Τα δωρεάν του Δεκεμβρίου: 10 καλά νέα

Ταινίες, πάρτι, βραδιές φλαμένκο, σεμινάρια, εκθέσεις και ένα σωρό άλλα ωραία και εντελώς δωρεάν πράγματα συμβαίνουν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.
Τα δωρεάν του Δεκεμβρίου: 10 καλά νέα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν φέρνει μόνο χριστουγεννιάτικα τριήμερα μαζί του ο Δεκέμβρης. Φέρνει και Star Wars, και ωραία πάρτι, και προβολές ταινιών, και καφεδάκια με θέα την Ακρόπολη, και ενδιαφέροντα σεμινάρια, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα –και εντελώς δωρεάν.

Ο Πόλεμος των Άστρων ζωντανεύει στο Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3, τηλ.: 210 3425335
Από 3 έως 13 Δεκεμβρίου

O "Πόλεμος των Άστρων" αλλάζει πλανήτη και προσγειώνεται στο κέντρο της Αθήνας. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας, η Δύναμη Ξυπνά μέσα στο κτίριο του Ρομάντσο και ο Darth Vader περιμένει τους επισκέπτες ντυμένος στα μαύρα, έτοιμος για αναμέτρηση.



Εικονογράφοι, comic artists, set designers, tattoo artists, γραφίστες, street artists και screen printers θα δώσουν ένα αποκλειστικό έργο και τη δική τους οπτική γύρω από το σύμπαν του Star Wars. Την ημέρα των εγκαινίων (Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου) θα κλείσει ένα after party με καλεσμένους τους DJ Noiz και Monachus με urban και funk διάθεση.

Νορβηγικό σινεμά στο Beton7
Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 7512625
Πέμπτες 3 και 10 Δεκεμβρίου στις 19.00

Μικρού μήκους ταινίες του 2012 και 2013, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για την πρώτη εξερευνητική αποστολή στον Αρκτικό Ωκεανό, θα προβληθούν στον όμορφο χώρο του Beton7, στο Βοτανικό, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Σεμινάριο φωνητικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41, τηλ.: 210 3634000
Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 19.00

Μαζί με την Ελένη Βαλεντή, καθηγήτρια φωνητικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και σημαντική εκπρόσωπο της ελληνικής jazz σκηνής, θα ανακαλύψουμε το διάφραγμα και τη φυσική λειτουργία του, θα ταξιδέψουμε στη γεωγραφία του σώματος, θα ανακαλύψουμε τα κανάλια της φωνής και θα μιλήσουμε για τη σωστή στάση του σώματος. Ακόμη θα δουλέψουμε τη διεύρυνση έκτασης της φωνής, τη σωστή άρθρωση, το βιμπράτο και θα μάθουμε πώς να ζεσταίνουμε τη φωνή μας με ασκήσεις, κλίμακες και arpeggios.

Η ιταλική κωμωδία στα χρόνια της Κρίσης στο Ιταλικό Ινστιτούτο
Πατησίων 47, τηλ.: 210 5242646
Δευτέρες 7 και 14 Δεκεμβρίου στις 19.00

Το Ιταλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί σε δύο σινεφίλ βραδιές, με τις απολαυστικές κωμωδίες Italian Movies του Matteo Pellegrini (στις 7/12) και La Sedia Della Felicità του Carlo Mazzacurati (στις 14/12). Οι ταινίες προβάλλονται στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

The Bankorgs στο Tesla του Bios
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 19.30

Μια πρωτοποριακή περφόρμανς στην οποία συμμετέχουν εικαστικοί, χορογράφοι, σκηνοθέτες, ερευνητές, επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, και περφόρμερ που συναντιούνται για πρώτη φορά μόλις λίγες ώρες πριν. Σκοπός τους είναι να καταθέσουν ο καθένας από ένα αντικείμενο – σύμβολο επιβίωσης ή και αντίστασης στο bankorg (τραπεζόργιο, αν το προτιμάτε ελληνιστί), έναν οργανισμό που μετασχηματίζεται από την επικράτηση των τραπεζών σε πολλαπλά κοινωνικοπολιτικά επίπεδα.

Σινεφίλ (και όχι μόνο) βραδιές στο Κινηματοθέατρο Έφη
Βασιλικών 6, Περιστέρι
Τις Πέμπτες 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου στις 19.30

Η Κινηματογραφική Λέσχη Περιστερίου διοργανώνει αφιέρωμα στην κωμική ιδιοφυΐα που λέγεται Πίτερ Σέλερς, με τις ταινίες Κλέφτες και Αστυνόμοι (στις 3/12), SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα (στις 10/12) και Να είσαι εκεί κύριε Ταανς (στις 17/12).



Πέρα από τις προβολές ταινιών, το Κινηματοθέατρο Έφη φιλοξενεί μέσα στον Δεκέμβρη και άλλα πολλά, ενδιαφέροντα και πάντα δωρεάν, όπως η Βραδιά Φλαμένκο (στις 11/12), οι παραστάσεις Καραγκιόζη από τον θίασο Ηλία Καρελλά (τα Σάββατα 5 και 12 Δεκεμβρίου στις 17.00) και το αφιέρωμα στη μουσική του Μίκυ Θεοδωράκη (την Κυριακή 6/12 στις 19.30).

Λαογραφική έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ.: 210 3243972
Έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016
* Διάλεξη την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 19.00

Με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο της Αγγελικής Χατζημιχάλη, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει μια μεγάλη έκθεση – αφιέρωμα που απλώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: «Οι Σαρακατσάνοι», «Η Σκυριανή Τέχνη» και «Το Ελληνικό Σπίτι». Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ομιλία με θέμα «Αγγελική Χατζημιχάλη, η μάνα της ελληνικής λαογραφίας - 50 χρόνια από το θάνατό της» από το Νίκο Καρρά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Μπενάκη και την επιμελήτρια της έκθεσης, Σταυρούλα Πισιμίση.

Δύο εκθέσεις φωτογραφίας που βλέπονται μαζί



Δύο διαφορετικές εκθέσεις, πολλές παρόμοιες ιστορίες προσφύγων. Η πρώτη, στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, φωτογραφίζει τα σπίτια που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες στον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Η δεύτερη, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ακολουθεί τους πρόσφυγες από την Συρία στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.


Η πρώτη έχει τίτλο «Σπίτια της καρδιάς…» και είναι έργο της εκπαιδευτικού Αγγελικής Κίτσου-Μαγαράκη, η δεύτερη λέγεται «Στο Δρόμο της Ελπίδας - Πρόσφυγες στην Ελλάδα του Σήμερα» και είναι δουλειές της ερασιτέχνη φωτογράφου Δήμητρας Στασινοπούλου.

Τετάρτες με καφέ στο Βρυσάκι
Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210179

Σας αρέσει ο καφές; Σας αρέσει και να δοκιμάζετε νέες γεύσεις και δημιουργίες με βάση τον καφέ; Μήπως σας αρέσει και να πίνετε το καφεδάκι σας με θέα την Ακρόπολη; Τότε ραντεβού Τετάρτες απογεύματα στο Βρυσάκι, όπου από τις 17:00 έως τις 19:00 θα υπάρχει δωρεάν δειγματοδιανομή - εμπειρία γευσιγνωσίας ροφημάτων καφέ με λαχταριστές γεύσεις όπως καραμέλα και σοκολάτα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3390447.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v