Εκδηλώσεις στο Κέντρο Νιάρχου και τον Ιούλιο

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σ.Νιάρχου συνεχίζει τις εκδηλώσεις για το κοινό και τον Ιούλιο.
Εκδηλώσεις στο Κέντρο Νιάρχου και τον Ιούλιο
Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις που σύστησαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το ολοκαίνουριο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, οι ιθύνοντές του ανακοινώνουν νέο κύκλο εκδηλώσεων για το διάστημα 2-5 Ιουλίου που θα περιλαμβάνει τζαζ συναυλία, γκαλά όπερας, γιόγκα για ενήλικες και αφροβραζιλιάνικο χορό για παιδιά, με θέα το μαγευτικό Κανάλι, το κατάφυτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τα νέα «σπίτια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Παράλληλα, για το επόμενο διάστημα, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την ζωγραφική έκθεση του Παναγιώτη Τέτση (έως 31 Ιουλίου, Δευτέρα – Κυριακή: 09.00-22.00) και το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη που φιλοξενούνται στην υποδοχή της Αγοράς, ενώ θα έχει πρόσβαση και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ που βρίσκονται στον Δυτικό Δρόμο του Κέντρου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

-Συναυλία Τζαζ με τον Δημήτρη Καλαντζή και την Ορχήστρα της ΕΡΤ
Con Alma | Latin Jazz Roots: Dimitris Kalantzis Group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ - Σάββατο 02.07.2016, 21.00
Ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το γκρουπ του, που απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες της τζαζ σκηνής, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν τη συναυλία «Con Alma | Latin Jazz Roots». Με θέα προς τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, ο Δημήτρης Καλαντζής και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα μας ταξιδέψουν με το πλοίο της λάτιν τζαζ από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, ως και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, της μπόσα νόβα Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές. Η εκδήλωση-αφιέρωμα στην λάτιν τζαζ αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος του κύκλου συναυλιών με τίτλο Jazz&Strings.

-Γκαλά Όπερας
Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 03.07.2016, Ώρα 20.30
Με θέα το μαγευτικό κανάλι και τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, όπου θα μεταστεγαστεί ο οργανισμός σε λίγους μήνες, οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν σπουδαίες άριες και ντουέτα του λυρικού ρεπερτορίου.

-Γιόγκα για ενήλικες
Κάθε Δευτέρα, Γιόγκα - 04.07, Ώρα 19.30-21.00
Στην καρδιά του καλοκαιριού, και για έξι συναντήσεις-εργαστήρια γιόγκα, θα γνωρίσουμε τη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στην προσωπική ελευθερία και ανάπτυξη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο με δύο ακόμη συναντήσεις σχετικά με το 5ο, 6ο και 7ο τσάκρα. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργαστηρίων δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, αλλά κάτι τέτοιο προωθεί τη συνολικότερη και πληρέστερη κατανόηση των 7 ενεργειακών κέντρων. Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα γιόγκα, καθώς και ένα φουλάρι για να καλύψουν το σώμα τους στη χαλάρωση.
- 11.07: Πάθος για μια χαρούμενη ζωή & το 2ο τσάκρα
- 18.07: Αυτοπεποίθηση και δύναμη της θέλησης & το 3ο τσάκρα
- 25.07: Αποδοχή, αγάπη, προσφορά & το 4ο τσάκρα

-Αφροβραζιλιάνικος χορός για παιδιά
Maculelê* - 05.07, Ώρα 19.00-20.15, Για παιδιά 8-15 ετών
Μaculelê, ένας εκρηκτικός αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, κατά τον οποίο οι χορευτές κρατούν ξύλινα ραβδιά στα χέρια, συνθέτοντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, στο ρυθμό του τυμπάνου. Ο χορός αναπαριστά τις μάχες ανάμεσα στις αφρικάνικες φυλές, χρησιμοποιώντας ξύλα αντί για όπλα. Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν τους βηματισμούς του δασκάλου, ενώ ταυτόχρονα συντονίζουν τους χτύπους των ξύλων, σε μία ακολουθία πρωτόγονων και έντονων κινήσεων. Με στόχο την καλλιέργεια της καλής διάθεσης, το Maculelê συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό σώματος-πνεύματος.


Info:
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη – μάθετε περισσότερα εδώ. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v