Η έξοδος του Σαββάτου: Αγώνες πείνας… με κοψίδια!

Αυτό το Σάββατο, βλέπουμε το τελευταίο Hunger Games και ικανοποιούμε τη δική μας με λαχταριστά μπριζολάκια κάτω από τα άστρα των βορείων προαστίων.
Η έξοδος του Σαββάτου: Αγώνες πείνας… με κοψίδια!
Διπλό θέαμα και διπλή… πείνα περιλαμβάνει η πρότασή μας για την σαββατιάτικη έξοδό σας. Αυτό το Σάββατο, βλέπουμε το πολυαναμενόμενο φινάλε του Hunger Games, για ακόμη περισσότερο θέαμα, ανηφορίζουμε στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης για μια ξενάγηση στ’ άστρα και, για το κλείσιμο, ικανοποιούμε την δική μας πείνα με λαχταριστά μπριζολάκια στην αγαπημένη μας νόστιμη γωνιά στα Βόρεια Προάστια.

Η ώρα της Επανάστασης έφτασε

Η δημοφιλής σειρά ταινιών των Hunger Games φτάνει στο μεγάλο φινάλε της με το δεύτερο μέρος του Mockingjay, και μας έχει αφήσει στο πιο κρίσιμο σημείο: Η Κάτνις έχει αναλάβει χρέη… Κοτσυφόκισσας, έχει γίνει το σύμβολο της επανάστασης στην «απαγορευμένη» Περιοχή 13 και η Επανάσταση ενάντια στους δυνάστες κρέμεται από μια κλωστή. Η Τζένιφερ Λόρενς μας υπόσχεται για άλλη μια φορά άφθονη περιπέτεια και αδρεναλίνη, σε μια ταινία που κάνει αυτή την εβδομάδα την πρεμιέρα της. Θα την δούμε στις αίθουσες του Village the Mall, στο πολυκατάστημα της Νεραντζιώτισσας στην απογευματινή προβολή (προβάλλεται σε διάφορες ώρες, από τις 14.15 ως τα μεσάνυχτα, εισιτήριο 7,50€).  

Από την μεγάλη οθόνη, στον μεγάλο θόλο

Συνεχίζουμε ακόμη πιο βόρεια, εκεί που ο λόφος της Πεντέλης κρύβει το πιο θεαματικό μυστικό της πόλης: Το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης διαθέτει ένα φιλόξενο κέντρο επισκεπτών, που αυτό το Σάββατο στις 20.00 πραγματοποιεί ξενάγηση για το κοινό, με παρουσίαση, προβολές και… hands on δοκιμές του ιστορικού τηλεσκοπίου του θόλου. Αν θέλετε να φέρετε τον ουρανό… λίγο πιο κοντά σας, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε αυτό το Σάββατο – η είσοδος στοιχίζει 5€. Μάθετε περισσότερα εδώ.  

Το τέλος της πείνας
Οι «αγώνες πείνας»… φτάνουν στο τέλος τους όχι μόνο για την Κάτνις, αλλά και για εμάς τους ίδιους, αφού αμέσως μετά το Αστεροσκοπείο, κατηφορίζουμε προς την αγαπημένη μας κρεατοφαγική «καβάτζα» της περιοχής: Τον Βλάχο (17ης Νοέμβρη 11 και Καραμανλή 1, Μελίσσια, τηλ: 2106130672) με τα υπέροχα μπριζολάκια του, που τα σερβίρει σε ένα βουνό από πατάτες, μαζί με σπιτικές ηπειρώτικες πίτες, και την τελευταία προσθήκη στο μικρό αλλά άκρως χορταστικό μενού του: Εξαιρετικά ζουμερά μπιφτέκια. Μαζί με μπύρα ή κρασί, υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v