5 μπαράκια για το πρώτο ποτό του Σαββάτου

Πέντε διευθύνσεις για το πρώτο χαλαρό απογευματινό ποτάκι του Σαββάτου, ώστε να ξεκινήσετε το βράδυ σας παρεΐστικα και οικονομικά.
5 μπαράκια για το πρώτο ποτό του Σαββάτου
Έχετε κανονίσει θέατρο ή σινεμά; Ετοιμάζεστε για κάποιο πάρτι, για μια συναυλία ή για clubbing; Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας για το σαββατόβραδο, δεν μπορεί να ξεκινήσει ιδανικά, παρά με ένα ποτάκι για… προθέρμανση. Αλλά μιας και σας περιμένει συνέχεια, σκεφτήκαμε πως θέλετε κάτι χαλαρό, αλλά και οικονομικό για να μην ξοδέψετε πολλά πριν την «κύρια» έξοδό σας. Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε τα παρακάτω μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας, που μας σερβίρουν οικονομικό αλκοόλ από νωρίς το απόγευμα.

Ο Μπαμπάς  
Φαλήρου 53, Κουκάκι, τηλ. 215 5505565

Στις άνετες μπάρες του, στα ξύλινα σκαμπό του και κάτω από τις γυμνές λάμπες του, ο Μπαμπάς μας σερβίρει από νωρίς φθηνά ποτά στα 5€ και μπύρες από 2,50€, και τις συνοδεύει με ωραίες funky μουσικές. Θα πετύχετε επίσης εκθέσεις φωτογραφίας ή και κάποιο έκτακτο, χαλαρό live jazz session.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ.: 211 2145079

Το πιο χαλαρό και παρεΐστικο στέκι στο Θησείο βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος, διαθέτει ωραία «χειροποίητη» διακόσμηση από κασέτες και βινύλια, μωσαϊκό στο πάτωμα, DJs που παίζουν από βρετανική ροκ μέχρι ‘90s hits σε ένταση όμως κατάλληλη για το απαραίτητο κουβεντολόι και μπάρα που σερβίρει καθαρότατα και οικονομικότατα ποτά στα 5€. Τι άλλο θέλετε για να ξεκινήσει τέλεια το σαββατόβραδο;

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801380
Έχει τα φθηνότερα κοκτέιλ της Αθήνας, και αυτό είναι από μόνο του λόγος να ξεκινήσουμε τη βραδιά μας εδώ. Στον παρεΐστικο χώρο του Κόκκινου Λωτού με τους κατακόκκινους τοίχους και την εξωτική διακόσμηση απολαμβάνουμε ανεβαστικές μουσικές και μοχίτο με λιγότερα από 5€, και τα τσουγκρίζουμε στο απόλυτο πολυσυλλεκτικό εξαρχειώτικο περιβάλλον, ό,τι πρέπει για να εγκαινιάσουμε το βράδυ με δόσεις αλκοόλ χωρίς να αδειάσουμε από νωρίς την τσέπη.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 2107019530

Οι τιμές των κοκτέιλ της Αρbarόριζας δεν πάνε πίσω: Η πιο οικονομική διεύθυνση του Παγκρατίου βρίσκεται στην πιο hot πλατεία της περιοχής, διαθέτει ζεστό παιχνιδιάρικο εσωτερικό χώρο αλλά και τραπεζάκια που θυμίζουν καφενείο στο πλακόστρωτο, αν ο καιρός το επιτρέπει. Μας ετοιμάζει δε κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα όπως το τσίπουρο, η ρακή, το ούζο, η ρετσίνα και η μαστίχα, σε τιμές που ξεκινούν από τα 4,50€ μόλις. Θα βρείτε επίσης ωραιότατα τσιμπολογήματα για να τα συνοδεύσετε, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 3-4€.

Kiki de Grece  
Πεζόδρομος Ηπίτου και Βουλής 38, τηλ: 2103211279

Ο πιο urban μποέμ πεζόδρομος του κέντρου κρύβει ένα wine bar γλυκύτατο, ατμοσφαιρικό και οικονομικό. Η Κική ανοίγει τις πόρτες της από το μεσημέρι κάθε Σάββατο και σερβίρει ωραιότατες επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, μαζί με τσιμπολογήματα όπως κροστίνι, αραβικά πιτάκια, πίτες ή σούπες ημέρας και ελληνικό club sandwich. Πολύ καλή είναι και η ποικιλία γευσιγνωσίας με τρία ελληνικά τυριά και τρία είδη μελιού – υπολογίστε περί τα 8-10€ για ποτήρι κρασί και τσιμπολόγημα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v