Ηλιόλουστες σαββατιάτικες βόλτες στο Φάληρο

Γιορτάζουμε το τέλος της χειμωνιάτικης παρένθεσης με ποδηλατάδες και ουζομεζέδες πλάι στη θάλασσα.
Ηλιόλουστες σαββατιάτικες βόλτες στο Φάληρο
της Ηρώς Κουνάδη

Μετά από μια μίνι χειμωνιάτικη παρένθεση, η πρόγνωση του καιρού «δίνει» 19 βαθμούς και σούπερ λιακάδες για το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν την επίσημη έναρξη της άνοιξης στις 21 Μαρτίου. Κι εμείς λέμε να το γιορτάσουμε δεόντως, κατηφορίζοντας εκεί στο Νότο, για βόλτες και ψαρομεζέδες πλάι στη θάλασσα.

Πρωινό με ποδηλατάδα στην παραλία

Μπορεί να μην το έχετε προσέξει ποτέ, αν δεν μένετε στην περιοχή ή περνάτε μόνο με το αυτοκίνητο, αλλά σε όλο το μήκος της Παραλιακής, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως τη Γλυφάδα, παράλληλα με τον δρόμο και τις γραμμές του τραμ, κοντά στη θάλασσα, υπάρχουν φαρδιά πεζοδρόμια και παράδρομοι ιδανικοί για ποδηλατάδες.

Αν δεν μένετε κοντά, ιδανική λύση είναι να πάρετε τον ΗΣΑΠ μέχρι το Φάληρο (ποδήλατα επιτρέπονται όλες τις ώρες και ημέρες, στο πρώτο και το τελευταίο βαγόνι). Αν προτιμάτε την εναλλακτική του αυτοκινήτου, μπορείτε να το αφήσετε σε ένα από τα πολλά και δωρεάν parking του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Δέλτα του Φαλήρου και να συνεχίσετε με το ποδήλατο. Περισσότερες λεπτομέρειες για όλη την διαδρομή έχει το Cyclist.gr.

Μεσημεράκι με ψαρονοστιμιές στην Ψιψίνα

Τις χαμένες από την ποδηλατάδα θερμίδες δυνάμεις μας θα τις αναπληρώσουμε με ουζάκι και ψαρομεζέδες σε μια από τις πιο value for money ψαροταβέρνες της Αθήνας. Στην Ψιψίνα (Ζησιμοπούλου 96, τηλ.: 2109819072, ακριβώς δίπλα στο φημισμένο κεμπαπτζίδικο του Κυρ-Αρίστου) απολαμβάνουμε φρέσκο ψαράκι, κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο, ταραμοσαλάτα και ωραιότατο γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20€ κατ' άτομο, του απαραίτητου ούζου περιλαμβανομένου.

Απογευματινός καφές… βιβλιοφίλ



Το Booktalks (Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, τηλ.: 210 9802520) είναι ένα γλυκύτατο café που μοσχοβολά αρωματικό τσάι και γαλλικό καφέ, ήδη από τη στιγμή που θα σπρώξεις την ξύλινη πόρτα του. Ζεστό café και ατμοσφαιρικό βιβλιοπωλείο δύο σε ένα, είναι ιδανικό για ήσυχα καφεδάκια στο χουχουλιαστό του εσωτερικό, όπου τα αρώματα των βιβλίων ανακατεύονται με εκείνα του αχνιστού καφέ, απλώνει όμως και τραπεζάκια έξω για όσους απολαμβάνουν τα ανοιξιάτικα απογεύματα ή τα τσιγάρα τους –ή και τα δύο. Πριν, μετά ή και… κατά τη διάρκεια του καφέ χαζεύουμε τα γεμάτα ράφια του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στον ίδιο ενιαίο χώρο (κι έχει και πολύ καλές τιμές) και βέβαια ρίχνουμε και την απαραίτητη ματιά στο τμήμα με τα μεταχειρισμένα βιβλία, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 2€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v