Ξεφάντωμα για singles: 5 μπαράκια για χορό στην Αθήνα

Ξε- μείνατε μόνοι (αλλά όχι έρημοι) στην πόλη με ανάγκη για χορό και socializing; Έχουμε πέντε μπαράκια που θα καλύψουν τις ανάγκες σας.
Ξεφάντωμα για singles: 5 μπαράκια για χορό στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κανένα ταίρι; Κανένα πρόβλημα. Τι να είσαι single στην Αθήνα δεν είναι άσχημο. Για την ακρίβεια, είναι μια πρώτης τάξης αφορμή για να βγεις και να το «κάψεις» σε μπαράκια που πλήρως απενοχοποιημένα προσφέρουν σούπερ μουσικές και έξτρα δόσεις κοινωνικοποίησης.

Όπως τα παρακάτω.

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο

Το αγαπημένο μπαράκι στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο δεν έγινε γνωστό μόνο χάρη στο διάσημο επώνυμο των ιδιοκτητριών του, αλλά και για την ιδιαίτερη αδυναμία του στο swing, τον χορό και το ακομπλεξάριστο φλερτ μεταξύ των θαμώνων του. Ο χορός εδώ, πέρα από τα τακτικά οργανωμένα events, δεν λείπει και τις υπόλοιπες βραδιές της εβδομάδας, «αναγκάζοντας» τους επισκέπτες να ενωθούν σε ζευγάρια και από εκεί και πέρα να… μιλήσει η γλώσσα του σώματος. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Τρανζίστορ 
Πρωτογένους 10, Ψυρρή

Όσα χρόνια κι αν περάσουν από τότε που εγκαταστάθηκε στου Ψυρρή (και όσοι εκατομμύρια θαμώνες επίσης), το Τρανζίστορ θα παραμένει σταθερά στην τοπ αθηναϊκή δεκάδα των μαγαζιών που σε κάνουν να χορεύεις όπως και να’χει, αλλά και να κοινωνικοποιείσαι. Οι στενόμακροι πάγκοι κατά μήκος των τραπεζιών φιλοξενούν πολλά και ετερόκλητα «πηγαδάκια», ενώ τα happy tunes δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για «τσουγκρίσματα» ποτηριών. Το ποτό κοστίζει 7€.

7 Jokers
Βουλής 7, Κέντρο
Το after της Πλατείας Καρύτση είναι μικρό και παρεΐστικο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, ενώ οι θαμώνες γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα.  Το 7 Jokers σερβίρει κοκτέιλ, ποτά, μπύρες και συμπάθεια μέχρι πολύ αργά, ενώ οι μουσικές του εγγυώνται ξεσήκωμα ανεξαρτήτως ώρας βραδινής ή (πολύ) πρωινής εστιάζοντας σε ροκ, indie και alternative ακούσματα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

El Rey Alobar
Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814459

Μπαράκι στο Χαλάνδρι που ξέρει πώς να… ξενυχτάει, φροντίζοντας τους θαμώνες του με εκλεκτά ποτά (χαζέψτε λίγο την μπάρα του και θα καταλάβετε για τι ποικιλία μιλάμε) και ακόμα πιο εκλεκτές μουσικές. Εδώ θα ακούσετε από βραζιλιάνικη τζαζ, rock, λάτιν και indie μέχρι ατμοσφαιρική εναλλακτική ποπ, swing, funk και dub. Και το περίεργο είναι ότι όλο αυτό το μουσικό μείγμα σερβίρεται με τέτοιον τρόπο ώστε το κέφι να χτυπάει «κόκκινο» και ο κόσμος να χορεύει ασταμάτητα, ανεξαρτήτως «συνόρων» παρέας. Τα εξαιρετικά του cocktails ξεκινούν από 8€, και το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Low Bar
Χαρ. Τρικούπη 142, Νέα Ερυθραία

Το μπαράκι που έφερε πρώτο τον χαμό στην ασφυκτικά μικρή πλατειούλα της Νέας Ερυθραίας, συνεχίζει να συγκεντρώνει πλήθος νεαρόκοσμου και να προκαλεί… κυκλοφοριακό πρόβλημα στο αίθριο όπου δεσπόζει. Νεαρόκοσμος αράζει στο όρθιο μιας και τα ελεύθερα τραπεζάκια είναι είδος υπό εξαφάνιση, άλλοι κάθονται στα σκαλάκια απέναντι, ενώ οι πιο τολμηροί μπαίνουν στο εσωτερικό του μαγαζιού όπου το κέφι είναι σαφέστατα σε ανώτερα επίπεδα. Rock, mainstream και house μουσικές επιλογές ανάλογα την μέρα συμπληρώνουν ένα «νησιώτικο» πακέτο ξεφαντώματος για singles – και όχι μόνο.  Το ποτό  έχει 7€ και τα κοκτέιλ 8 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v