Νέες και αγαπημένες ταράτσες για ποτό στην Αθήνα

Παλιές και νέες αγάπες κοιτάζουν την Ακρόπολη στα μάτια και την Αθήνα... αφ’ υψηλού, σερβίρουν απίθανα κοκτέιλ και παίζουν σούπερ μουσικές.
Νέες και αγαπημένες ταράτσες για ποτό στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Η θέα της Αθήνας από ψηλά. Τα κοκτέιλ. Οι ωραίες μουσικές. Η φωτισμένη Ακρόπολη σε απόσταση απλώνω-χέρι-και-αγγίζω-Παρθενώνα. Αλλά πάνω απ’ όλα, αυτή η υπέροχη αίσθηση πως, επιτέλους, καλοκαίριασε. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που αγαπάμε τις αθηναϊκές ταράτσες. Τους υπόλοιπους, θα τους διαπιστώσετε από κοντά, σε μια –ή σε όλες– από τις παρακάτω διευθύνσεις.

The Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277



Η νέα άφιξη στην ταρατσο-σκηνή της πόλης κερδίζει δικαιωματικά την πρώτη θέση στη λίστα μας, γιατί κάτι μας λέει πως φέτος θα συζητηθεί –και θα αγαπηθεί– πολύ. Στην κορυφή του καινούριου ομώνυμου ξενοδοχείου, το όνομα του οποίου είναι εκείνο του αρχιτέκτονά του, Ερνέστου Τσίλλερ (εξ ου και διαβάζεται Τσίλλερς, και όχι Ζίλλερς) λειτουργεί σαν all day bar restaurant, με τις υπογραφές της Κωνσταντίνας Φάκλαρη στην κουζίνα και του Γιάννη Σαμαρά στο μπαρ. Τα κοκτέιλ του (στα 8-9€) είναι, φυσικά, ένα κι ένα: Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Ipanema, με cachaca, passion fruit, lime, μέλι και καραμέλα και θα μας θυμηθείτε. Δυνατό χαρτί είναι, όπως σίγουρα μαντέψατε, και η εκπληκτική του θέα, με την φωτισμένη Ακρόπολη στο μεγαλείο της, και την πλατεία της Μητρόπολης να απλώνεται κάτω από τα πόδια σας.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917



Μια από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης, έγινε το απόλυτο talk of the town όλο το 2015. Διακοσμημένη με γλαστράκια και δεντράκια, λούζεται στον ατμοσφαιρικό φωτισμό όταν παίρνει να βραδιάζει, παίζει ζεν μουσικές χαμηλών ντεσιμπέλ και σερβίρει οικονομικά καφεδάκια και ποτά. Ελάτε νωρίς, για να προλάβετε ένα από τα προνομιακά ψηλά τραπέζια, ή μια θέση στα χαμηλά μεν μεγαλύτερα δε που ενώνουν τις παρέες μεταξύ τους. Όλα τους απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη, και φορτώνονται με φτηνά ποτά (στα 6€) και συμπαθητικά κοκτέιλ (από 7,50€). Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε mini burgers, tortillas, finger food και άλλα τέτοια ωραία.

Bios

Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335



Είναι ένα από τα πράγματα που κηρύσσουν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού κάθε καλοκαίρι: ανοίγουν τα θερινά σινεμά, ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, ανοίγει η ταράτσα του Bios. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο ένα στα τρία, αλλά κι αυτό μας είναι αρκετό. Οι λάτρεις του industrial design ορκίζονται στο όνομα της πιο εναλλακτική ταράτσας της πόλης. Η ταράτσα του Bios δεν επαναπαύεται ποτέ, έχει συνέχεια ολόφρεσκες ιδέες (όπως το παποτό, ήτοι παγωμένο ποτό σε ξυλάκι, που έκανε πάταγο πριν από δύο καλοκαίρια, ή το Silent Cinema που μετρά αισίως τέσσερα χρόνια ζωης στην πόλη) και απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Α, ναι: Χρωματιστές σεζλόνγκ και «ψαγμένες» μουσικές που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές μελωδίες και «περίεργα» μπάσα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

45 Μοίρες

Βουτάδων 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729



Είναι ροκ, είναι τεράστια, είναι δροσερή, έχει και τραπεζάκια για χαλαρές κουβέντες με μπύρες, και μπάρες με ψηλά σκαμπό αν προτιμάτε την αίσθηση μπαρ η οποία σπανίζει στις ταράτσες. Απολαμβάνει πανοραμική θέα στις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης, με την Ακρόπολη στο βάθος, και είναι ένα από τα τελευταία εναλλακτικά προπύργια του όλο και πιο mainstream Γκαζιού. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

White Noise

Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889



Ανοίγει τις πόρτες της ταράτσας του για να μας υποδεχθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου –αφού αποχαιρέτισε για φέτος τη χειμερινή του εκδοχή. Για όσους δεν την τίμησαν πριν από δύο καλοκαίρια, που σας την πρωτοσυστήσαμε, έχουμε και λέμε: Μικρή αλλά τρισχαριτωμένη, μπορεί να μην απολαμβάνει εντυπωσιακή θέα, είναι όμως σούπερ ατμοσφαιρική και παίζει μου-σι-κά-ρες, με ιδιαίτερη αδυναμία σε όλες τις εκδοχές του rock (ελληνικού και ξένου, hard και indie και δε συμμαζεύεται). Πιάνουμε θέση στα όμορφα ξύλινα παγκάκια της, ή στα ψηλά σκαμπό στις μπάρες, και απολαμβάνουμε ποτά στα 5-6€.

Λουκούμι

Πλατεία Αβησσυνίας 3, τηλ.: 210 3234814



Η αγαπημένη ταράτσα των φοιτητών της Αθήνας –αλλά και εμάς των μεγαλύτερων– έχει πιθανότατα τις καλύτερες τιμές απ’ όλες τις ταράτσες της πόλης (ποτό στα 5€, μπύρες από 3€, κοκτέιλ μέχρι τις 20.00 στα 5€ και μετά στα 7,5€, χορταστικό burger επίσης στα 5€). Κοιτάζει… κατάματα την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, παίζει ωραίες funk-o-jazz μουσικές, και ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι. Τα βράδια, ίσως χρειαστείτε λίγη υπομονή μέχρι να αδειάσει τραπέζι.

Καταφύγιο

Ακτή Κουμουδούρου 4, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4131612



Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά –και λιγότερο mainstream– μπαράκια του Μικρολίμανου, και απολαμβάνει την ωραιότερη ίσως θέα στη θάλασσα από την ταράτσα του. Εκεί πάνω, εκτός από χαμηλά τραπεζάκια για κατ’ ιδίαν συζητήσεις, θα βρείτε και ψηλά σκαμπό σε μπάρες που διευκολύνουν το socializing. Οι μουσικές παίζουν σε ιδανική ένταση για να μην χρειάζεται να φωνάζετε στον διπλανό σας, ενώ οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

360

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210006



Κι αν είναι mainstream… μην το φοβάστε. Η θέα του στην Ακρόπολη είναι από τις καλύτερες της πόλης (μαζί με εκείνη του γειτονικού, και εξίσου mainstream, A for Athens που ήταν στις δόξες του πριν από 3-4 χρόνια) ενώ τη διακόσμησή του συνθέτουν δεντράκια και μεγάλες ξύλινες μπάρες που ευνοούν το socializing. Οι μουσικές κινούνται σε mainstream μονοπάτια, είναι η αλήθεια, αλλά η θέα και τα κοκτέιλ (στα 9-10€) θα σας ανταμείψουν, αν δεν είστε λάτρεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v