Όμορφες σαββατιάτικες βόλτες σε Πετράλωνα και Γκάζι

Αυτό το Σάββατο πίνουμε καφεδάκι στα Κάτω Πετράλωνα, τσιμπολογάμε στα Άνω, ατενίζουμε την Αθήνα από ψηλά και απολαμβάνουμε μουσική… πολλών καρατίων.
Όμορφες σαββατιάτικες βόλτες σε Πετράλωνα και Γκάζι
Στις γειτονιές των Πετραλώνων και του Γκαζιού, στις δύο «όχθες» της Πειραιώς θα μας βρει αυτό το Σάββατο, να απολαμβάνουμε βόλτες, υπέροχη θέα, καφέδες, μεζεδάκια και μία πολυαναμενόμενη συναυλία.

Άνω-Κάτω στα Πετράλωνα
Ξεκινάμε τη μέρα με έναν απολαυστικό καφέ στη Λόλα των Κάτω Πετραλώνων (Κειριάδων 11, τηλ: 2130159902). Το industrial, παρεΐστικο εσωτερικό του είναι ό,τι πρέπει για επιτραπέζια με την παρέα (θα βρείτε αρκετά στους πάγκους της γωνίας), ενώ τα σιδερένια τραπεζάκια που απλώνονται στον ήσυχο πεζόδρομο είναι ιδανικά για τις μέρες με λιακάδα. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 2€, ενώ αν πεινάσετε, το Λόλα Άλλο ξεφουρνίζει από την διπλανή πόρτα και ωραιότατα σνακ για πρωινό ή μεσημεριανό.



Εμείς σας προτείνουμε να κρατηθείτε, για να συνεχίσετε για φαγητό μόλις μεσημεριάσει στα Κάτω Πετράλωνα. Περπατήστε ως την πιάτσα της πλατείας Μερκούρη με τα πόδια, περνώντας από όμορφα νεοκλασικά, παλιές γειτονιές, χαλικόστρωτες πλατεΐτσες και παλιά μαγειρεία. Σε ένα από αυτά θα καθίσετε για να τηλεμεταφερθείτε στις Κυκλάδες και να πάρετε γεύση διακοπών: Στον Σαντορινιό (Δωριέων 8, τηλ: 2103451629), με τα νοσταλγικά δωματιάκια στο εσωτερικό και την όμορφη κυκλαδίτικη αυλή όταν ο καιρός το επιτρέπει, θα δοκιμάσετε ωραίες ποικιλίες κρεατικών, «ηφαίστειο» λαχανικών, σαντορινιά φάβα, κρασί από το νησί και κυκλαδίτικα γλυκά για το κλείσιμο. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Η Αθήνα από ψηλά

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη, γνωστό και απλώς ως Γκάζι, γιορτάζει τα τρία του χρόνια με πολλές και διαφορετικές εκπλήξεις. Μία από αυτές εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου και μας επιτρέπει να ανέβουμε στο ψηλότερο κτίριο του συγκροτήματος, τον Πύργο του Νέου Υδαταερίου, όπου πλέον θα βρίσκεται το πρώτο Αθηναϊκό Παρατηρητήριο. Κατηφορίζουμε λοιπόν από τα Πετράλωνα προς το Γκάζι, και «σκαρφαλώνουμε» στο Νέο Υδαταέριο, κτίριο που χρονολογείται το 1952 και αποτελεί μοναδικό δείγμα βιομηχανικής κληρονομιάς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα καθώς διασώζει το μεγαλύτερο μέρος του μηχανολογικού του εξοπλισμού. Από τα 30 μέτρα, όπου βρίσκεται ο τελευταίος όροφος, θα δούμε την Αθήνα πανοραμική, από μια ασυνήθιστη οπτική γωνία, ατενίζοντας από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα – με άλλα λόγια, θα απολαύσουμε θέα 360 μοιρών. Στον χώρο θα υπάρχουν και κιάλια, καθώς και μια διαδραστική οθόνη για καλύτερη γνωριμία με το κτίριο και τις γύρω διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το Παρατηρητήριο θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 10.00 ως τις 18.00 – την Πέμπτη ως τις 21.00 το βράδυ. Μάθετε περισσότερα εδώ

Σαββατόβραδο με την Marina and the Diamonds

Την γνωρίσαμε πριν από μία πενταετία με το πρώτο της άλμπουμ, την αγαπήσαμε για τις indie μπαλάντες του «Family Jewels» και την ιδιαίτερη φωνή της, χορέψαμε με τα hits του «πειραματικού» της album «Electra Heart» για τις ανάγκες του οποίου δημιούργησε μία ενδιαφέρουσα ποπ περσόνα, και απολαύσαμε πρόσφατα τον τρίτο της δίσκο «Froot». Ήταν ώρα, λοιπόν, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές σταρ της μοντέρνας μουσικής σκηνής να γυρίσει… σπίτι της: Η ελληνικής καταγωγής Μαρίνα Διαμαντή – ή Marina and the Diamonds, όπως είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, έρχεται για την πρώτη της συναυλία στην Αθήνα, στη σκηνή του Piraeus Academy (Πειραιώς 117, Γκάζι), αυτό το Σάββατο. Έτσι θα κλείσουμε το Σάββατό μας, με ένα live γεμάτο ανατρεπτικούς pop ήχους, υπέροχες μελωδίες και δυνατές ερμηνείες από την Μαρίνα και την Ilia Darlin, που επιλέχθηκε για opening act. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 και τα εισιτήρια ξεκίνησαν από τα 26€ στην προπώληση (32€ στο ταμείο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v