Τα μπαράκια όπου θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος

Πέντε ολόφρεσκα αθηναϊκά μπαράκια που αγαπήσαμε μέσα στο 2015 θα φιλοξενήσουν τις χειμωνιάτικες (ημερολογιακά τουλάχιστον) εξόδους μας.
Τα μπαράκια όπου θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος
της Ηρώς Κουνάδη

Τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε μέσα στο 2015. Σε κάποιων τα τραπεζάκια περάσαμε το μισό μας καλοκαίρι, σε άλλα χορέψαμε ξορκίζοντας τον περασμένο χειμώνα και τα κρύα του. Στα πέντε μπαράκια που ακολουθούν θα μας βρει ο χειμώνας που έρχεται –με κρύα ή χωρίς.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373



Έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι που μας πέρασε, κι έγινε ταχύτατα talk of the town. Στο γνωστό και μη εξαιρετέο δρομάκι κάτω από την Αθηνάς που μας πρωτοσύστησε το Τρανζίστορ, ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, στήνει και hip parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης (όπως οι Laternative) στα decks, παίζει ωραίες indie και rock μουσικές, έχει και καλές τιμές. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες 4€ και τα (κλασικά) κοκτέιλ 7,50€. Έχει κι ωραίο ντεκόρ, με βιομηχανικές πινελιές κι ένα σαλονάκι χάρμα οφθαλμών, για τις χειμωνιάτικες (λέμε τώρα) βραδιές της παρέας. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο, τηλ.: 211 2159534



Σας φαίνεται κι εσάς ότι βρίσκεται εκεί, στη Στοά Κουρτάκη πίσω από την Αγία Ειρήνη, εδώ και χρόνια; Κι όμως, το Noel δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε χρόνο ζωής –κι ας έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Χριστούγεννα, λοιπόν, όλο τον χρόνο θα κάνουμε και αυτή τη σαιζόν, με funky μουσικές και εξαιρετικά κοκτέιλ από την 12μελη ομάδα του Γιάννη Κοροβέση, η οποία βρίσκεται εναλλάξ μέσα και έξω από το μπαρ –πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι μπάρμαν είναι και σερβιτόροι, και το ανάποδο, άρα όπου και αν καθίσετε μπορείτε να συζητήσετε, να ρωτήσετε και να μάθετε τα πάντα για το κοκτέιλ που θα πιείτε. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ αν πεινάσετε σερβίρεται ωραιότατη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα, και αν έρθετε νωρίς (πριν τις 20.00 δηλαδή) θα πιείτε και εξαιρετικά καφεδάκια.

Kinono
Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ.: 211 4086826



Στο σταθερά ανερχόμενο Κουκάκι, η άφιξη της χρονιάς παντρεύει τα μωσαϊκά στο πάτωμα με το βιομηχανικό design, τις καρέκλες των μαθητικών μας χρόνων και τις χειροποίητες λεπτομέρειες, όπως η σούπερ εντυπωσιακή μπάρα. Σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ στα 8€ (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα KINONÓ 001 με τζιν, ανανά, χυμό λεμονιού, μαύρο κάρδαμο και bitter, και KINONÓ 002, με τζιν, μαστίχα, σιρόπι μελιού, αγγούρι, μέντα και κόκκινο πιπέρι) και νοστιμιές σαν τα brioches και τα σαντουϊτσάκια με χειροποίητα chutneys. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι.

Troubar
Φίλωνος 131, Πειραιάς, τηλ: 694 055 6837


Σας το συστήσαμε τον χειμώνα που μας πέρασε, όταν το ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά, κι η σχέση μας μαζί του μακροημερεύει. Είναι μαζί με το γειτονικό του, κι επίσης καταπληκτικό, Lola’s Bar, από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της «σκοτεινής» γειτονιάς της Τρούμπας στον Πειραιά, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να το αγαπάμε. Διακόσμηση με ευθείες αναφορές στα καμπαρέ των 50s, μου-σι-κά-ρες από Arctic Monkeys και Kasabian μέχρι Specials, Madness και Mano Negra, συχνά-πυκνά live και stand up comedy βραδιές και σούπερ χαμηλές τιμές (στα 5€ το ποτό) είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά του. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Κλωστήριον
Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5248496



Κι από την Τρούμπα στο Μεταξουργείο, στο μπαράκι που ανέλαβε φέτος να ανανεώσει μια από τις πιο αγαπημένες μας γειτονιές –και να αναβιώσει ένα παλιό… Κλωστήριο. Οι μεγάλοι μοναστηριακοί του πάγκοι και τα τραπεζάκια φορτώνονται καθημερινά με καθαρά ποτά (στα 6€) και κοκτέιλ τα οποία διαλέγουμε από έναν κατάλογο που μοιάζει με χρωματολόγιο μαλλιού. Πράγμα που ταιριάζει με όλη την υπόλοιπη διακόσμηση του μαγαζιού, με πολύχρωμα τόπια μαλλιού, μια τεράστια πλάστιγγα που ζύγιζε το μαλλί και πολλά χαλιά –όλα τους ξέμειναν εδώ από το κλωστοϋφαντουργείο που έκλεισε πριν από πολλά πολλά χρόνια. Οι μουσικές κινούνται σε funk, jazz και soul μονοπάτια, ενώ συχνά φιλοξενεί guest DJs, ενδιαφέρουσες εκθέσεις, προβολές, performances και άλλα καλά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v