Η βόλτα του Σαββάτου: Κάτω στον Πειραιά…

Καλοκαιρινό street party με live μουσικές και ελεύθερη είσοδο έχει αυτό το Σάββατο στον Πειραιά. Τι λέτε, κατηφορίζουμε;
Η βόλτα του Σαββάτου: Κάτω στον Πειραιά…
της Ηρώς Κουνάδη

Η Τρούμπα κάνει το ετήσιο καλοκαιρινό πάρτι της με ελεύθερη είσοδο και πολλά ωραία live, κι εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να κατηφορίσουμε άλλη μια φορά στον Πειραιά, αυτό το Σάββατο. Ακολουθείτε;

Πρωί με καφεδάκι στον Προφήτη Ηλία

Εν αρχή, αναζητάμε την δροσιά στον Πειραιά, και τη βρίσκουμε στα ψηλά, επάνω στον λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου πιάνουμε τραπεζάκι σε ένα από τα μπαλκόνια του Blow (Ίδης 6). Το πανόραμα που απολαμβάνουμε από εδώ πάνω «πιάνει» τρία λιμάνια ταυτόχρονα –το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο, και στο βάθος το λιμάνι του Πειραιά. Τα καφεδάκια είναι ωραιότατα και οι βάφλες φρεσκοψημένες.

Μεσημέρι με μεζέδες σε ένα υπέροχο νεοκλασικό

Αφού κατηφορίσουμε από τον λόφο του Προφήτη Ηλία με τα πόδια προς την θάλασσα, για να περπατήσουμε όσο τραβά η όρεξή μας στη μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που ενώνει Καστέλλα-Πασαλιμάνι-Πειραϊκή, θα καταλήξουμε στην πλατεία της Φρεττύδας, για πεντανόστιμες γευστικές δημιουργίες στο υπέροχο –και πολύ δροσερό– νεοκλασικό που στεγάζει τον Δυόσμο (Φρεαττύδος 42Α) ή στην ακόμα πιο δροσερή ταράτσα του.



Τι δοκιμάζουμε εδώ; Αυγά μάτια με σαλάμι μέσα σε φωλιά πατάτας, φάβα Σχοινούσας με χοιρομέρι, κεφτεδάκια από λουκάνικο με γλυκοκαυτερή σάλτσα, πράσινη σαλάτα με Μαστέλο Χίου, καραμελωμένα αμύγδαλα, σπανάκι βουτύρου, ντοματίνια και βινεγκρέτ από πορτοκάλι και δυόσμο. Για να κάνετε ακόμα περισσότερη όρεξη, ολόκληρο το μενού υπάρχει εδώ. Κρασιά, τσίπουρα και ουζάκια ρέουν άφθονα, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Απογευματάκι με μεγάλο Summer Party

Το πολύ αγαπημένο μας Troubar, ένα από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν τον χορό της μετεμψύχωσης της Τρούμπας σε αγαπημένη γειτονιά του Πειραιά, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το σούπερ κεφάτο Summer Party του, στο δρόμο μπροστά του, τη Φίλωνος, που ειδικά γι’ αυτό το Σάββατο θα μεταμορφωθεί σε πεζόδρομο. Υπαίθρια bar, σημεία με γευστικές προτάσεις, tattoo και henna spots θα πλαισιώσουν το μίνι φεστιβάλ, με τις live εμφανίσεις γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.

Το πάρτι ξεκινά στις 19.00 το απόγευμα, με DJ sets από τους M. Christou, George TK, Nikos Thomas και live των Full Body Massage και Broken Radio, πριν τον Τόνυ Σφήνο και τους Playmates που υπόσχονται, όπως πάντα, ένα άκρως ξεσηκωτικό κλείσιμο της βραδιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v