Γλυφάδα: 7 σούπερ μπαράκια στα Νότια

Sui generis cocktails, electro ρυθμοί, mainstream ατμόσφαιρα και ροκ μουσικές σε επτά σούπερ μπαράκια στους δρόμους της Γλυφάδας.
Γλυφάδα: 7 σούπερ μπαράκια στα Νότια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, η «κυρία» των Νοτίων Προαστίων Γλυφάδα στήνει εδώ και χρόνια τον δικό της νυχτερινό χάρτη διασκέδασης με μπόλικες επιλογές για κάθε γούστο. Από εναλλακτικές επιλογές που ροκίζουν μέχρι mainstream διευθύνσεις για glam καταστάσεις, ιδού επτά μπαράκια που αξίζουν την παραλιακή βόλτα (και την κίνηση) της Ποσειδώνος.

Mosaiko
Λαοδίκης 30 (Βασιλέως Γεωργίου), τηλ: 21 0898 3208

Με μότο «το κέντρο μεταφέρεται νότια», το υπέροχο αυτό μπαρ κατάφερε να κάνει κέντρο τη… Γλυφάδα μέσα σε πέντε χρόνια λειτουργίας – άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2011. Στο εσωτερικό του, η vintage διακόσμηση με το κλασσικό μωσαϊκό στο πάτωμα και τα μουσικά κολάζ στους τοίχους φτιάχνει σούπερ κλίμα, το οποίο ενισχύεται από τις «δυνατές» μουσικές που βγάζουν τα ηχεία του: εδώ θα ακούσετε από indie και ροκ μέχρι house και electro, ανάλογα την ημέρα και τον προσκεκλημένο DJ. Τους τελευταίους μήνες το Mosaiko λανσάρει τα big in small parties, καλώντας έναν «μεγάλο» παραγωγό από την Ελλάδα ή το εξωτερικό μια φορά τον μήνα. Ειδική μνεία αξίζουν και τα cocktails του, τα οποία είναι εξαιρετικά: δοκιμάστε οπωσδήποτε το Berry Cake με βάση την βότκα βανίλια και το Green Apple Mojito. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα cocktails από 9€. Πριν τις 19.00 όλα τα cocktails στα 7€.

Holy Spirit
Λαοδίκης 41, τηλ: 21 0898 2650

Το… άγιο πνεύμα των cocktails – αν υπάρχει – κατοικοεδρεύει σε αυτό το συμπαθέστατο μπαράκι, το οποίο λάνσαρε πρώτο (ή από τα πρώτα τελοσπάντων) τη φιλοσοφία του «πάρε ένα cocktail πακέτο για το σπίτι». Ο εσωτερικός του χώρος είναι συμπαθητικός, cosy και «χαλαρός» με fun διακόσμηση (ποδήλατα στους τοίχους, mini cooper στο ταβάνι κι ένας… δύτης με πυροσβεστήρα) και τα εκατοντάδες spirits να φιγουράρουν στο φόντο πίσω από τους barristas, οι οποίοι… κεντάνε με εκπληκτικές συνθέσεις cocktails: Φοβερό το Pornstar martini και το fantastic boyfriend, «χορταστικό» το γιγαντιαίο Zombie που σερβίρεται σε κανάτα (15€). Η μουσική κινείται σε 90s μονοπάτια και (συνήθως) επιτρέπει την κουβεντούλα. Τα cocktails ξεκινούν από 7€.

Pere
Κύπρου 74, Τηλ: 2108941450

To bar σήμα κατατεθέν της Γλυφάδας άλλαξε προ δύο ετών και χωρίστηκε σε δύο «χώρους». Στο «Pere» η φάση είναι burger bar με τα σταθερά υψηλής ποιότητας cocktails να συνοδεύουν γεύσεις αμερικάνικου προσανατολισμού, ενώ στο «Ubu» βρίσκουμε έναν all day χώρο με healthy προσανατολισμό, όπου παίζουν χυμοί, προτάσεις χωρίς γλουτένη ή ζάχαρη, υγιεινά αρτοσκευάσματα και άλλες γευστικές απολαύσεις με άξονα το comfort food. O χώρος πλήρως ανανεωμένος, προσεγμένος στην εντέλεια με μοντέρνες πινελιές και «καθωσπρέπει» ατμόσφαιρα, ταιριάζει ταμάμ με τις ωραίες μουσικές που συνοδεύουν την ποτοποσία στο άνετο μπαρ. Οι bartenders δημιουργούν εκλεκτά cocktails, όπως το κλασσικό Mai Tai με νότες τζίντζερ και το πικάντικο Chili mojito. Το απλό ποτό ξεκινά από 7€, ενώ τα cocktails από 8€.

Escobar
Ζησιμοπουλου 5, τηλ: 6981020797

Η νέα άφιξη στον βραδινό χάρτη των Νοτίων «παίζει» με το όνομα του διάσημου βαρώνου και μας «ναρκώνει» με mainstream μουσικές, παραμένοντας πιστή στην φιλοσοφία του bar – club. Ο εσωτερικός χώρος άνετος και μοντέρνος, ιδανικά στημένος για χορό μέχρι (συνήθως) πρωίας κοσμείται με πολύχρωμα καθιστικά περιμετρικά του μεγάλου μπαρ, χρωματιστές λάμπες στην οροφή και ξύλινα τραπεζάκια σε τόνους λευκού. Η αυλή του μεγάλη και άνετα διαμορφωμένη είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές νύχτες (όπως αυτές που διανύουμε), ενώ ήδη έχουν αρχίσει και «σκάνε» τα πρώτα parties με άξονα το mainstream, είτε εγχώριο είτε ξένο (Παρασκευές και Σάββατα), αλλά και 80s -90s ακούσματα (Κυριακές).

Mikro – kiss the future
Λαοδίκης 33, τηλ: 6943030306

Με εικαστική ατραξιόν τα εκατοντάδες μπουκαλάκια-μινιατούρες πίσω από το bar, το Mikro αποτελεί στέκι για τους λάτρεις της χορευτικής μουσικής σκηνής οι οποίοι δεν χάνουν… party για party με άφθονο χορό στον μινιόν –όπως μαρτυρά και το όνομά του - εσωτερικό χώρο. Οι Philip Z & Izo Darko είναι από τους πλέον συχνούς θαμώνες του μαγαζιού ξεσηκώνοντας κόσμο και κοσμάκη κάθε Σάββατο, ενώ κατά καιρούς από εδώ παρελαύνουν και άλλοι Djs της εγχώριας house και electro σκηνής (Valeron, Lannka, Romylos, Thai, Sotiris Soulfelaz κ.α.). Το απλό ποτό κοστίζει 7€. Μείνετε συντονισμένοι για τα μελλοντικά dance events από τη σελίδα του Mikro στο Facebook.

Bourbon Bar
Δασκαρόλη 67, τηλ: 2109647600

Ροκ μπαρ στη Γλυφάδα; Κι όμως. Το Bourbon σπάει τι νόρμα του mainstream glam της περιοχής, «ανάβει» τα αίματα και υιοθετεί ροκ φιλοσοφία, παίζοντας ροκ μουσικές και φιλοξενώντας – κυρίως – ροκ μπάντες επί σκηνής. Εϊναι άλλωστε ένα από τα κορυφαία live μπαράκια στον νυχτερινό χάρτη της πόλης και των προαστίων της. Το Bourbon, πέρα από ωραίες μουσικές, φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ, όπως το Cinamoon με βότκα, φρούτο του πάθους, λάιμ, σιρόπι κανέλλας και μαρμελάδα πορτοκάλι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€.  Αν πεινάσετε, θα βρείτε και τσιμπολογήματα: pizza, finger food και ωραιότατες ποικιλίες. Το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Momix
Ποσειδώνος 81, τηλ: 694 715 6191

Το μπαρ που έβαλε τη μοριακή cocktail-o-γαστρονομία στο ποτήρι και ενίοτε σε πιατάκι, έχει εδώ και χρόνια αδερφάκι στη Γλυφάδα. Εδώ θα δοκιμάσετε σε κλίμα χαλαρό στο αίθριο ενός ήσυχου εμπορικού κέντρου συγκλονιστικά κοκτέιλ από έναν κατάλογο που διαρκώς ανανεώνεται. Φυσικά, «παίζουν» και σταθερές αξίες όπως τα Jack Sparrow Daquiri με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, που πασπαλίζεται με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβίρεται με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες, αλλά και «straight» επιλογές, όπως mojito  Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v