Τα ωραιότερα καφέ με πράσινο σε Αθήνα και Προάστια

Οάσεις δροσιάς και… πρασινάδας στην πόλη και τα προάστια φιλοξενούν το πρώτο outdoor καφεδάκι της άνοιξης.
Τα ωραιότερα καφέ με πράσινο σε Αθήνα και Προάστια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ήλιος πλέον δεν φοβάται να εμφανιστεί και η ανάγκη για καφεδάκι σε «πράσινο» φόντο κρίνεται επιτακτική. Σαββατοκύριακα ή καθημερινές, από νωρίς το πρωί ή νωρίς το απογευματάκι (μεγάλωσε η μέρα, το θυμάστε;), τα παρακάτω καφέ φιλοξενούν ιδανικά τις πρώτες ηλιόλουστες γουλιές μας.

Six Dogs
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210510

Πιο κέντρο δε γίνεται. Πιο δημοφιλές – και «πηγμένο» τα Σαββατοκύριακα δε γίνεται. Όμως σε κάθε περίπτωση, ο «βάθος κήπος» του Six Dogs με τους άνετους πάγκους αποτελεί την πρώτη μας επιλογή για «πράσινο» καφεδάκι στην Αθήνα, υπό τον ίσκιο των ψηλών του δέντρων.

Μέντα
Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ: 210 8080193

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια για καφεδάκι στα Βόρεια Προάστια στεγάζεται στο παλιό σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και σερβίρει καφέδες και νόστιμα σνακ στα τραπέζια της μεγάλης αυλής του, αλλά και στο μικρότερο αίθριο ακριβώς δίπλα.

Artisanal Lounge and Gardens
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 6936144744

To γαλλικό εστιατόριο – καφέ της Κηφισιάς, σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό με παριζιάνικο ντεκόρ, μας περιμένει να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια της πανέμορφης αυλής του ή στους άνετους καναπέδες κάτω από τον ίσκιο των δέντρων. Καφεδάκι, κρύο τσάι, αλλά και brunch σερβίρονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Καταπράσινο περιβάλλον, σκιά από φυλλωσιές και δέντρα, περίτεχνα φαναράκια στα τραπέζια και μαρμάρινες λεπτομέρειες συνθέτουν το απόλυτα ζεν περιβάλλον του κήπου του πανέμορφου αυτού bistrot των Αθηνών, το οποίο όσο περνά η ώρα σερβίρει σνακ και γεύματα, φτιάχνει ωραία κοκτέιλ και διοργανώνει βραδιές με live μουσική.

Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, ανάμεσα σε δέντρα, λουλούδια, σιντριβάνια με αγάλματα, και ομπρέλες για τις ημέρες που ο ήλιος δείχνει… δόντια, θα απολαύσετε καφεδάκι καθημερινά και Σαββατοκύριακα από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Najbarajo
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736

Η νέα άφιξη του Χαλανδρίου διαθέτει μια κουκλίστικη αυλή που θυμίζει συνοικία του Μεξικού, με πολύχρωμες καρέκλες, μωβ τοίχους και παιχνιδιάρικη διακόσμηση, ενώ σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και όσο περνά η ώρα ωραιότατα cocktails. Για όσους απορούν, το όνομά του σημαίνει «γειτονιά» στην εσπεράντο.

Το τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 2105298922

Η αγαπημένη αμαξοστοιχία του Τρένου στο Ρουφ, εκτός από μπαρ, θέατρο και εστιατόριο, προσφέρει και μια άκρως ρομαντική «αυλή» για καφεδάκι, σε ατμοσφαιρικό σκηνικό διανθισμένο με πικροδάφνες και κουκλίστικα τραπεζάκια στην αποβάθρα.  

Αίγλη Ζαππείου
Είσοδος από Βασ. Όλγας, Ζάππειο, τηλ: 210 3369300 ε

Σημείο αναφοράς για καφεδάκι με κήπο στην Αθήνα, η Αίγλη στο Ζάππειο προσφέρει απλόχερα πράσινο και… ήλιο για τους «βολτάροντες» στο κέντρο. Αρχοντική, κλασική, ίσως και λίγο τουριστική, σερβίρει από το πρωί καφεδάκι, νόστιμα σνακ, αλλά και ποτά όσο περνά η ώρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v