Πού να πάμε στο πρώτο ραντεβού;

Μπιστρό, wine bar, café ή μπαράκι; Ιδού οκτώ ρομαντικά στέκια για όλα τα γούστα, που εγγυώνται το ιδανικό σκηνικό για το πρώτο ραντεβού.
Πού να πάμε στο πρώτο ραντεβού;
Έχετε κάνει την πρώτη γνωριμία και βρίσκεστε στο σημείο εκείνο που η ανταλλαγή των likes, τα αλλεπάλληλα μηνύματα και το ελαφρύ φλερτ οδήγησαν σε αυτό που μπορεί να γίνει η αρχή μιας σχέσης: Το πρώτο ραντεβού. Και το ερώτημα είναι: Πού θα πάτε για αυτή την πρώτη συνάντηση; Χρειάζεστε κάτι ρομαντικό, «ασφαλές» για να καλύπτει όλα τα γούστα (δεν γνωρίζετε ακόμα τι του/της αρέσει) αλλά να έχει και κάτι ιδιαίτερο. Μην ψάχνετε άλλο. Έχουμε οκτώ μέρη στο κέντρο της Αθήνας που αποτελούν σούπερ σκηνικό για τις ρομαντικές στιγμές που έπονται.

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ: 2110121099

Κινηματογραφικές τζαζ και σουίνγκ μουσικές. Μία φωτεινή vintage αίθουσα που μοιάζει να βγήκε από σαλονάκι των ‘50s. Μια μποέμ αυλή και τραπεζάκια στο ήσυχο πλακόστρωτο, σε περίπτωση που πετύχετε ανοιξιάτικο καιρό. Και μια ιστορία έρωτα που κρύβεται πίσω από το όνομα του μπαρ – δεν θα σας την πούμε, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ ή να ρωτήσετε τους ανθρώπους του Μπλε Παπαγάλου, και μετά την εξιστόρηση να έχετε ένα ωραιότατο ρομαντικό θέμα συζήτησης για να σπάσει ο πάγος. Τα ποτά στοιχίζουν 6€.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 2130417937

Το πιο ρομαντικό café της Πλάκας δεν περίμενε… μια ταινία του Παπακαλιάτη για να γίνει «σύμβολο» των πρώτων ραντεβού. Και μπορεί του Χριστόφορου να μην του πήγε όπως περίμενε το ρομαντικό τετ-α-τετ (εκεί ακούστηκε η γνωστή ατάκα «Αχ μωρέ… Είσαι λίγο μαλάκας!»), αλλά στην περίπτωσή σας, ευχόμαστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Το σκηνικό άλλωστε σας βοηθά ιδιαίτερα: Τα ειδυλλιακά σκαλάκια του πλακιώτικου στενού, τα πράσινα τραπεζάκια, τα λουλούδια στα βαζάκια, το τζάκι και η σπιτική αίσθηση της εσωτερικής σάλας, δύο ποτήρια κρασί και λίγη πορτοκαλόπιτα αλά Γιασεμί… και το γλυκό έδεσε.

Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.: 2105298922

Σαν κομψοί αριστοκράτες του Μεσοπολέμου που παίρνουν το απεριτίφ τους στο ξύλινο βαγόνι του Orient Express. Έτσι θα νιώσετε στο βαγόνι μπαρ του Τρένου στο Ρουφ, του μοναδικού τρένου στον κόσμο που έχει μετατραπεί σε καλλιτεχνικό στέκι. Ο χαμηλός φωτισμός, οι τζαζ μουσικές (που συχνά είναι ζωντανές) και τα ωραιότατα κοκτέιλ (δοκιμάστε το κατάλληλα βαφτισμένο για την περίσταση Fantastic Boyfriend με βότκα, καρύδα, λάιμ και βατόμουρο ή το Train Within με τζιν, βατόμουρο, τζίντζερ και λικέρ πορτοκάλι) είναι ένα μέρος του παζλ της βραδιάς. Μπορείτε να το συμπληρώσετε με περισσότερα κομμάτια, όπως μία παράσταση στο θεατρικό βαγόνι ή, τις Κυριακές του Φεβρουαρίου, με μια ξενάγηση στην Ιστορία του τρένου (8€ με απεριτίφ).

Ζάχαρη κι Αλάτι
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ: 2103801253

Τα μεταλλικά τραπεζάκια με τα κεράκια, οι βιεννέζικες σιδερένιες καρέκλες, το μωσαϊκό της γλυκύτατης αυλής με τα λουλούδια και το ατμοσφαιρικά φωτισμένο αρχοντικό εξαρχειώτικο σπίτι στον πιο όμορφο πεζόδρομο της περιοχής είναι μερικά από τα ατού αυτού του όμορφου μπιστρό. Τα υπόλοιπα κρύβονται στις καλές επιλογές κρασιών και άλλων ποτών που προσφέρει, καθώς και τα ελαφριά, όσο πρέπει γκουρμέ γεύματα ή γλυκά που ετοιμάζει, σε περίπτωση που θέλετε το ραντεβού σας να μην είναι ένα απλό ποτό.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Ελάχιστα ρομαντικοί και δεκτικοί στα παραμύθια να είστε, και αυτό το μαγαζάκι θα γίνει το αγαπημένο σας σημείο για τα μυστικά σας ραντεβού με την σχέση σας. Εδώ, στην ήσυχη γωνιά του Ψυρρή, θα βρείτε δύο ορόφους διακοσμημένους παραμυθένια, με θέμα που αλλάζει ανά περιόδους – για το Little Kook… μόλις τέλειωσαν τα Χριστούγεννα, και από τα μέσα Φεβρουαρίου επανέρχεται με νέα θεματική-έκπληξη. Επιλέξτε ένα τραπεζάκι στα πάνω δωματιάκια για πιο πριβέ συζητήσεις, και δοκιμάστε τις συγκλονιστικές εκδοχές της ζεστής σοκολάτας που ετοιμάζουν οι «μάγοι» της κουζίνας. Θα ήταν έγκλημα επίσης να μην μοιραστείτε ένα από τα φοβερά γλυκά – τα σοκολατένια κέικ είναι πάντα εγγύηση.

Heteroclito
Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, τηλ.: 2103239406

Μια ανάσα από το Σύνταγμα και τη Μητρόπολη, στη γωνιά ενός μικρού πεζοδρόμου, κρύβεται το πιο χαλαρό, ατμοσφαιρικό και funky wine bar του κέντρου. Το Heteroclito σερβίρει δεκάδες διαφορετικές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα που συνεχώς ανανεώνονται, έχει φιλικούς ανθρώπους που μπορούν να σας εξηγήσουν τα πάντα για τον οίνο, και συνοδεύει το κρασί σας με πιατάκια ημέρας – στο σύνολο δεν θα ξοδέψετε πάνω από 8-10€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι οι καπνίζοντες θα πρέπει να βολευτείτε στα έξω τραπεζάκια.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 210 3252396

Δεν είναι μόνο όμορφα διακοσμημένος, στο στιλ ενός αριστοκρατικού μπιστρό, ο εσωτερικός του χώρος. Κρύβει και ατόφια κομμάτια της αθηναϊκής Ιστορίας. Ο χώρος του Black Duck Garden bistro είναι στην ουσία ο κήπος που φύτεψε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία όταν ζούσε σε αυτό το κτίσμα, όσο χτίζονταν ακόμα τα Ανάκτορα (δηλαδή η νυν Βουλή). Σήμερα, τμήμα του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, το μπιστρό αποτελεί την πιο ατμοσφαιρική, όμορφη και εκλεπτυσμένη γωνιά γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, και σερβίρει καφέ, τσάι, συμπάθεια και brunch μέχρι τις 19.00 το απόγευμα – επομένως αποτελεί ιδανικό σημείο αν το ραντεβού σας δεν είναι βραδινό, αλλά ένας πρώτος «αναγνωριστικός» καφές.

Ipitou 
Ηπίτου 4, τηλ: 2103254575

Λιλιπούτειο και cozy, το Ipitou café bar βρίσκεται στη γωνία του πιο απρόσμενα μποέμ πεζόδρομου της Αθήνας, στις παρυφές της Πλάκας. Απλώνει καρέκλες με μαξιλαράκια κάτω από την θεατράλε τέντα και τα δεντράκια του πεζοδρόμου, βάζει χαλαρές μουσικές και συγκεντρώνει κόσμο που ξέρει ότι εδώ είναι το πιο χαλαρό μέρος για ποτάκι και κουβέντα. Το βράδυ, ετοιμάζει και ωραιότατα κοκτέιλ, τα οποία κυμαίνονται στα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v