Η πρώτη έξοδος του 2016: Ποδαρικό με 80s ξεφάντωμα

Αυτό το Σάββατο ντυνόμαστε ζεστά, απολαμβάνουμε ζεστό καφεδάκι και νόστιμους μεζέδες στην Αθήνα και ξεφαντώνουμε με Πωλίνα, Μπίγαλη και Χαριτοδιπλωμένο.
Η πρώτη έξοδος του 2016: Ποδαρικό με 80s ξεφάντωμα

Μπορεί το ποδαρικό για το 2016 να έγινε ήδη με πρωτοχρονιάτικα πάρτι σε σπίτια και μπαράκια, μπορεί κάποιοι εξ ημών να μην έχουν ακόμα συνέλθει από το Hangover της 1ης Ιανουαρίου, όμως το πρώτο Σάββατο του 2016 είναι μια (ακόμα) αφορμή για να βγούμε και να περάσουμε όμορφα.

Ακόμα και με το θερμόμετρο  εναντίον μας.

Πώς θα ζεσταθούμε λοιπόν; Με χαλαρό καφεδάκι σε αγαπημένα στενάκια της πόλης, νόστιμες γεύσεις και μπόλικο χορό με… Κατερίνες, Μελισσούλες και Πους Απς.

Καφεδάκι στην Πλάκα

Αγαπημένη περιοχή για βόλτες και αχνιστό καφεδάκι, η Πλάκα μας φιλοξενεί στα στενάκια της για το πρώτο Σάββατο του 2016. Πρώτη μας επιλογή φυσικά το γραφικό και πολυφωτογραφημένο Γιασεμί. Λόγω κρύου, αφήνουμε προς το παρόν τα κλασσικά του τραπεζάκια που παρατάσσονται στα σκαλοπάτια και πορευόμαστε προς την όμορφη εσωτερική του σάλα. Με μαρμάρινα τραπεζάκια που ζεσταίνονται από το ολόλευκο τζάκι που δεσπόζει στο βάθος και σε συνδυασμό με την νοσταλγική διακόσμηση, τα ζεστά ροφήματα, τα κεράκια στα τραπέζια και την σπιτική πορτοκαλόπιτα-θρύλο του μαγαζιού, μπορούμε να πούμε ότι ακόμα ένας χειμώνας θα «μυρίζει» γιασεμί.

Τσιμπολόγημα μακριά από τον τουρισμό

Η περιοχή της Πλάκας δεν ενδείκνυται για γευστικές απολαύσεις αν παρασυρθούμε από τα «come inside souvlaki» των μαγαζιών. Όμως όντας… ντόπιοι ξέρουμε προς τα πού μπορούμε να κατευθυνθούμε για καθωσπρέπει γεύσεις. Παλιά μη τουριστική Πλάκα στα καλύτερά της, το ιστορικό «Καφενείο» σε μια ήσυχη γωνιά της μας καλωσορίζει με χαμόγελο, καλό φαγητό, κρασί και ζεστό περιβάλλον. Την παράσταση κλέβει η παρεΐστικη σάλα του με τους πέτρινους τοίχους, το τζάκι και τα ξύλινα τραπέζια με τα κεντήματα, στα οποία καταφθάνουν εξαιρετικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, ρολό χοιρινού με σάλτσα πορτοκάλι και κάστανα, πατάτες που σιγοψήνονται στο τζάκι, χύμα κρασί σε μεγάλη ποικιλία και υπέροχες γλυκές δημιουργίες, όπως το παραδοσιακό ρυζόγαλο και η δική τους εκδοχή πανακότας. Για πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μελισσούλες στο Κύτταρο

Αφού επιστρέψουμε σπίτι για τη μεσημεριανή μας σιέστα και χουχούλιασμα με τέρμα το καλοριφέρ, επιστρέφουμε δριμύτεροι λίγο μετά τις 21.00 με κατεύθυνση προς Αχαρνών. Εκεί, το Κύτταρο φιλοξενεί για ακόμα μια φορά το 80s Party του με Πωλίνα, Μπίγαλη και Χαριτοδιπλωμένο σε ένα άνευ προηγουμένου ποτ-πουρί από αγαπημένες επιτυχίες των τριών καλλιτεχνών που μεσουρανούσαν εκείνη την περίοδο στα ελληνικά – και ξένα – τσαρτς. Lost in the night, Τρέλες στις Σεϋχέλλες, Ρίνα Κατερίνα, Μελισσούλα, Boeing 747 και πολλά ακόμα τραγούδια υπόσχονται non stop χορό και νοσταλγία. Η είσοδος κοστίζει 10€ ενώ η φιάλη κοστίζει 120€, ανά 4 άτομα. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v