Τα καλύτερα take away café στα Νότια Προάστια

Οι καλύτερες στάσεις για να απολαύσετε καφέ… to go στα Νότια Προάστια
Τα καλύτερα take away café στα Νότια Προάστια
Νωρίς το πρωί, πριν τη δουλειά, μετά τα ψώνια, το απόγευμα μετά το γραφείο… Η ιεροτελεστία του καφέ είναι κάτι που δεν αποχωριζόμαστε: Το αντίθετο, η αδυναμία μας σε έναν καλό εσπρέσο ανεβαίνει επίπεδα, όπως συμβαίνει και με την ποιότητα των café που μας τον σερβίρουν, ακόμη και «στα γρήγορα».

Αυτά τα γρήγορα (αλλά αρωματικά και πάντα ποιοτικά) καφεδάκια αναζητήσαμε και στα Νότια Προάστια, από την Καλλιθέα ως τον Άλιμο και από το Ελληνικό ως τη Γλυφάδα. Και τα βρήκαμε στις παρακάτω στάσεις, που ειδικεύονται στον φρεσκοαλεσμένο εσπρέσο και ετοιμάζουν καφέδες to go, αλλά διαθέτουν και όμορφους χώρους αν θελήσουμε να καθίσουμε για ένα σύντομο coffee break.

FLOCAFE Espresso Room  
Ελ. Βενιζέλου 151, Καλλιθέα, τηλ: 2109594545

Ένας διαφορετικός αέρας πνέει στο νέο FLOCAFE Espresso Room της Καλλιθέας. Άνοιξε πριν πολύ λίγο καιρό στο πλέον κεντρικό σημείο της περιοχής, και αμέσως έγινε το αγαπημένο μας σημείο για να παίρνουμε τον καθημερινό μας καφέ, πριν τη δουλειά, στο διάλειμμα, κατά τη διάρκεια του shopping ή κάθε φορά που μας έρχεται επιθυμία για καφεΐνη. Μας κέρδισε η ιδιαίτερη αισθητική του: Ένας απόλυτα industrial χώρος, στον οποίο, με το που μπαίνουμε, νιώθουμε την νεοϋορκέζικη urban street ατμόσφαιρα, αυτή που μέχρι τώρα μόνο σε σκηνές από ταινίες που διαδραματίζονται σε street espresso bars του Μανχάταν έχουμε δει. Μία ατμόσφαιρα μοντέρνα και οικεία, που δημιουργείται από το άρωμα του αλεσμένου καφέ, τη μουσική, τους barista που αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν τον τέλειο καφέ…

Στο FLOCAFE Espresso Room απολαμβάνουμε τρία μοναδικά χαρμάνια, διαφορετικά αλλά εξίσου γευστικά: Οι έμπειροι baristi ακολουθούν την διαδικασία παρασκευής με τα standards του World Barista Championship, και μας σερβίρουν το America Latina Selection 100% Arabica με την επίγευση κακάο και ξηρών καρπών, το έντονο και φρουτώδες African Earth από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta και το σπάνιο χαρμάνι Honduras Premium, που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα και μας αφήνει μια υπέροχη επίγευση μαύρης σοκολάτας και μελιού. Επιλέγουμε το αγαπημένο μας και το απολαμβάνουμε on the go, μετά τη δουλειά ή τα ψώνια, ή και στο σπίτι, αφού μπορούμε να αγοράσουμε το χαρμάνι της επιλογής μας, φρεσκοαλεσμένο σε ειδική συσκευασία, από το instore κατάστημα. Κι αν δεν έχουμε καν χρόνο να περάσουμε από εκεί, το FLOCAFE Espresso Room κάνει και delivery στο σπίτι ή τη δουλειά μας.

Bruno  
Γούναρη 41 & Αθανάτου, Γλυφάδα, τηλ: 2114054234

«Προσγειώθηκε» πρόσφατα από την πόλη του καφέ, τη Λάρισα, σε μια γειτονιά που διψά εξίσου για καφέ, αυτή της οδού Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα. Είτε take away, είτε στην σκεπαστή αυλίτσα του Bruno, δοκιμάζουμε κλασικό εσπρέσο ή καπουτσίνο με πλούσιο αφρόγαλα, αλλά και ιδιαίτερες «συνταγές», όπως το Brunoccino, το freddo πορτοκάλι και κανέλα ή την σοκολάτα bruna με μπανάνα. Συνδυάζονται ιδανικά με το carrot cake ή τις χορταστικές μπαγκετούλες για πρωινό ή για lunch break.

Coffeebrands
Λαμίας 17, Ελληνικό, τηλ: 2109931112

«Φρέσκια» άφιξη ελληνικής αλυσίδας καφέ από την Πάτρα, το Coffeebrands έχει το δικό του χαρμάνι εσπρέσο, και ετοιμάζει πολύ καλούς και οικονομικούς ζεστούς καφέδες με αυτόν ως πρώτη ύλη. Θα βρείτε επίσης και ωραία σοκολάτα viennois, καθώς και τσάι coffeebrands ή γρανίτες σε πολλές γεύσεις.

Ristretto
Αθανάτου Κωνσταντίνου 22, Γλυφάδα, τηλ: 2109603808

Σε αυτή την φιλόξενη και όμορφα διαμορφωμένη γωνιά της Γλυφάδας, θα «ανεφοδιαστείτε» με γερές δόσεις καφεΐνης, όχι μόνο με κλασικό εσπρέσο, αλλά και με κρύες εκδοχές του με ωραίες γεύσεις που ετοιμάζουν οι εξειδικευμένοι baristi, όπως αμύγδαλο, φουντούκι, φράουλα, καραμέλα και σοκολάτα. Τις ίδιες γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και στην ωραία bitter σοκολάτα ρόφημα, ενώ αν το επισκεφθείτε νωρίς το πρωί, θα βρείτε και ζεστές-ζεστές τυρόπιτες και λουκανικόπιτες. Στα συν, και οι τρεις μοναδικές γεύσεις τσαγιού: Λευκός Άγγελος με κανέλα και εσπεριδοειδή, Μικρός Πρίγκιπας με μήλο, σταφύλι, φράουλα και ιβίσκο και Φωτιά με μήλο, κανέλα, ανανά, τριαντάφυλλο, κόκκους κακάο, γλυκάνισο και ροζ πιπέρι.

Mikel
Λεωφόρος Ποσειδώνος 63, Άλιμος

Η γνωστή αλυσίδα καφέ ανεφοδιάζει με το αγαπημένο μας ρόφημα και την παραλιακή περαντζάδα του Αλίμου, εκεί όπου θα καθίσετε στα χαριτωμένα τραπεζάκια με θέα την Ακτή του Ήλιου ή θα πάρετε πακέτο ωραίο εσπρέσο romano, cappuccino mikelo για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων (περιέχει ζαχαρούχο γάλα) και νέες ιδέες όπως το ρόφημα Georgia με σοκολάτα και παγωτό φράουλα ή τον σπέσιαλ μεξικάνικο καφέ με εσπρέσο, σιρόπι σοκολάτα, κανέλα, σαντιγύ και κρέμα γάλακτος. Μαζί με τον καφέ, μία φέτα κέικ καταφθάνει κερασμένη.

Black Sugar  
Δ. Γούναρη 80, Γλυφάδα, τηλ: 2109647176

Από τα αγαπημένα… pit stop των ντόπιων για την πρωινή (και όχι μόνο) καφεΐνη στη Γλυφάδα, το Black Sugar ετοιμάζει ροφήματα από φρεσκοαλεσμένο καφε – από εσπρέσο και καπουτσίνο μέχρι λάτε, μακιάτο, κρύο φίλτρου, ελληνικό και ιρλανδέζικο. Ωραιότατα milkshakes και smoothies φροντίζουν να μας γεμίσουν με ενέργεια, ενώ για πρωινό τσιμπολόγημα θα βρείτε και ιδιαίτερη τυρόπιτα με έμενταλ ή γαλλική σφολιάτα με λουκάνικο. Ο χώρος, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια σύντομη στάση και να απολαύσετε εκεί τον καφέ σας, είναι εκλεπτυσμένος, ατμοσφαιρικός και cosy.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v