Τα ωραιότερα café στον Πειραιά

Θέα στη θάλασσα, ωραίες μουσικές, καφεδάκια και συμπάθεια. Ο Πειραιάς τα έχει όλα, σε επτά πολυαγαπημένα café για κάθε ώρα της ημέρας.
Τα ωραιότερα café στον Πειραιά
της Ηρώς Κουνάδη

Κάτι τα 20άρια που μας υπόσχονται τα δελτία καιρού για το Σαββατοκύριακο, κάτι η θάλασσα που μας έχει λείψει, όλο και τριγυρίζει η ιδέα για ένα καφεδάκι στον Πειραιά στο μυαλό μας τελευταία. Πού να (πρωτο)πάμε όμως; Συγκεντρώνουμε τα καλύτερα café του Πειραιά για να διαλέξετε μαζί μας.

Chez M
Υψηλάντου 176, Πασαλιμάνι, τηλ.: 210 4296990



Είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο cozy café bar του Πειραιά, γεμάτο αρτιστίκ πινελιές όπως το ποδήλατο στη βιτρίνα του επάνω ορόφου, τα σπασμένα κάδρα που φιλοξενούν pop art πίνακες, και το γουρουνάκι από αλουμινόχαρτο στην μπάρα. Παίζει ωραίες jazz και soul μουσικές, και σερβίρει καφεδάκια και μεγάλη ποικιλία τσαγιών από νωρίς το πρωί, και ωραιότατα κοκτέιλ όσο παίρνει να νυχτώνει. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε σπιτικά γλυκά και ωραίες μπαγκέτες.

Gazi College
Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι, τηλ.: 210 4100612



Στην καρδιά του Πασαλιμανιού, απλώνει τα τραπεζάκια του και τις μπάρες με τα stools σε ένα πληθωρικό σκηνικό, στο οποίο κυριαρχούν οι φορτωμένες με πολύχρωμα βιβλία βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι, οι χειροποίητες λεπτομέρειες και οι γωνιές που «παίζουν» με τις αναμνήσεις. Εδώ θα έρθετε από νωρίς για καφεδάκι και ελαφριά σνακ, αμφότερα σε πολύ καλές τιμές, όπως τα φρεσκοψημένα κρουασάν, το μεσημέρι για εξαιρετικό φαγητό και αργότερα για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ ή για ένα ποτήρι σπιτική Σανγκρία. Τα γλυκά είναι μια ολόκληρη (αμαρτωλή) ιστορία μόνα τους, με τη lemon pie και το banofee να συγκαταλέγονται στις αδυναμίες μας.
Διαβάστε περισσότερα - Gazi College: Γεύσεις με… περγαμηνές στον Πειραιά

Ιστιοπλοϊκός
Ακτή Μικρολίμανου, τηλ.: 210 4134084



Σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας του Μικρολίμανου, σερβίρει καφεδάκι και ελαφριά πιάτα από νωρίς κι ωραία κοκτέιλ όσο περνά η ώρα, επάνω στο ξύλινο ντεκ του που θυμίζει… κανονικό Ιστοπολοϊκό, έτοιμο να σαλπάρει. Απολαμβάνει την καλύτερη πιθανότατα θέα στη θάλασσα σε όλο το Μικρολίμανο, και κάνει στροφή προς τα ελληνικά ακούσματα αργά το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες, οι μουσικές κινούνται σε mainstream μονοπάτια.

Έντεχνο
Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4526683



Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά, παρεΐστικα στέκια της Πειραϊκής (αν όχι και ολόκληρου του Πειραιά) διακοσμημένο με πέτρα και ξύλο, ρουστίκ καρεκλίτσες καφενείου, νοσταλγικά μωσαϊκά στο ισόγειο, ξύλινο πάτωμα στο παταράκι που αγναντεύει την θάλασσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Στα τραπέζια θα δείτε ανοιγμένα επιτραπέζια παιχνίδια, και στα ηχεία θα παίζει old school rock (σκεφτείτε Dire Straits και τα σχετικά). Καλό καφεδάκι, λαχταριστές κρέπες, club sandwich και burgers αν σας ανοίξει η όρεξη, και ένα εξαιρετικό κοκτέιλ με ρούμι, σύκο και τζίντζερ που ακούει στο όνομα Μαγικό Φίλτρο και δεν κοστίζει περισσότερα από 6,50€.

Καταφύγιο
Ακτή Κουμουδούρου 4, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4131612



Σούπερ ατμοσφαιρικό στέκι, που έχει αναθρέψει με καφέδες και ποτά τουλάχιστον δύο γενιές Πειραιωτών –και ένα από τα λίγα που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα café-στη-σειρά του Μικρολίμανου. Η θέα του στη θάλασσα συναγωνίζεται επάξια εκείνη του Ιστιοπλοϊκού, ενώ οι πέτρινοι τοίχοι και η διακόσμηση που βασίζεται εν πολλοίς στο ξύλο δημιουργούν έξτρα cozy ατμόσφαιρα. Τα καλοκαίρια, η ταράτσα του είναι απλώς ασυναγώνιστη.

Beluga
2ας Μεραρχίας 8-10, Τρούμπα, τηλ: 210 4116505



Μια από τις ολοκαίνουριες αφίξεις που υπόσχονται να κάνουν ξανά την Τρούμπα… πιάτσα (με την καλή, αυτή την φορά, έννοια) το Beluga ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς για ωραίο καφεδάκι σε σούπερ ενδιαφέρον περιβάλλον: 75 γλυπτά στολίζουν τον χώρο, βαριές κουρτίνες και ένα παλιό πιάνο συντελούν στην ατμόσφαιρα μπουντουάρ, και τα αρχαία τείχη του Πειραιά απλώνονται… κάτω από τα πόδια μας, χάρη στα γυάλινα πατώματα. Έχει και μια ωραιότατη αυλίτσα, για τα ηλιόλουστα μεσημέρια.

Charlotte
Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο τηλ.: 210 4173141



Είναι café, είναι και wine bar, απλώνει τραπεζάκια με φερ φορζέ πολυθρόνες πλάι στη θάλασσα του Μικρολίμανου –ναι, και τον χειμώνα, προστατευμένα από μεγάλες τζαμαρίες. Παίζει ωραίες jazz funk μουσικές (τα βράδια συχνά-πυκνά και live) έχει και σούπερ ατμοσφαιρική διακόσμηση. Ανοίγει από νωρίς το πρωί, για καφεδάκι, έχει και ωραία τσιμπολογήματα για την περίπτωση που πεινάσεις. Τι άλλο να ζητήσεις;

Δον Κιχώτης
Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα, τηλ.: 210 4137016

Ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε πριν από χρόνια σε ατμοσφαιρικό café-bar, το οποίο –ρωτήστε όποιον Πειραιώτη θέλετε– μοιάζει να βρίσκεται εκεί… από πάντα. Ξύλινα πατώματα, πέτρινοι τοίχοι, μεγάλα παράθυρα που βλέπουν (εννοείται) στη θάλασσα, και μια υπέροχη ταρατσούλα με ακόμα πιο πανοραμική θέα που ενδείκνυται για καφεδάκια κάτω από τον ήλιο, τα μεσημέρια των Αλκυονίδων. Οι μουσικές ροκίζουν, αλλά δε λένε όχι και σε indie pop περάσματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v