Όμορφες αυλές για φτηνό καφέ στην Αθήνα

Δροσιζόμαστε σε υπέροχες αυλές και υπαίθρια café χωρίς να πληρώσουμε πάνω από 2-2,50€ για το παγωμένο καφεδάκι μας.
Όμορφες αυλές για φτηνό καφέ στην Αθήνα
Υπάρχει μεγαλύτερη καλοκαιρινή απόλαυση στην πόλη από ένα δροσιστικό καφεδάκι στην αυλή; Ναι: Να κοστίζει και μέχρι 2,50 ευρώ. Και αυτό ακριβώς βρίσκουμε σε έξι café της Αθήνας που απλώνουν τραπεζάκια σε πλακόστρωτα, χαλικόστρωτα και αυλές, και μας σερβίρουν παγωμένο φρέντο σε τιμές άκρως οικονομικές.

Σέλας
Καλλικράτους 2, Εξάρχεια, τηλ: 2114017760
Ένα στενό πλακόστρωτο πεζοδρομάκι, ανάμεσα σε παλιά νεοκλασικά, χρωματιστούς τοίχους και δεντράκια δημιουργεί σκηνικό νησιού στην πιο αναπάντεχη γωνιά μεταξύ Εξαρχείων και Νεάπολης. Εδώ, το Σέλας απλώνει πολύχρωμες καρέκλες στον πεζόδρομο, ιδανικές για άραγμα, διάβασμα ή τάβλι με την παρέα – ο φρέντο στοιχίζει 2€.



Metropolis
Λαρίσης 49, Αμπελόκηποι, τηλ: 2112105319
Το all day café σε μια ήσυχη γωνιά της πιάτσας της Πανόρμου, λίγο πάνω από το μετρό, διαθέτει μία σκεπαστή αλλά άκρως δροσερή αυλή που βλέπει στον πεζόδρομο και είναι άκρως αρτιστίκ: Αναφορές στην έβδομη τέχνη, συχνά μουσικά live, αλλά και πρίζες σε πολλά σημεία της αυλής, με άνετα ξύλινα τραπέζια που προσφέρονται για διάβασμα ή δουλειά με το laptop θα βρείτε στο Metropolis, όπου το φρέντο εσπρέσο στοιχίζει 2,50€.

Πυρολίκι
Μ. Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ: 2103420293
Η ηλιόλουστη αυλή με τα ξύλινα τραπεζάκια, τις πολύχρωμες ψάθινες καρέκλες, τις κατάφυτες ζαρντινιέρες και τα αναρριχητικά φυτά δεν προσφέρεται μόνο για ελληνικούς μεζέδες: Ανοίγει τις πόρτες της από το πρωί για καφεδάκι, σε τιμές από 1 μόλις ευρώ.



Σβούρα
Χ. Τρικούπη 170, Νεάπολη, τηλ: 2106466615
Η εσωτερική αυλή της Σβούρας, κάπου μεταξύ Εξαρχείων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι άκρως παιχνιδιάρικη: Πολύχρωμα διακοσμητικά, παλιά παιχνίδια και φιγούρες Playmobil… μέσα στα τραπέζια, ωραίες μουσικές - κυρίως μελωδικές διασκευές γνωστών κομματιών στα ηχεία, επιτραπέζια αν σας έρθει η όρεξη για παιχνίδι και χτιστά καναπεδάκια με πολύχρωμες κουρελούδες συνθέτουν το σκηνικό. Εδώ, εκτός από ρακές, μπύρες και μεζεδάκια το βράδυ, από το πρωί απολαμβάνουμε και καφέδες στα 2-2,50€.

Φτου Ξελευτερία
Θεμιστοκλέους 6, τηλ: 2110199695
Μικρή αλλά θαυματουργή, η πλαϊνή αυλή αυτού του χαλανδριώτικου καφενείου ξεχωρίζει για την ωραία «χύμα» ατμόσφαιρα και το όμορφο σκηνικό με τα τραπέζια στο χαλίκι και τις έντεχνες μουσικές. Εδώ οι καφέδες στοιχίζουν 2€, ενώ αργότερα μπορείτε να το γυρίσετε σε μπύρες και μεζέδες… με την ίδια τιμή.



Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2155506414
Η πιο «χύμα» αυλή που το βράδυ το γυρνά σε ρακές και μεζέδες, τα μεσημέρια θυμίζει περισσότερο νοσταλγικό καφενέ με τραπεζάκια στο χαλίκι, πνιγμένα στο πράσινο. Ο καφές στοιχίζει 2€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v