Σούπερ ιδέες για Φώτα στην Αθήνα

Όλα όσα θα συμβούν την πρώτη Τετάρτη του χρόνου στην πόλη, για να ξέρετε τι θα (πρωτο)κάνετε την δεύτερη αργία του 2016.
Σούπερ ιδέες για Φώτα στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Κι αν δεν σας βάλαμε σε πειρασμό για μονοήμερη εκδρομή δεν θα πτοηθούμε. Έχουμε άλλες τόσες προτάσεις για να κάνετε Θεοφάνεια στην Αθήνα, και να κρατήσετε τα λεφτά για τα τριήμερα που έρχονται.

Το πρωί…

Ξεκινήστε μια βόλτα στις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας –την Πλάκα, το Θησείο, το Μοναστηράκι ή το Μετς– σταματώντας για αχνιστό καφεδάκι κάθε φορά που χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τις ωραιότερες χειμωνιάτικες διαδρομές στην πόλη.

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στα τριπλά άξελ και τα τόλουπ, στα παγοδρόμια που έχουν στηθεί ανά την Αθήνα (και τα οποία έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά εδώ). Σημειώστε ότι στο παγοδρόμιο του Μεγάρου, που θα είναι την Τετάρτη ανοιχτό 11.00-23.00, μπορείτε πριν ξεκινήσετε να κάνετε ένα 15λεπτο μάθημα για αρχαρίους (χωρίς ραντεβού) πληρώνοντας μόνο 10€.

Αν έχετε πιτσιρίκια στην παρέα σας, παρατείνετε το μαγικό κλίμα των γιορτών και πηγαίνετε μαζί τους να δείτε τον παραμυθένιο Μάγο του Οζ στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Η παράσταση ξεκινά στις 12.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 11€ έως 13€. Περισσότερες πληροφορίες έχουμε εδώ.

Το μεσημέρι…

Τον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Βαγγέλη Κορακάκη φιλοξενεί στη σκηνή του το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» (Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα) στις 15.00. Θα μας πει τραγούδια δικά του, αλλά και πολλά από τα καλύτερα λαϊκά άλλων δημιουργών. Μαζί του ο Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι-τραγούδι), η Ανατολή Μαργιόλα (τραγούδι), ο Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν) και ο Γιώργος Φουντούκος (κιθάρα). Η είσοδος κοστίζει 5€ κατ’ άτομο σε τραπέζι ή 3€ στο μπαρ.

Το απόγευμα…

Άλλη μια υπέροχη παράσταση για τα πιτσιρίκια σας ξεκινά στις 17.30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Είναι ο Θησέας, Ο Βασιλιάς Της Αθήνας, η νέα παραγωγή του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιάς ParaMana Puppet Theatre. Η παράσταση έχει διάρκεια 45 λεπτά, και απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 12 ετών. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€.

Το βράδυ…

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επιστρέφει Ηπείρου και Αχαρνών, στη σκηνή του Κυττάρου μετά από πολλά πολλά χρόνια, παρέα με την Ελένη Βιτάλη και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ με ποτό (φιάλη ανά 4 άτομα σε τραπέζι 140€). Περισσότερα έχουμε εδώ.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Αλέξανδρος Ορφανός ανεβαίνουν στη σκηνή του Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός) με ένα πιάνο και ένα Hammond, για μια Lost in Jazz βραδιά. Η παράσταση ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος κοστίζει 10€ με ένα ποτήρι κρασί.

Η Αγγελική Ζήκα μας ταξιδεύει σε «Βραδινά Δρομολόγια» από την σκηνή του Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή) σε μια μουσική βραδιά με τρομπέτες, κιθάρες, μπουζούκι και ακορντεόν. Το Live ξεκινά στις 21.30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 5€.

Μήπως προτιμάτε θέατρο; Το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας δίνει την Τετάρτη στη Στέγη την τελευταία παράσταση των πολυσυζητημένων Καραμάζοφ –μιας παράστασης-έπους, 5ωρης διάρκειας και αυστηρώς ακατάλληλης για ανηλίκους. Κλείστε μόνο έγκαιρα τα εισιτήριά (στα 15€) σας, γιατί το sold out είναι κοντά. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ.

Η ομάδα BandaLoud παρουσιάζει στον Σταυρό του Νότου Plus (Φραντζή 14, Νέος Κόσμος) μια μαύρη, κατάμαυρη μουσικοθεατρική κωμωδία με τίτλο Το Ριγέ Φουστάνι και θέμα τους ανθρώπους στην εποχή της κρίσης. Η παράσταση ξεκινά στις 22.30 και διαρκεί 160 λεπτά γεμάτα μουσική και γέλιο, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ με ποτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v