6 πανέμορφα café στο Κολωνάκι

Έξι ωραία café στο Κολωνάκι, για να χουχουλιάσουμε με αχνιστό καφέ, ονειρεμένη σοκολάτα και φοβερά γλυκίσματα αυτόν τον χειμώνα.
6 πανέμορφα café στο Κολωνάκι
του Γιώργου Κόκουβα

Παραδεισένια ζεστή σοκολάτα και κολασμένα γλυκά. Σπάνιο αρωματικό τσάι και αχνιστοί καφέδες. Υπέροχες κις λορέν και άρωμα από παλιά Αθήνα – ενίοτε και από παλιό Παρίσι. Το Κολωνάκι κρύβει ωραία μυστικά στις πιάτσες του, από χαμηλά, στη Σόλωνος, μέχρι τον πολύβουο πεζόδρομο της Χάρητος, όπου ανακαλύπτουμε ωραία café για να χουχουλιάσουμε αυτόν τον χειμώνα.

Πορτατίφ  
Σίνα 21, τηλ: 2103621866

Παριζιάνικος αέρας, άρωμα φρεσκοψημένου κρουασάν, γεύση από αχνιστό καφέ και αρωματικό τσάι, και μια οπτική πανδαισία από παραμυθένια γλυκίσματα. Το Πορτατίφ… άναψε στο Κολωνάκι και μας άνοιξε την όρεξη για καρυδάτα κέικ, λαχταριστά τσιζκέικ, υπέροχες λεμονόπιτες και ωραιότατα μιλφέιγ. Τα απολαμβάνουμε στον όμορφο εσωτερικό χώρο ή στο μικρό ρομαντικό πατάρι – τα γλυκά κυμαίνονται μεταξύ 1,50 και 3€.

Ντεμοντέ  
Χάρητος 44, τηλ: 2107232525

Άλλο ένα νοσταλγικό μπιστρό με άρωμα παλιάς Αθήνας θέτει υποψηφιότητα για αγαπημένο κολωνακιώτικο στέκι για καφέ. Το Ντεμοντέ μας καθίζει στις φερ φορζέ καρεκλίτσες και τους καναπέδες της γιαγιάς από τις 10 το πρωί, για να δοκιμάσουμε αρωματικό τσάι, φοβερή ζεστή σοκολάτα και ωραίες κις, χειμωνιάτικες σούπες και χειροποίητες κρέμες. Σημειώστε ότι το Ντεμοντέ αγαπά τα κατοικίδιά σας, αλλά όχι τα πακέτα με τα τσιγάρα σας.

Το Τσάι  
Λυκαβηττού και Αλ. Σούτσου 19, τηλ: 2103388941

Η αγαπημένη και αναμφισβήτητα πιο ψαγμένη τσαγερί του κέντρου ανανεώθηκε και μας προσκαλεί στον όμορφο χώρο της για την ιεροτελεστία του τσαγιού. Το Τσάι είναι πλέον μια όαση φτιαγμένη από ανοιχτόχρωμο ξύλο, με ατμοσφαιρικούς κρυφούς φωτισμούς και πάγκους που προσφέρονται για τσάι, συμπάθεια, αλλά και ηρεμία, για όσους θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να δουλέψουν στο laptop τους. Φυσικά, μπορείτε να προμηθευτείτε και τις σπάνιες ποικιλίες τσαγιού για το σπίτι, οι οποίες σερβίρονται εδώ στα κατάλληλα σκεύη και με τις κατάλληλες οδηγίες για να τα απολαύσετε όπως πρέπει.

Petite Fleur  
Ομήρου 44, τηλ: 2103613169

Εγγυημένη επιλογή για όσους αναζητούν ονειρεμένη ζεστή σοκολάτα, την οποία θα απολαύσουν σε παραμυθένιο σκηνικό, σαν να βρίσκονταν σε μπιστρό της Μονμάρτης: Το Petite Fleur είναι μια μικρή όαση γεμάτη νοσταλγικά διακοσμητικά στοιχεία, πικάπ, λουλούδια, τζαζ ήχους και αρώματα σοκολάτας, τσαγιού και σπιτικού κέικ, στα οποία δύσκολα θα αντισταθείτε.

Philos Athens  
Σόλωνος 32, τηλ: 2103619163

Ο πιο καλαίσθητος και sui generis πολυχώρος του Κολωνακίου διαθέτει ένα όμορφο, κομψό café diner στο ισόγειου του γοητευτικού κτιρίου όπου στεγάζεται, και στους υπόλοιπους ορόφους φιλοξενεί design αντικείμενα, διακοσμητικά είδη, μοδάτα ρούχα και άλλα καλούδια που μπορείτε να αγοράσετε. Στο café, το μεσημέρι σερβίρονται ζεστά πιάτα, ομελέτες, σάντουιτς αλλά και γλυκίσματα (περί τα 5-7€), καθώς και καφές (2,50-3,50€), φρέσκοι χυμοί, κρασί και detox νερό.

The Dark Side of Chocolate  
Σόλωνος 49, τηλ: 2103392348

Η λιλιπούτεια σοκολατερί στην καρδιά της Αθήνας διαθέτει έναν ιδιοκτήτη που αγαπά την σοκολάτα και φέρνει σπάνιες ποικιλίες από το εξωτερικό, για να τις παντρέψει με ελληνικά μυρωδικά. Το αποτέλεσμα: Κολασμένα σοκολατάκια που μπορείτε να προμηθευτείτε και για το σπίτι, ή να τα συνδυάσετε επί τόπου με απίστευτη ζεστή σοκολάτα και ένα καλό βιβλίο στα λίγα τραπεζάκια του ατμοσφαιρικού χώρου με την τζαμαρία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v