Πού να βγω σήμερα;

Βρίσκεστε σε δίλημμα  βραδινής εξόδου; Έχουμε επτά σούπερ προτάσεις για κάθε γούστο και διάθεση.
Πού να βγω σήμερα;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η παρέα - συντροφιά είναι μάχιμη, και περιμένει από εσάς το εναρκτήριο «πάμε». Τι απαντάτε όμως στο «πού;».

Χμ.

Σας βγάζουμε από τη δύσκολη θέση και προτείνουμε επτά μπαράκια για κάθε γούστο και ακούσματα.

Για χορό

Lost and Found
Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5246564

Industrial και arty διακόσμηση στον χώρο, ξεσηκωτικές μουσικές στα ηχεία. Οι DJ’s που αναλαμβάνουν τα decks στο «Χαμένο» μπαράκι του Μεταξουργείου και μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες του ’20, του ’30 και του ’40, μέσα από swing, Charleston και rock’n’roll επιλογές. Το μπαρ πλημμυρίζει από κόσμο που χορεύει μέχρι το πρωί, ενώ κάθε μέρα θα πετύχετε και κάποιο χορευτικό event (δείτε εδώ τα προσεχή). Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Για ατμοσφαιρικό ποτάκι

Speakeasy

H εποχή της ποτοαπαγόρευσης αναβιώνει στην Αθήνα στο ατμοσφαιρικό αυτό υπόγειο μπαράκι το οποίο δεν έχει διεύθυνση και λειτουργεί ακριβώς στα πρότυπα των αμερικάνικων μαγαζιών της εποχής, δηλαδή να ανοίγει τις πόρτες του μόνο στους «μυημένους» και τους «συστημένους». Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκεται το κουδούνι του Speakeasy, σε μια είσοδο χωρίς σήμανση, ώστε να σας ανοίξουν και να κατεβείτε στον υπόγειο, ατμοσφαιρικό χώρο με τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Tip: βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις εισόδους των άλλων bars της οδού Λέκκα. To απλό ποτό κοστίζει 7€.

Για ωραίες μουσικές

Πραξιτέλους bar
Πραξιτέλους 33, τηλ: 2103224649

Μπαράκι – σήμα κατατεθέν στην εναλλακτική οδό της Αθήνας, το Πραξιτέλους μπλέκει μοναδικά «μαύρες» μουσικές και φτιάχνει soul/funk/hip hop χαρμάνια τα οποία ηχούν άψογα στα αυτιά μας και σε συνδυασμό με τον νεαρόκοσμο που μαζεύεται μέσα και έξω φτιάχνουν την τέλεια ατμόσφαιρα για χορό και socialiazing. Μην εκπλαγείτε όμως αν κάποια βραδιά ακούσετε και ολίγο Nick Cave ή Joy Division: το Πραξιτέλους αγαπά την καλή μουσική (ακόμα κι αν δεν είναι… μαύρη). Το ποτό κοστίζει 6€.

Για φλερτάρισμα

Dude
Καλαμιώτου 14

Μπαράκι με χαρακτήρα… Κοενικό, το Dude ευνοεί τις γνωριμίες μεταξύ των θαμώνων του, οι οποίοι στριμώχνονται στον στενόμακρο διάδρομο γύρω από την μεγάλη μπάρα. Βοηθούν και οι uptempo μουσικές, που κρατούν πάντα την ατμόσφαιρα σε σούπερ κεφάτα επίπεδα, καθώς και το γεγονός ότι το Dude είναι σχεδόν πάντα ασφυκτικά γεμάτο –οπότε υπάρχει πάντα πληθώρα επιλογών για νέες γνωριμίες. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Για ρομαντικές περιστάσεις

Galaxy Bar Athens
Hilton, τηλ.: 210 7281402

Μπαράκι για ειδικές classy περιστάσεις, το Galaxy στην ταράτσα του Hilton μπορεί να «τσιμπάει» αρκετά σε τιμές (15€ το ποτό δεν είναι και λίγα), όμως αποτελεί ιδανική επιλογή για μια κοσμοπολίτικη και ατμοσφαιρική έξοδο με το έτερόν σας ήμισυ. Η θέα από εδώ; Μοναδική: Η φωταγωγημένη Αθήνα απλώνεται κάτω από τα πόδια σας και «πιάνει» από Λυκαβηττό και Ακρόπολη μέχρι Υμηττό και θάλασσα. Οι μουσικές κινούνται σε χαλαρά επίπεδα εκτός και αν πάτε Παρασκευές και Σάββατα όπου γνωστοί Djs στήνουν πάρτι με ανεβαστικές μουσικές.

Για "σκληρές" καταστάσεις

Fox
Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ. 210 3466055

Κλασικό ροκ και μέταλ στέκι στο Γκάζι, με διακόσμηση που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα: εκατοντάδες αφίσες από θρυλικές ροκ και μέταλ μπάντες, industrial πινελιές, τραπέζια μπιλιάρδου και πορφυροί φωτισμοί. Η μουσική; Ό,τι θα ήθελε να ακούσει κάθε μεταλάς/ροκάς που... σέβεται τον εαυτό του από ένα μπαρ που σέβεται τους θαμώνες του: από Metallica και Slayer μέχρι Anthrax, Maiden, Metallica και Marilyn Manson. To απλό ποτό κοστίζει 7€ και η μπύρα 5€.

Για dance μουσικές

Dybbuk
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, τηλ.: 6957500651

Tο κολωνακιώτικο dance club άνοιξε για ακόμα μια σεζόν τις glam πύλες του, ανανεωμένο, όμως πιστό στον χαρακτήρα που το ανέδειξε σε ένα από τα καλύτερα after hours μαγαζιά της πόλης. Μαζί του φυσικά επιστρέφουν και όλοι οι Djs που φρόντισαν να ξεσηκώσουν κόσμο και κοσμάκη: Cj Jeff, Dj Angelo, George R, Agent Greg, Lefty D και πολλοί ακόμα συμμετέχουν και φέτος σε parties τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, και φυσικά εγγυώνται… κοπάνημα μέχρι πρωίας με tech house/techno/electro ήχους. Είσοδος με ποτό: 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v