Σούπερ μπαράκια για το πρώτο ραντεβού

Εκείνος, εκείνη και το… πρώτο ραντεβού σε οκτώ καλοκαιρινά μπαράκια στην Αθήνα για ωραίες μουσικές, ρομαντζάδα και καθαρά ποτά.
Σούπερ μπαράκια για το πρώτο ραντεβού
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πρώτο ραντεβού. Πού να πάμε; Θα παίζει ωραία μουσική; Θα έχει ωραία θέα; Πώς θα βρω την κατάλληλη ατμόσφαιρα; Και από ποτά; Κρασάκι θα έχει; Της αρέσει το κρασί. Κοκτέιλ; Μου είχε πει πως θέλει κάτι χαλαρό. Μου είχε πει ότι λατρεύει την ροκ. Της αρέσει η jazz. Πού να πάμε, πού να πάμε…

Τέλος στις αναζητήσεις. Τέλος στις ερωτήσεις. Ιδού οκτώ μπαράκια για κάθε γούστο και έναν σκοπό: το τέλειο πρώτο ραντεβού.

Αναμένουμε εντυπώσεις.

Galaxy Bar Athens
Hilton

Ίσως το κορυφαίο μπαρ της Αθήνας (και μεταφορικά και κυριολεκτικά) για ειδικές classy περιστάσεις, το Galaxy μπορεί να «χτυπάει» σε τιμές, όμως αποτελεί ιδανική επιλογή για μια κοσμοπολίτικη και ατμοσφαιρική έξοδο. Η θέα από εδώ μοναδική. Η φωταγωγημένη Αθήνα απλώνεται από Λυκαβηττό και Ακρόπολη μέχρι Υμηττό και θάλασσα, φτιάχνοντας το τέλειο σκηνικό. Οι μουσικές κινούνται σε chill out επίπεδα εκτός και αν πάτε Παρασκευές και Σάββατα όπου γνωστοί Djs στήνουν πάρτι. Το ποτό κοστίζει 15€.

By the Glass 
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα

Ατμοσφαιρικότατο χωρίς να γίνεται «βαρύ» ή υπερβολικά σοβαρό όπως άλλα του είδους του, το γλυκύτατο αυτό wine bar διαθέτει και μια υπέροχη αυλίτσα την οποία επιβάλλεται να τιμήσετε. Όσο για το τι θα παραγγείλετε; Κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα σε ποτήρι το μέγεθος του οποίου διαλέγετε ως εξής: 25 ml για να δοκιμάσετε, 75 ml για να απολαύσετε και 150 ml για… να ξεκινήσει μια όμορφη βραδιά. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,50€, ενώ – αν θέλετε και τσιμπολόγημα- τα περισσότερα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 5-6€.

Petite Fleur 
Πλατεία Αγ. Νικολάου 16, Χαλάνδρι και Ομήρου 44, Κολωνάκι

Κουκλίστικη διακόσμηση που θα ζήλευε ένα παριζιάνικο μπιστρό, πεντανόστιμα γλυκά και ονομαστή σοκολάτα, αλλά και ωραία ατμόσφαιρα με κρασί ή ποτάκι και jazz μουσική αποτελούν εγγυημένη συνταγή για ένα ρομαντικό ραντεβού, είτε στο κέντρο, είτε στα βόρεια προάστια, στα μικρά, αλλά χαριτωμένα στέκια των Petite Fleure. Στα συν (ή μείον αν θέλετε), η άκαπνη ατμόσφαιρα. To ποτήρι κρασί κοστίζει 4,5€, και τα ποτά ξεκινούν από 6,5€.

Γιασεμί 
Μνησικλέους 23, Πλάκα

Χιλιοφωτογραφημένο, χιλιο-ταγκαρισμένο, άκρως δημοφιλές, όμως και άκρως ρομαντικό, το γιασεμί προσφέρει στο έπακρο τη ρομαντζάδα του πρώτου ραντεβού και παράλληλα άφθονες δόσεις «παλιάς Αθήνας». Το δύσκολο εδώ – ας όψεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης- είναι να βρεις τραπέζι. Με λίγη υπομονή, όμως, θα βρίσκεστε καθισμένοι με ολόκληρη την Πλάκα στα πόδια σας, λουλούδια να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια σας και ποτά ή και εξαιρετικά γλυκά στο τραπεζάκι σας.

Blue Bird
Hπίτου 4, Σύνταγμα

Σε έναν πεζόδρομο ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, το Blue Bird είναι ένα συμπαθέστατο μπαράκι, το οποίο θα αναγνωρίσετε από την χαρακτηριστική μπορντό τζαμαρία του. Ο χώρος μέσα είναι λιλιπούτειος, ζεστός και φιλόξενος, με ρετρό στοιχεία να πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση και χαμηλούς φωτισμούς να φτιάχνουν ατμόσφαιρα ιδανική για ρομαντικά τετ α τετ, όμως και έξω το feeling είναι εξίσου ερωτικό. Η μουσική κινείται σε jazz-lounge μονοπάτια, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 5€ για ένα ποτήρι κρασί (διαθέτει αναπάντεχα μεγάλη ποικιλία) και 6€ για ένα ποτάκι.

La Vie en Rock
Κολοκοτρώνη 11

Πολύχρωμοι τοίχοι, περίτεχνα κάγκελα, παλιακές καρεκλίτσες, καθρέφτες και παιχνιδιάρικο ύφος. Αν το αμόρε ακούει ροκ, τότε μιλάμε για το πλέον κατάλληλο μέρος για πρώτο ραντεβού είτε στο εσωτερικό του με τον ωραίο φωτισμό είτε στην μικρή στοά που κρύβεται σε μια γωνιά της πολύβουης οδού. Διαλέγετε και απολαμβάνετε. Στα του ποτού, έχετε να διαλέξετε μεταξύ μπύρας, σούπερ σανγκριά ή υπέροχων κοκτέιλ, όπως το φημισμένο lemon pie με βότκα καραμέλα, λεμόνι, λικέρ λιμοντσέλο, σιρόπι ζάχαρης και μπισκότο. Τα ποτά του ξεκινούν από 7€ και τα κοκτέιλ από 8€. Αν το επισκεφθείτε πριν τις 20.00, θα κεράσετε το αμόρε πιο άνετα μιας και έχει happy hour με τα ποτά στα 5€ και τα κοκτέιλ στα 7€.

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Μια αυλή βγαλμένη από τα πιο καλοκαιρινά παραμύθια. Ένα αίθριο με χαλαρή μουσική για κρασάκι στην μπάρα ή στα τραπεζάκια και ένας πάνω όροφος άκαπνος για πιο πριβέ τετ α τετ. Το υπέροχο νεοκλασσικό που στεγάζεται το Artisanal είναι το ιδανικό backgroung για το πρώτο σας ραντεβού, ενώ τα cocktails και η ευρεία γκάμα spirits της μπάρας, συνοδεύουν άψογα τις συζητήσεις. Τα ποτά ξεκινούν από 7€, τα κοκτέιλ από 10€.

Ζάχαρη και Αλάτι
Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι

Το αγαπήσαμε για τις ρομαντικές βραδιές που μας χάρισε στην υπέροχη αυλή της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Τώρα που μετακόμισε στο εντυπωσιακό νεοκλασικό στην πλαγιά του Λυκαβηττού κι έγινε wine-restaurant, το αγαπάμε… ξανά για την υπέροχη αυλίτσα με τα γιασεμιά που φέρνει στο νου εικόνες και αρώματα παλιάς Αθήνας. Στο Ζάχαρη και Αλάτι θα απολαύσετε ποικιλία κρασιών (και) σε ποτήρι, συνοδεία jazz, rock και oldies μουσικών. Οι φιάλες κρασιού ξεκινούν από 14€, και το κρασί σε ποτήρι από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v