Βουτιές και φαγητό στον Σχινιά και τον Μαραθώνα

Βουτάμε σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Σχινιά, τσιμπολογάμε μεζεδάκια πλάι στο κύμα στον Μαραθώνα και κλείνουμε τη βραδιά με θερινό σινεμά.
Βουτιές και φαγητό στον Σχινιά και τον Μαραθώνα
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, αφήνουμε πίσω μας την πόλη και φεύγουμε για μια μίνι μονοήμερη εκδρομή προς βορράν, που τα έχει όλα: και βουτιές, και φαγητό πλάι στη θάλασσα, και θερινό σινεμά. Ακολουθείτε;

Πρωί με βουτιές στα Πευκάκια

Προσπερνάμε τις μοδάτες και συνωστισμένες παραλίες γύρω από το Καράβι του Σχινιά, και ακολουθούμε τον δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην παραλία που άλλοι λένε «Πεύκα» και άλλοι «Πευκάκια», από το (μαντέψτε) πευκοδάσος που απλώνεται πίσω της, στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα. Η χαρά των οικογενειών με πιτσιρίκια είναι τα ρηχά νερά της –τόσο ρηχά που θα βαρεθείτε κάποια στιγμή και θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια να φτάσετε σε ένα σημείο όπου δεν θα πατώνετε. Το ΠΑΚΟΕ έκρινε φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, την παραλία καθαρή και κατάλληλη για κολύμπι. Η άμμος της είναι ψιλή και χρυσαφένια, ιδανική για να απλώσετε πετσέτες και κουβαδάκια, και η σκιά από τα πεύκα σωτήρια αν αποφασίσετε να… ξεμεσημεριάσετε εδώ.

Μεσημέρι/ απογευματάκι με θαλασσινά μεζεδάκια στον Φάρο
Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 22940 56164



Μια από τις πιο παλιές ψαροταβέρνες του Μαραθώνα απλώνει τραπεζάκια στην ξύλινη βεράντα της, αλλά και πάνω στην αμμουδιά, ακριβώς από κάτω. Πιάνουμε θέση εκεί που σκάει το κύμα, και παραγγέλνουμε μεζέδες όπως μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, γαρίδες σαγανάκι, συμιακό γαριδάκι, γαύρο μαρινάτο, φρέσκια συναγρίδα. Συνοδεύουμε με το απαραίτητο ουζάκι και υπολογίζουμε περί τα 20-25€ το άτομο για τον λογαριασμό στο τέλος.

Βραδάκι με θερινό σινεμά

Δυο βήματα μακριά από την παραλία του Μαραθώνα, το Σινέ Τύμβος (Δημοσθένους 12, τηλ.: 22940 55566) είναι ένα πανέμορφο θερινό σινεμαδάκι, με σούπερ αναπαυτικά καθίσματα και πνιγμένο στο πράσινο. Αυτό το Σάββατο, θα προβάλλει τον ολόφρεσκο «Θρύλο του Ταρζάν» με τον πολύ αγαπημένο μας Κρίστοφ Βαλτζ, τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το εισιτήριο κοστίζει 7€ (φοιτητές και άνεργοι 5€).



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v