Η Αθήνα τα πίνει σε ταράτσες και μπαλκόνια

Οι ωραιότερες ταράτσες, τα cocktail roof bars του κέντρου, οι βεράντες των δυτικών προαστίων και τα μπαλκόνια των ανατολικών, για να τα πιούμε υπό το φως του φεγγαριού.
Η Αθήνα τα πίνει σε ταράτσες και μπαλκόνια
Γλυκύτατες ταράτσες στο Μοναστηράκι. Ολοζώντανα roof bars στην Πλάκα. Κοκτέιλ σε μπαλκόνια των δυτικών προαστίων και φθηνά ποτά σε βεράντες της Καισαριανής. Επτά μπαράκια μας καλούν να τσουγκρίσουμε ποτήρια στις ταράτσες και τα μπαλκόνια τους, και να εγκαινιάσουμε το καλοκαίρι με θέα Ακρόπολη.

Βεράντα: Το μυστικό της Καισαριανής 
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 23, τηλ: 2107218422

Το μικρό μυστικό της Καισαριανής κρύβεται σε μια κουκλίστικη βεράντα, με λευκά τραπέζια, φαναράκια, ανθισμένα γλαστράκια, καλαμωτές και φόντο τα δέντρα του δρόμου. Η «Βεράντα» ανοίγει από τις 9 το πρωί για καφεδάκι, αλλά μένει στις επάλξεις ως αργά, για δυνατές μουσικές, χορό και κοκτέιλ με άκρως καλοκαιρινά και εξωτικά φρούτα, από μάνγκο και φράουλες μέχρι μανταρίνι και φρούτα του δάσους. Στα συν, η θέα που επιτρέπει στο βλέμμα να ατενίσει ως τον Λυκαβηττό.

Bios: Το hip roof bar 
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335

Η ταράτσα του Bios επέστρεψε στις επάλξεις, και μαζί της οι προβολές στον απέναντι τοίχο, οι ψαγμένες ηλεκτρονικές μουσικές, τα βαρέλια και οι ξαπλώστρες με θέα Παρθενώνα και τα θρυλικά πλέον papota, ήτοι popsicles παγωτά/γρανίτες με γεύσεις που συνδυάζονται με τα αντίστοιχα κοκτέιλ – all time classics οι γεύσεις bramble και mojito (περί τα 9-10€ για παποτό μαζί με κοκτέιλ).

The Zillers: Η νέα άφιξη 
Μητροπόλεως 54, τηλ.: 210 3222277

Φρέσκια άφιξη στην καρδιά της Αθήνας, που στεγάζεται σε ένα γοητευτικό κτίριο του Τσίλλερ και ετοιμάζει ωραιότατα κοκτέιλ με τις υπογραφές των Κωνσταντίνα Φάκλαρη και Γιάννη Σαμαρά, όπως το εξωτικό Ipanema με cacaha, passion fruit, μέλι, λάιμ και καραμέλα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€ και η θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη… απεριόριστη.

Couleur Locale: Με θέα Ακρόπολη 
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917

Κάθε χρόνο, μια ταράτσα γύρω από την πλατεία Μοναστηρακίου διεκδικεί τα πρωτεία στα κοκτέιλ και την θέα προς τον Παρθενώνα. Πρώτα ήρθε το A for Athens. Ύστερα το 360. Αλλά τον τελευταίο χρόνο, την αγάπη του κόσμου κέρδισε η κρυμμένη ανάμεσα στα παλιατζίδικα της περιοχής ταράτσα του Couleur Locale, που είναι αρκετά μεγάλη για να βρει κανείς τραπέζι (με λίγη υπομονή τις ώρες αιχμής) ή και πάγκο που ενώνει ετερόκλητες παρέες, και να απολαύσει ποτά στα 6€, κοκτέιλ από 7,50€, αλλά και τσιμπολογήματα όπως burgers και σαντουιτσάκια αν πεινάσει.

Λουκούμι: Μπαλκόνι στην Αβησσυνίας 
Πλατεία Αβησσυνίας 3, τηλ.: 210 3234814
 

A photo posted by Maria Mazi (@maria_mazis) on

Το εναλλακτικό Λουκούμι δεν έχει μόνο την γλυκύτατη ταράτσα του, που «λοξοκοιτάζει» την Ακρόπολη, αλλά και τα μίνι μπαλκονάκια του στον πρώτο όροφο, πιο ρομαντικά και ιδανικά για χάζι στην μποέμ πλατεία Αβησσυνίας. Εδώ απολαμβάνουμε φθηνό αλκοόλ – ποτό στα 5€, μπύρες από 3€ και κοκτέιλ από 7,50€. Μην χάσετε τα κοκτέιλ με βάση ελληνικές πρώτες ύλες, όπως το μοχίτο μαστίχας ή ρακής, τη ρακιπιρίνια ή το Orgy με λικέρ καρύδας, ροδάκινο, μαστίχα και μαρμελάδα κόκκινων μούρων.

Plaka café: Η ταράτσα της Παλιάς Αθήνας 
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 210 3220388
Στην ταρατσούλα του Plaka Café στην αρχή της οδού Τριπόδων, θα βρείτε το γραφικότερο σκηνικό για τον καφέ ή το ποτό σας: Κάτω από τις ομπρέλες, θα κάνετε χάζι στο πιο πνιγμένο στις μπουκαμβίλιες δρομάκι της Πλάκας, από όπου παρελαύνουν τουρίστες, ζευγαράκια και φοιτητοπαρέες. Τα κοκτέιλ εδώ κυμαίνονται στα 9-10€, αλλά η κουζίνα φημίζεται και για τα φοβερά γλυκά, όπως το cheesecake.

Apolis: Ένα νησί… στο μπαλκόνι 
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105068000

Το μπαλκόνι του all day bar, αλλά και η πλατιά, πολλών επιπέδων βεράντα του μπαρ του πολυχώρου Apolis είναι ίσως τα αγαπημένα μας σημεία στα δυτικά προάστια. Εδώ, από την κορυφή του λόφου της Πετρούπολης, απολαμβάνουμε συγκλονιστική θέα σε όλη την Αθήνα, μαζί με το ποτό μας, που σερβίρεται στα τραπεζάκια του χρωματισμένου α λα Κυκλάδες πλακόστρωτου. Οι μουσικές παίζουν δυνατά και τα κοκτέιλ είναι ωραιότατα – ό,τι πρέπει δηλαδή για να προετοιμαστούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v