5 σούπερ αθηναϊκά μπαράκια για χορό

Θέλετε να χορέψετε; Έχουμε πέντε διευθύνσεις που θα σας βάλουν στον χορό, είτε με 90s μουσικές, είτε με swing μελωδίες είτε με electronic ακούσματα.
5 σούπερ αθηναϊκά μπαράκια για χορό
της Ηρώς Κουνάδη

Δε λέμε, τέλεια τα κοκτέιλ, καταπληκτικά και τα «καθιστά» μπαράκια για τα απογεύματα που θέλουμε να τα π(ι)ούμε με την παρέα, αλλά –μέρες που είναι– θέλουμε να χορέψουμε. Κόντρα στο κλισέ που λέει πως ο κόσμος στην Αθήνα δεν χορεύει πια, ψάξαμε, ρωτήσαμε και βρήκαμε πέντε σούπερ χορευτικά μπαράκια που δεν θα σας αφήσουν στιγμή καθιστούς. Κάποια με 90s ύμνους που αγαπήσαμε μικροί, άλλα με swing και rock’n’roll και άλλα με electronic α λα Chemical Brothers. Διαλέγετε και… μπαίνετε στον χορό.

Πλυντήριο
Κολοκυνθούς 30 και Λεονάττου 5-7, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 8218867


Τα trash 80s και 90s πάρτι που διοργανώνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο είναι πλέον θρυλικά (και μας αφήνουν να κουτσαίνουμε μία ολόκληρη μέρα μετά κάθε φορά, αλλά χαλάλι τους) ενώ εκτός αυτών οι πολυσυλλεκτικές μουσικές του κινούνται με την ίδια άνεση από την funk στη house και τα drum’n’bass ακούσματα. Ο κόσμος χορεύει ασταμάτητα, ειδικά από κάποια ώρα και μετά, ανάμεσα σε παλιά πλυντήρια, «ανακυκλωμένα» ξύλινα παντζούρια που μεταμορφώνονται σε τραπεζάκια, αμπαζούρ βγαλμένα από γαλλικό μπουντουάρ, και μερικές… απλωμένες μπουγάδες. Κερασάκι στην τούρτα: οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5,50€ για το απλό ποτό.

Φουάρ
Μητροπόλεως 72 (είσοδος από Χριστοπούλου 6), τηλ.: 210 3211381



Αν έχετε δει μόνο το κεντρικό μπαρ του Φουάρ, αυτό με τη γυάλινη οροφή, τα τραπεζάκια του εστιατορίου και τις φορτωμένες κοκτέιλ μπάρες, πιθανότατα κοιτάζετε αυτές τις γραμμές απορημένοι. Να εξηγήσουμε, λοιπόν: Το πολυσύχναστο και ιδιαιτέρως αγαπητό Φουάρ έχει ένα δεύτερο, «μέσα» stage που στεγάζει μερικά από τα πιο επιτυχημένα από χορευτικής άποψης πάρτι της πόλης. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται τα 80s/90s electronica, όπου χορεύουμε υπό τους ήχους των Beastie Boys και των Chemical Brothers μεταξύ πολλών άλλων. Δεν είναι, βέβαια, μόνο αυτά –πάρτε μια γεύση από το πρόγραμμα, εδώ.

4711
Λεωφόρος Κηφισίας 101 και Σίνα, Μαρούσι, τηλ: 2106196769, 6936513931



Παρασκευές και Σάββατα, σε ένα από τα πρώτα στέκια που άνοιξαν τον χορό του live clubbing, ο Διονύσης Σχοινάς μας θυμίζει τις καλύτερες 90s επιτυχίες και μας δίνει ρυθμό με τα ολοκαίνουρια hits του συνήθους υπόπτου Φοίβου, με τον οποίο ξανασυνεργάζεται μετά από πολλά χρόνια. Μαζί του, ο Κώστας Λαϊνας, η Ειρήνη Ζέη και ο Dj Andre, σε έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο που προδιαθέτει για πάρτι. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 23.30, η απλή φιάλη στοιχίζει 130€ ανά τέσσερα άτομα, ενώ ισχύει και φοιτητική προσφορά με φιάλη στα 120€ ανά έξι άτομα.

Blue Fox
Ασκληπιού 91, Εξάρχεια, τηλ.: 6942487225


Φωτό: Swingingreece.com

Πασίγνωστο και πολυαγαπημένο, το μπαράκι-χρονομηχανή της Ασκληπιού μας μεταφέρει πίσω στα 50s και στα 60s, μέσα από αντίστοιχες μουσικές και παράλληλα αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά μαγαζιά που τιμούν με την… ψυχή τους το rock and roll, το surf, το boogie woogie, τη 60s soul, το swing και το jive. Εδώ θα βρείτε pin up κορίτσια να χορεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ζευγάρια να κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες και τύπους με χαβανέζικα πουκάμισα και μπριγιαντίνη που «φωνάζει» rockabilly. To απλό ποτό κοστίζει 6,50€.

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099



Χαλαρό, με καφεδάκια και κοκτέιλ από το πρωί μέχρι το βράδυ, κεφάτο και χορευτικό αργότερα, χάρη στους προσκεκλημένους DJs που αναλαμβάνουν συχνά πυκνά τα decks του. Αυτήν την εβδομάδα, για παράδειγμα, θα χορέψουμε υπό τους ήχους των μουσικών που διαλέγουν ο Γιάννης “The Proof” Στεφανάκος (την Τρίτη 29/12) και ο Κωστής Μαραβέγιας (την Τετάρτη 30/12). Ορισμένα swing parties και events είναι πάντα στη μηνιαία διάταξη, ενώ οι funk μουσικές φτιάχνουν ατμόσφαιρα τις υπόλοιπες μέρες. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα δε κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v