6 ωραίες ιδέες για την Ημέρα της Γυναίκας

Δωρεάν σινεμά, κερασμένα σφηνάκια, γκουρμέ μενού… Η Αθήνα γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας όπως της πρέπει.
6 ωραίες ιδέες για την Ημέρα της Γυναίκας
Και τι δεν έχει η φετινή Ημέρα της Γυναίκας στην Αθήνα! Θέατρα, πάρτι, live με λαϊκά και έντεχνα, σινεμά με ελεύθερη είσοδο, κερασμένα σφηνάκια και ειδικά σχεδιασμένα μενού υψηλής γαστρονομίας. Διαλέγετε και παίρνετε, αναλόγως γούστων και διαθέσεων.

Σφηνάκια τριαντάφυλλο στο Momix

Το χρόνια-τώρα-αγαπημένο μπαράκι μοριακής γαστρονομίας στο Γκάζι κερνά αύριο όλες τις κυρίες από ένα σφηνάκι A Bubble με γεύση τριαντάφυλλο. Προσοχή, όμως: Το A Bubble δεν είναι ένα συνηθισμένο σφηνάκι. Σερβίρεται σε κουτάλι, μοιάζει στην εμφάνιση με ζελεδάκι, «σκάει» στο στόμα απελευθερώνοντας το αλκοόλ και τα αρώματα του τριαντάφυλλου και είναι επικίνδυνα εθιστικό. Σας προειδοποιήσαμε.

Σινεμά στο… Σπίτι

Όχι στο σπίτι σας, στο Σπίτι cocktail Bar του Χαλανδρίου (Ανδρέα Παπανδρέου 9) που γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας με την προβολή της κλασικής, σπαρταριστής ταινίας του Σταύρου Τσιώλη, "Ας περιμένουν οι γυναίκες", στις 21.00 το βράδυ, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Με αφορμή τον έρωτα, το εξωφρενικό τρίο των Γιάννη Ζουγανέλη, Αργύρη Μπακιρτζή και Σάκη Μπουλά, προσφέρει ξεκαρδιστικούς διαλόγους και βιτριολικές ατάκες περί νεοελληνικού λαϊφστάιλ, δικομματισμού, ποδοσφαιρικού φανατισμού και φυσικά περί της τέχνης του ρουσφετιού.

Άρωμα γυναίκας στο Βαρούλκο

Ο Λευτέρης Λαζάρου σχεδιάζει, αποκλειστικά για την ημέρα της γυναίκας, ένα πολλά υποσχόμενο μενού που περιλαμβάνει σαλάτα κινόα με σολομό, γαρίδες κρασάτες με μους σελινόριζας, ριζότο, αρωματισμένο με λουίζα, με σφυρίδα και brownies με φουντούκι, μους σοκολάτα, κρέμα καφέ και άρωμα βανίλιας-τόνκα. Όλα αυτά δίπλα στην θάλασσα του Μικρολίμανου (Ακτή Κουμουνδούρου 54-56) και με δωράκι έκπληξη από την Apivita σε όλες τις γυναίκες. Το μενού προσφέρεται μεσημέρι και βράδυ, μόνο για την Τρίτη 8 Μαρτίου, και κοστίζει 50€ το άτομο.

Θέατρο στο Παγκράτι

Η Cavewoman, η απάντηση στον εξαιρετικά επιτυχημένο θεατρικό Caveman, είναι η γυναικεία εκδοχή της μάχης των φύλων, αστεία και μπριόζικη, με την Δήμητρα Παπαδήμα σε μια one-woman παράσταση, να προσπαθεί απελπισμένα να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της... συμβίωσης. Ειδικά για την Ημέρα της Γυναίκας, το Θέατρο Coronet (Φρύνης 11 και Υμηττού) προσφέρει δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός (15€) για όλα τα ζευγάρια. Η παράσταση ξεκινά στις 21.15.

Live στο Γυάλινο Upstage

Την Τρίτη 8 Μαρτίου τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, "μετοικίζουν" στο Γυάλινο – UpStage (Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη). Οι Μέτοικοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το πρώτο προσωπικό τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό καθώς και τραγούδια μεγάλων συνθετών και στιχουργών όπως Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Ελευθερίου αλλά και πιο νέων καλλιτεχνών όπως Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα. Η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα ή κρασί, και το live ξεκινά στις 22.30.

Μια νύχτα στην Εθνική στο Μεταξουργείο

Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός (15€) προσφέρει και το Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14-16) για την παράσταση «Μια Νύχτα στην Εθνική». Πρόκειται για ένα έργο για τη σύγχρονη βία του ρατσισμού και την απελπισμένη ανάγκη μας για αγάπη, με πρωταγωνιστές μια Ελληνίδα πρώην μετανάστρια στη Γερμανία, τον νεοναζί γιο της και μια μετανάστρια στη σημερινή Ελλάδα. Η ζωντανή μουσική της ταβέρνας στην οποία διαδραματίζεται η παράσταση, συνεχίζεται και μετά το τέλος του έργου, με κρασί, ακορντεόν, τουμπερλέκι και τραγούδι.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v