Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος

Σε αυλές και τραπεζάκια έξω, με χρωματιστά κοκτέιλ στο χέρι και ωραίες μουσικές στα ηχεία. Αυτά είναι τα μπαράκια που θα αγαπήσετε φέτος το καλοκαίρι.
Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος
της Ηρώς Κουνάδη

Μπαράκια που αγαπήσαμε τον χειμώνα που μας πέρασε, αλλά και ολόφρεσκες αφίξεις, συγυρίζουν τις αυλές τους, ανάβουν χρωματιστά φαναράκια και απλώνουν τραπεζάκια έξω, κάτω από τις φυλλωσιές, για να υποδεχθούν ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι. Αυτές είναι οι διευθύνσεις στις οποίες θα μας βρείτε μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη.

The Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277



Διαβάζεται Τσίλλερς, και όχι Ζίλλερς, γιατί πήρε το όνομά του από τον ένα και μοναδικό Ερνέστο Τσίλλερ, που σχεδίασε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Είναι η νέα hot ταράτσα της Αθήνας, στην κορυφή του ομώνυμου ξενοδοχείου, που κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη από μια ασυνήθιστη οπτική γωνία, με την πλατεία της Μητρόπολης για κορνίζα. Σερβίρει καφεδάκια από νωρίς και σούπερ κοκτέιλ αργότερα, από τα οποία ξεχωρίσαμε το Ipanema, με cachaca, passion fruit, lime, μέλι και καραμέλα . Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€, ενώ αν πεινάσετε έχετε να διαλέξετε νοστιμιές από ένα σούπερ ενδιαφέρον all day μενού.

Otto

Καλαμιώτου 18 και Ευαγγελιστρίας 33, τηλ: 6987454777



Κι εκεί που λες πως η πιάτσα γύρω από την Αγία Ειρήνη έχει πια κορεστεί, όλο και ξεφυτρώνει κάτι νέο, κάτι αλλιώτικο, κάτι σούπερ στιλάτο, κάτι νοσταλγικό. Το κουκλίστικο νεοκλασικό που στέγαζε κάποτε την εξοχική κατοικία του βασιλιά Όθωνα μετατράπηκε σε ένα γλυκύτατο all day bar restaurant με βίντατζ τόνους στη διακόσμηση και ροζ αποχρώσεις στους τοίχους. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, κάτω από τα ψηλά δέντρα της Καλαμιώτου, και μας σερβίρει καφεδάκια από νωρίς, σπουδαία δημιουργική κουζίνα με έντονο το ελληνικό στοιχείο αργότερα, και πρωτότυπα κοκτέιλ, εμπνευσμένα από τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας, όσο παίρνει να βραδιάζει. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

The Trap

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ: 2103215561



Ήρθε και προσγειώθηκε στις αρχές της χρονιάς στη μέχρι πρότινος έρημη στοά πλάι στο Σύνταγμα, την οποία μετέτρεψε σε ολοζώντανο place to be. Είναι ένα από τα ελάχιστα πια μπαράκια που ξεφεύγουν από την πεπατημένη της μεταμοντέρνας διακόσμησης και του βιομηχανικού design. Αντ’ αυτών, κρατά ένα old school προφίλ, με το ζωγραφιστό ταβάνι του, την μεγάλη μπάρα, τα κλασικού τύπου τραπεζάκια και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του. Θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από φιλμ νουάρ –από εκείνα τα μπαρ που οι παλιοί τα λένε «ποτάδικα». Έχει, όμως, και εξαιρετικά signature κοκτέιλ (αλλιώς θα ήταν ξεκομμένο από την εποχή του) όπως το America America με Campari, μανταρίνι και κόκκινο πιπέρι, ή το υπέροχο Club Tropicana, με δύο διαφορετικά ρούμια (Havana Reserva και Wray Nephew), τζίντζερ, elderflower και Don’s Mix (ένα μείγμα ζάχαρης, κανέλας και γκρέιπφρουτ που χρησιμοποιείται πολύ στα Tiki κοκτέιλ). Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.

Najbarajo

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736



Προφέρεται «Ναϊμπαράχο» και είναι μια από τις ομορφότερες, πιο πολύχρωμες και πιο καινούριες αυλές του Χαλανδρίου: Φερ φορζέ πολυθρόνες και τραπεζάκια, χρωματιστοί τοίχοι, γαλάζια περβάζια, στριφογυριστές σκάλες, λουλουδιασμένες γλάστρες και όμορφα φαναράκια συνθέτουν το απολαυστικά καλοκαιρινό σκηνικό της. Μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και ελαφριά σνακ από νωρίς, και σούπερ κοκτέιλ αργότερα –και μάλιστα σε τιμές happy hour από τις 18.00 ως τις 21.00 μόνο 6€. Δοκιμάστε το Najbarajo Bunch, με ρούμι και passion fruit, που σερβίρεται σε ποτήρι χορταστικών διαστάσεων.

Θα σε κάνω βασίλισσα

Βεροίας 13 και Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, τηλ: 210 3459299 – 6980486175



Το πρωτογνωρίσαμε πέρυσι, το αγαπήσαμε αμέσως, θα το τιμήσουμε δεόντως και φέτος το καλοκαίρι, έστω και αν χρειαστεί να απαρνηθούμε για λίγο την γκράντε διακόσμηση του εσωτερικού του για την χαλαρή, ανεπιτήδευτη αυλίτσα του. Το wine and whiskey bar του Βοτανικού που βρήκε τη στέγη του σε μια παλιά βιομηχανική αποθήκη –πολλά στοιχεία της οποίας κράτησε, για να κάνουν ωραία αντίθεση με το μεγαλειώδες στυλ που προδίδει το όνομά του– μας σερβίρει εξαιρετικές ετικέτες κρασιών, ουίσκι, ρούμι, κονιάκ, αρμανιάκ και μπράντι, συνοδεία επιλεγμένων γεύσεων μεσογειακής και όχι μόνο κουζίνας. Η μουσική κινείται σε soul, funk και swing μονοπάτια. Οι τιμές του κρασιού ξεκινούν από τα 2,50€ το ποτήρι, τα δε ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Madama

Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101, Τρούμπα, τηλ: 210 4174591



Να μας το θυμηθείτε, η Τρούμπα θα έχει κόσμο φέτος το καλοκαίρι –ξεκίνησε πέρυσι να ξανανάβει τα κόκκινα φανάρια, φέτος θα απογειωθεί. Η Madama της είναι παιδί της ομάδας του Gazi College, στολισμένη με ατμοσφαιρικά φωτισμένα ταμπλό με ναύτες, περίεργα ρετρό φωτιστικά, vintage κάδρα στους τοίχους και κοκκινωπούς φωτισμούς που δημιουργούν κλίμα… kinky. Στα decks βρίσκουμε τον Dj Gigli (resident του Villa Mercedes) με ανεβαστικούς ρυθμούς από βράδυ μέχρι πρωί, ενώ την cocktail list επιμελείται ο γνωστός και μη εξαιρετέος Διονύσης Πολλάτος. Στις αγαπημένες μας δημιουργίες του περιλαμβάνονται το Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime και το Miss Lucifer, με tequila blanco, μπλε αγαύη, καυτερή πιπεριά και mezcal. Τα ποτά ξεκινούν από 8€ τα cocktails από 10€. Τις Κυριακές έχει, φυσικά, All Stars Greek πάρτι, από τις 21.00 και μετά, γιατί –ας μην ξεχνιόμαστε– ο Πειραιάς αγαπά (και) τα ελληνικά ακούσματα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v