψωμένη αυλίτσα σε μια ήσυχη γωνιά των Πετραλώνων, παίζει σούπερ swing-o-funk μουσικές και μας σερβίρει ποτά στα 5€ και σούπερ κοκτέιλ στα 7€. Μια δοκιμή (και δυο και τρεις) αξίζουν, μεταξύ άλλων, τα Woman’s Perfume, με λεβάντα, λεμόνι, μαστίχα, μαρμελάδα πορτοκάλι, ζάχαρη και tonic και το In Love, με Amaretto, Porto, αγαύη, κανέλλα και λεμόνι.

Najbarajo

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6856736



Μια από τις ομορφότερες αυλές της πόλης ήρθε και… τηλεμεταφέρθηκε από μια γειτονιά του Μεξικού φέτος στο Χαλάνδρι. Το Najbarajo παίζει ωραίες, ταξιδιάρικες μουσικές, μας σερβίρει καφεδάκια από νωρίς, σούπερ κοκτέιλ και φτηνά ποτά (στα 6€) σε φερ φορζέ πολυθρονίτσες και ψηλά χρωματιστά σκαμπό πλάι σε φυλλωσιές. Από Δευτέρα ως Παρασκευή, μέχρι τις 21.00 το βράδυ, 6€ κοστίζουν και όλα του τα κοκτέιλ –δοκιμάστε το Najbarajo Punch, με ρούμι και passion fruit και θα μας θυμηθείτε.

Soiree de Votanique

Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401



Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, το «Σουαρέ» (έτσι σκέτο, για τους φίλους) είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας αυλές στο κέντρο. Στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τους πάγκους της, που θυμίζουν πικνίκ στην εξοχή, ανάμεσα σε πέτρινους τοίχους και γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια, απολαμβάνουμε φτηνά ποτά (στα 6€) και νόστιμα τσιμπολογήματα, ακούγοντας jazz-o-funk και κινηματογραφικές μουσικές. Φτιάχνουν επίσης και ωραιότατα κοκτέιλ, όπως το εξαιρετικό Apple Mojito, στα 7€.

Για περισσότερες αυλές που μας σερβίρουν φτηνά ποτά στο κέντρο και τα βόρεια, κάντε κλικ εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v