6 μπαράκια για να βγείτε μόνοι σας

Θέλετε να βγείτε μόνοι για ένα ποτάκι χωρίς να σας κοιτούν περίεργα; Θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε με την αντροπαρέα; 6 διευθύνσεις για να το κάνετε.
6 μπαράκια για να βγείτε μόνοι σας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ένα ποτάκι μοναχοί, χωρίς να σας κοιτούν παράξενα. Μια έξοδος με την αντροπαρέα σε μαγαζί που να μην έχει σε κάθε γωνιά κι από ένα ερωτευμένο ζευγαράκι. Ωραία ποτά, ωραία ατμόσφαιρα, άνετη μπάρα, ευνοϊκή μουσική για κοινωνικοποίηση και φλερτάρισμα.

Ποια μπαράκια έχουν τις ιδανικές συνθήκες για τα παραπάνω στην Αθήνα; Μπόλικα. Εμείς διαλέξαμε έξι για να κάνετε την αρχή.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή

Στον όμορφο εσωτερικό χώρο του χιπ μπαρ της Πρωτογένους, με τις βιομηχανικές πινελιές, πιάνουμε θέση στην άνετη μπάρα, ακούμε δυνατά προσεγμένες και διαλεχτές rock, rock n roll, post punk, indie rock, brit pop, και soul μελωδίες και… κάνουμε παιχνίδι. Ο κόσμος κατά κύριο λόγο αποτελείται από νεαροπαρέες που πιάνουν θέση σε καναπέδες και τραπεζάκια, ενώ «παιχνίδι» γίνεται και στο όρθιο όσο η νύχτα προχωρά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€.

Galaxy
Ξενοδοχείο Hilton

H καλύτερη exclusive πρόταση για ποτό στην πρωτεύουσα, ατενίζει την Αθήνα από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton διαθέτει άπλετο χώρο στο εσωτερικό του και μια εξίσου μεγάλη μπάρα για να αράξετε και να απολαύσετε όπως πρέπει ένα glam ποτάκι. Οι μουσικές παίζουν με mainstream και chill out ρυθμούς, ενώ τα Σαββατοκύριακα (συνήθως) τα decks αναλαμβάνουν εγχώριοι Djs. Η θέα, ο όμορφος και άνετος χώρος και ο high society κόσμος που μαζεύεται εδώ έχουν αντίκτυπο φυσικά στο κόστος. Το απλό ποτό κοστίζει 15€.

Σχοινοβάτης
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια

Μια παλιάς κοπής μπάρα δεσπόζει στο κέντρο του εξαρχειώτικου αυτού «μπιστρό», με την ατμόσφαιρα καμπαρέ, τις ωραίες μουσικές και τα σούπερ cocktails δια χειρός του έμπειρου ιδιοκτήτη Ηρακλή. Ο χώρος είναι ταμάμ για γνωριμίες μιας και σφύζει καθημερινά από νεαρόκοσμο, ενώ τα Παρασκευοσαββατοκύριακα οι μουσικές κινούνται σε πιο ανεβαστικούς τόνους συγκριτικά με τις low profile jazz-o-funk επιλογές των καθημερινών. Τα ωραιότατα cocktails ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Low profile
Στοά Μπολάνη (Βουλής 7), Σύνταγμα

Το αγαπημένο whisky bar της οδού Λυκαβηττού μετακόμισε εδώ και δύο χρόνια στο Σύνταγμα, κρατώντας απαράλλαχτο τον μπαρίστικο χαρακτήρα του: μια άνετη ξύλινη μπάρα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε δεκάδες ετικέτες ουίσκι (ξεπερνούν τις 60), άνετος χώρος, cool ατμόσφαιρα σε μαυροκόκκινο φόντο με τα πορτρέτα του Miles Davis και του Tom Waits να δεσπόζουν. Η μουσική αγαπά τη Jazz, τα blues και το rock and roll, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Τραλαλά
Ασκληπιού 45

Το μινιόν αυτό μπαράκι αναπληρώνει σε κεφάτη ατμόσφαιρα ό,τι του λείπει σε μέγεθος. Το Τραλαλά κάνει τη διαφορά με αρτίστικες πινελιές και multi-culti μουσικές που περιλαμβάνουν τα πάντα, από κινηματογραφικά soundtrack, world και έθνικ μελωδίες, jazz funk πινελιές, groovy διασκευές και παλιά βινύλια. Η κοινωνικοποίηση συμβαίνει στην μεγάλη ξύλινη μπάρα, ενώ οι prive συζητήσεις εξελίσσονται στα «απομονωμένα» τραπεζάκια του. Το απλό ποτό κοστίζει 6,50€.

Para Siempre
Χάρητος 43

Wine bar με χαρακτήρα, το Para Siempre συνδυάζει ρετρό στοιχεία όπως τα παλιά, ασπρόμαυρα πλακάκια στο πάτωμα με το βιομηχανικό design στους τοίχους, διαθέτει μια μεγάλη μπάρα ιδανική για γευσιγνωσίες από τον «ψαγμένο» κατάλογο οινικών επιλογών, αλλά και από τον ενημερωμένο κατάλογο με τα «σκληρά» ποτά. Η μουσική κινείται σε χαλαρά μονοπάτια latin- jazz ευνοώντας την κουβέντα, χωρίς… ξελαρύγγιασμα. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v