4 υπέροχες ιδέες για σινεμά και ποτό

Αυτό το Σάββατο, βλέπουμε τέσσερις από τις πιο φρέσκες και πιο πολυσυζητημένες ταινίες και συνεχίζουμε με ποτό σε ισάριθμα αγαπημένα μπαράκια.
4 υπέροχες ιδέες για σινεμά και ποτό
του Γιώργου Κόκουβα

Ο Ταραντίνο τα πίνει μαζί μας στο Γκάζι, ο Μπραντ Πιτ και ο Ράιαν Γκόσλινγκ σουλατσάρουν στην Πανόρμου, η Κέιτ Μπλάνσετ τριγυρνά στο αθηναϊκό κέντρο και ένας ολόκληρος γαλαξίας ετοιμάζεται για σφηνάκια στο Χαλάνδρι. Ιδού τέσσερις από τις καλύτερες επιλογές που έχετε για σινεμά αυτό το σαββατόβραδο, καθώς και τέσσερα κορυφαία μπαράκια στις αντίστοιχες γειτονιές, για να ολοκληρώσετε τη βραδιά με απολαυστικό ποτάκι.

Ταραντίνο στο Γκάζι

Η ταινία: Ο Κουεντίν Ταραντίνο επιστρέφει με την όγδοη ταινία του, τους «Μισητούς 8», άλλο ένα χορταστικό (και μάλιστα τρίωρο) παιχνίδι του πάνω στα είδη με την αισθητική του γουέστερν. Με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ και Τιμ Ροθ υπό τις μουσικές του Ένιο Μορικόνε.
Info: Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι), ώρες 18.00 και 21.30, εισιτήριο 8€
Και μετά για ποτό...: Στην αντίπερα όχθη της πλατείας, εκεί όπου το Gazi College (Περσεφόνης 53, τηλ: 2103422112) κάνει… σεμινάρια bartending και καλής διάθεσης, σερβίροντας κοκτέιλ που δεν ξεπερνούν τα 7-8€, σε ωραίο περιβάλλον, κατάλληλο για σινε-αναλύσεις αλλά και γνωριμίες χάρη στις μεγάλες μπάρες και τις παρέες που μπλέκονται η μία με την άλλη.  

Big Short στον Δαναό

Η ταινία: Μια ομάδα outsider χρηματιστών καταλαβαίνει πριν από μια περίπου δεκαετία ότι επίκειται οικονομικό κραχ και προσπαθούν να χειριστούν τις εξελίξεις επιδέξια. Πρόκειται για αστεία σάτιρα με σύγχρονη θεματολογία, και ένα σούπερ ανδρικό καστ – τους Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρίστιαν Μπέιλ και Στιβ Καρέλ.
Info: Δαναός (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι), ώρες 20.00 και 22.30, εισιτήριο 8€
Και μετά για ποτό...: Στο Metropolis (Λαρίσης 49, Αμπελόκηποι, τηλ: 2112105319), το πιο σινεφίλ και καλλιτεχνικό στέκι της γειτονιάς (το όνομα όπως και η διακόσμηση είναι αναφορές στο αριστούργημα του Φριτς Λανγκ), εκεί όπου αράζουμε στα ξύλινα τραπέζια και απολαμβάνουμε καλή μουσική και ποτά στα 5,50€ ή κοκτέιλ στα 7€.

Star Wars στο Χαλάνδρι

Η ταινία: Το πρώτο μέρος της τρίτης τριλογίας του Πολέμου των Άστρων κάνει ρεκόρ εισπράξεων και προσφέρει ατόφια κινηματογραφική sci-fi διασκέδαση σε μυημένους και μη στο σύμπαν της θεατές. Την νέα περιπέτεια σε έναν «γαλαξία πολύ πολύ μακριά» σκηνοθετεί ο Τζ. Τζ. Άμπραμς.
Info: Αίγλη (Λ. Πεντέλης 98, Χαλάνδρι), ώρες 17.15, 20.00, εισιτήριο 8€
Και μετά για ποτό...: Θα πάμε στο Snatch (25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106891262), το πιο ροκ, ανεπιτήδευτο και φιλικό μπαράκι της περιοχής, σε μια ήσυχη γωνιά στα πέριξ της πλατείας. Εδώ, στα βαριά τραπέζια (που στην πραγματικότητα είναι… πόρτες) απολαμβάνουμε ωραία μπλεγμένες ροκ μουσικές τσουγκρίζοντας χορταστικά κοκτέιλ, όπως το Spicy Papa με ρούμι, passion fruit και καυτερή πιπεριά (στην ουσία… διπλό κοκτέιλ) στα 10€.

Η Κάρολ… στην Έλλη

Η ταινία: Δύο γυναίκες ερωτεύονται στην Νέα Υόρκη του ’50, και η «παράνομη» σχέση τους γίνεται αφορμή για εκβιασμούς, road trip και συγκινητικές στιγμές, με ωραία σκηνοθεσία από τον Τοντ Χέινς και υπέροχες ερμηνείες για Όσκαρ από τις Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα.
Info: Σινέ Έλλη (Ακαδημίας 64, κέντρο), ώρα 20.00, εισιτήριο 7€
Και μετά για ποτό...: Στο The Trap (Όθωνος 10, τηλ: 2103215561), το ολοκαίνουριο μπαράκι σε μια στοά του Συντάγματος, που είναι μικρό, αλλά θαυματουργό: Διαθέτει κλασική, old school διακόσμηση και φιλοσοφία, λίγα δερμάτινα καναπεδάκια και σκαμπό στην μπάρα, και σερβίρει καθαρά ποτά, ζωντανεύοντας άλλη μια, μέχρι τώρα ανεξερεύνητη, γωνιά του αθηναϊκού κέντρου.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v